Connect with us

Actual

(Foto) Sute de persoane repatriate, cazate la Sanatoriul Techirghiol. Iată ce condiţii li se oferă

Maria Ionescu

Publicat

la

Ca urmare a instituirii stării de urgență pe teritoriul României și a Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța din data de 20.03.2020, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a fost desemnat spațiu de carantinare instituționalizată pentru persoanele repatriate din zonele cu risc ridicat de infectare cu virusul COVID-19 denumit și SARS-COV-2.

În noaptea de luni spre marți, la ora 1.00, au fost primite în găzduire primele 109 persoane sosite din Italia, cărora li s-au alăturat alte 178 de persoane în seara de marți. O altă aeronavă este așteptată să aterizeze în această seară pe Aeroportul Internațional “Mihail Kogălniceanu” Constanța.

Este gestul firesc de solidaritate al tuturor oamenilor din sanatoriu care știu să empatizeze cu suferința, cu durerea, să gestioneze situațiile de criză, dar este și forma unei responsabilități civice exemplare, care se impune în aceste timpuri de grea încercare pentru fiecare în parte, pentru noi toți. Înainte de toate suntem români și avem datoria să ne purtăm frățește cu toți cei care, aflați în dificultate departe de țară, caută sprijin și înțelegere acasă.

Colectivul sanatoriului depune toate eforturile astfel încât persoanele carantinate să beneficieze de cele mai bune condiții pentru a putea depăși cu ușurință această perioadă, cu o grijă specială pentru sănătatea personalului propriu. În această perioadă s-a păstrat, în permanență, legătura cu un medic infecționist și un medic epidemiolog ce au ajutat la stabilirea celor mai bune circuite pentru diminuarea riscului de infecție.

Personalul medical a fost mobilizat pentru a asigura asistență medicală, păstrând continuu contactul telefonic cu aceste persoane cărora, pe baza afecțiunilor individuale, le-au fost stabilite meniuri adaptate problemelor medicale constatate.

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a respectat întocmai prevederile legale privind condițiile pe care trebuie să le îndeplinească spațiile destinate carantinării, specificate în H.G. nr. 201/18.03.2020, asigurând în fiecare cameră accesul la apă, hrană, produse de igienă personală, papuci de unică folosință, prosoape, lenjerie, servicii de spălătorie, grupuri sanitare proprii cu duș, acces la internet și TV etc.

Au fost afișate spre informarea persoanelor carantinate metoda și programul de servire a mesei, de ridicare a gunoiului menajer, cât și a efectelor și a lenjeriei. Au fost aduse la cunoștință numerele la care se poate apela în caz de urgență sau necesitate, la care răspund membrii din cadrul dispeceratului de urgență constituit la nivel de instituție.

Pe durata celor 14 zile de carantină, personalul medical va monitoriza non-stop starea de sănătate a celor carantinați.

Personalului administrativ, care lucrează la foc continuu alături de personalul medical a primit echipament de protecție corespunzător, obligatoriu de purtat pe durata programului de lucru.

A fost stabilit un orar pentru a se evita intersectarea accidentală a personalului cu cei aflați în carantină. Hrana este adusă în recipiente de unică folosință și depozitată pe suportul amplasat la fiecare ușă, la ore fixe.

Serviciile de pază au fost suplimentate cu noi posturi permanente, la fel și numărul de camere de supraveghere video din exteriorul unității, cât și ale celor interioare, montate pe fiecare etaj din cele două pavilioane existente.

Întregul efort al unității este susținut de Jandarmeria Română, prin dispunerea unui efectiv numeros ce monitorizează, alături de firma contractată, buna desfășurare a activității și respectarea regulilor impuse persoanelor aflate în carantină.

“Echipa Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol dovedește, încă o dată, că este o familie unită, cu spirit de solidaritate și devotament față de oamenii aflați în suferință.”, a precizat Elena-Roxana Almășan, managerul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Actual

COVID-19: A fost înregistrat un nou deces

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu câteva minute, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat înregistrarea decesului cu numărul 44.

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 74 de ani, din judeţul Satu Mare.

“În data de 27.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul  Clinic Municipal Oradea. Rezultatul testării din data de 28.03.2020 a fost  pozitiv.

Data deces: 29.03.2020  – Spital Boli Infecțioase Satu Mare.

Patologie preexistentă: Hipertensiune arteriala. Diabet zaharat tip II insulino -dependent.”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Foto) La Spitalul militar mobil Constanţa vor fi şi paturi de Terapie Intensivă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Sistemul Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) care se instalează în aceste zile la Constanța, este cumpărat de Direcţia medicală a Ministerului Apărării Naţionale, prin S.C. Unifarm S.A. din Olanda și va funcționa pe Stadionul Portul, ca o secție extinsă a Spitalului Militar de Urgență “Dr. Alexandru Gafencu” din Constanța.

Militarii din forțele navale și terestre sunt cei care se ocupă de montarea unității medicale, care va fi destinată tratării cazurilor moderate de pacienți infectați cu COVID-19. Secția modulară medicală COVID-19 de la Constanța va fi coordonată de lt.col. Cătălin Boca, medic militar.

Potrivit Biroului de presă al Forţelor Navale Române, formaţiunea medicală va avea o capacitate de 55 de paturi, din care​ patru paturi sunt​ de tip Terapie Intensivă, “având în vedere faptul că rolul acestei formatiuni este pentru cazuri ușoare și medii, ca să decongestioneaze alte unitati medicale, spitale​ din zonă. În plus, SMMIT ROL2 Constanța va avea o zonă de triaj și de izolare, unde vor fi amplasate 150 de paturi.”

Lucrările de montare ale secției de tratament (cu 55 paturi) sunt în curs de desfășurare, urmând să fie finalizate în zilele următoare. Ulterior, se continuă și lucrările la zona de izolare și triaj (150 paturi), care urmează să fie aplasată în jurul aceastei formaţiuni medicale. După terminarea activităților de montare, va urma etapa operaționalizării SMMIT Constanța și dotarea cu aparatură medicală și cu infrastructura logistică necesară.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A început producţia primelor măşti de protecţie în România

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Problema lipsei măştilor de protecţie în ţara noastră pare a fi rezolvată. În cursul zilei de joi, la începutul şedinţei de Guvern, ministrul Economiei, Virgil Popescu, anunţa că prima mare companie privată va începe producţia de măşti, urmând să realizeze aproximativ 4 milioane de măşti pe lună.

În cursul serii trecute, pe pagina sa de Facebook, ministrul Popescu a postat următorul mesaj extrem de important:

“Astăzi a început producția primelor măști în România! Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor și testul de producție. În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi – peste 4 milioane de măști lunar. Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv 15.000.000 de măști lunar. Le mulțumesc celor de la Techtex, membră a grupului Taparo, care produc materialul exterior al măștilor, primele două straturi, dar de acum și produsul finit. Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce și ultimul strat pentru măști tot în țara noastră. Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie. Împreună facem România bine.”, a scris ministrul Virgil Popescu.

masti

Astăzi a început producția primelor măști în România! Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor și testul de producție. În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi – peste 4 milioane de măști lunar. Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv 15.000.000 de măști lunar. Le mulțumesc celor de la Techtex, membră a grupului Taparo, care produc materialul exterior al măștilor, primele două straturi, dar de acum și produsul finit. Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce și ultimul strat pentru măști tot în țara noastră. Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie. Împreună facem România bine.

Publicată de Virgil Popescu pe Duminică, 29 martie 2020

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: