Actual

(FOTO) Se poate! Cum arată laboratorul “Silvian” după controlul OPC

apr. 04, 2018 Mihaela Tîrpan

Control OPC realizat la cofetăria “Silvian” a adus în prim plan modul infect în care erau preparate minunatele prăjituri pe care noi le cumpăram.

Astăzi, la mai bine de jumătate de an de la controlul inspectorilor OPC, laboratorul “Silvian” își redeschide porțile.

“La invitatia dl Silvian am fost sa « revedem » laboratorul! Inox, covor de linoleum antiseptic, laboratorul de ciocolata retehnologizat si o sectie de bauturi din cereale (produs original), toate aduse in zilele noastre! Asa cum am promis, incurajam si regasirea drumului spre casa! Aceasta este ideea: daca crezi in afacerea ta, o readuci pe piata!, transmite șeful OPC Constanța, Horia Constantinescu.

Amintim că amenda aplicată de OPC pentru deficiențele descoperite a fost de… 20.000 de lei, una dintre cele mai mari aplicate la vreun control al protecției consumatorilor. Pe lângă aceasta, s-a luat măsura opririi temporare de prestări servicii, confiscarea produselor și semipreparatelor pe stoc, dar și propunerea suspendării activității pentru o perioadă de cel mult 6 luni de zile.

Silvian Miron, patronul acestei cofetării, este extrem de cunoscut. De-a lungul timpului, a realizat sculpturile şi rochii de ciocolată, dar şi bustul Regelui Carol, pentru care a folosit 64 de kilograme de ciocolată. Constănteanul a primit în 2008, la Frankfurt, Oscarul cofetarilor – Trofeul Arch of Europe. În plus, mai deține multe alte premii pe care le-a primit de-a lungul timpului!

Iată și imaginile:

Coloranți expirați de… 16 ani!

În cofetăria SILVIAN din Constanța se foloseau coloranți expirați de… 16 ani!!! Inspectorii OPC au dovada! Laboratorul Cofetăriei SILVIAN din Constanta a fost inchis de către inspectorii OPC, dupa ce au fost depistate produse cu potențial periculos. Inspectorul șef al OPC Constanța, Horia Constantinescu, a precizat că se va opri temporar prestarea de servicii și se va face propunere până la 6 luni în vederea suspendării activității. De asemenea, Constantinescu a precizat că se retrag din circuitul consumului uman produsele expirate. Mai mult, se opresc temporar și produsele aflate în vitrina asistată cu prezumția că în compoziție se află îngrediente expirate, potrivit informațiilor transmise de șeful OPC Constanța. Inspectorii OPC au făcut inventarul tuturor produselor expirate. Toate acestea au fost descoperite de inspectorii OPC pe 29 august 2017. 

Iată și imaginile:

În cofetăria SILVIAN din Constanța se foloseau coloranți expirați de… 16 ani!!! Inspectorii OPC au dovada! Astăzi, laboratorul Cofetăriei SILVIAN din Constanta a fost inchis de către inspectorii OPC, dupa ce au fost depistate produse cu potențial periculos. Inspectorul șef al OPC Constanța, Horia Constantinescu, a precizat că se va opri temporar prestarea de servicii și se va face propunere până la 6 luni în vederea suspendării activității. De asemenea, Constantinescu a precizat că se retrag din circuitul consumului uman produsele expirate. Mai mult, se opresc temporar și produsele aflate în vitrina asistată cu prezumția că în compoziție se află îngrediente expirate, potrivit informațiilor transmise de șeful OPC Constanța. Inspectorii OPC fac inventarul tuturor produselor expirate, se radactează documentele ce reies în urma controlului și mâine vor face publice concluziile. Iată imaginile!

Publicată de Ordinea.Ro pe 29 August 2017

 

 

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!