Connect with us

Actual

Sute de angajaţi ai şantierului DAMEN din Mangalia, trimiși în şomaj tehnic

Tatian Iorga

Publicat

la

Măsurile de restricție impuse de guvernul liberal, ca urmare a pandemiei de coronavirus, au efecte drastice asupra economiei. Printre societățile afectate se numără și Şantierul Naval DAMEN Mangalia, care a fost nevoit să trimită în șomaj tehnic aproximativ 500 de angajați.

Purtătorul de cuvânt al DAMEN, Gerry Ernst, a declarat pentru Ordinea.ro că măsura este una temporară și va fi pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni. Acesta a spus că au fost mulţi angajați care au fost la instruire în străinătate. În plus, purtătorul de cuvânt a mai precizat că nicio persoană străină nu are acces pe șantier. Şantierul are, în prezent, peste 2.300 de angajați, iar compania DAMEN este în plină recrutare de personal.

Potrivit ziarului editiadesud.ro, a fost modificat şi programul de lucru în două schimburi, pentru a se evita supraaglomerarea, aceasta fiind una dintre măsurile de prevenire de infectare cu virusul ucigaș. Sursa citată notează că, de asemenea, s-au stabilit pentru angajaţi o serie de reguli pe care trebuie să le respecte cu stricteţe.

„Având în vedere conjunctura actuală, ca o dovadă a preocupării permanente pentru sănătatea şi siguranţa tuturor angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea pe platforma societăţii, în ultima perioadă au fost implementate o serie de măsuri concrete, în scopul prevenirii răspândirii virusului COVID-19.

Astfel, am decis:

–           restricţionarea accesului în incinta societăţii tuturor persoanelor sosite din străinătate, excepţie făcând salariaţii proprii;â

–           achiziţia de echipamente „non-contact” pentru măsurarea temperaturii corporale a salariaţilor,  atât la intrarea în incinta societăţii, cât şi pe durata programului de lucru;

–           dezinfectarea tuturor vestiarelor;

–           dezinfectarea tuturor căilor de acces şi a drumurilor uzinale din incintă, cu o frecvenţă de două ori pe zi;

–           organizarea programului de lucru în două schimburi şi acordarea posibilităţii unor categorii de salariaţi de a lucra de la domiciliu;

–           restricţionarea temporară a deplasărilor în interes de serviciu a salariaţilor societăţii;

–           transmiterea cu regularitate către toţi angajaţii societăţii a unor mesaje de informare cu privire la modalităţile de prevenire a răspândirii infectării cu coronavirus.

–           Totodată, ca o măsura complementară,  menită a veni în sprijinul salariaţilor noştri, vă facem cunoscut faptul că, începând cu data de 19.03.2020, a fost amenajat un spaţiu destinat cazării angajatilor  DSM suspecţi de contaminare care doresc să se autoizoleze pe o perioadă de 14 zile, pentru a nu pune în pericol sănătatea membrilor familiei.

În acest sens, orice solicitare pentru cazarea în acest spaţiu, se va transmite către departamentul Corporate Affairs ( tel. 0730078078).

–           În continuare, vă reamintim câteva dintre regulile de bază care trebuie avute în vedere în perioada următoare la locul de muncă: păstrarea distanţei de 1,5 m la orice întrunire în spaţii comune: birouri, holuri, spaţii de recreere, chiar şi în timpul pauzelor; respectarea organizării şedinţelor cu maximum 10 persoane, păstrând distanţa de siguranţa de 1,5m; respectarea prevederilor Regulamentului Intern cu privire la interzicerea consumului de seminţe, care prezintă risc biologic de răspândire a virusului COVID-19.

–           Totodată, raportat la contextul actual, facem următoarele precizări: orice informație, suspiciune, neclaritate, cu privire la posibila prezenţă în şantier a persoanelor suspecte de contaminare sau venite din zone de risc, va fi comunicată, de îndată, conducătorului locului de muncă, sau direct către HSEQ Dept. (tel. 0731 022 418) pentru a fi clarificată şi evitată răspândirea de informații distorsionate, ce pot induce o stare de panică nejustificată; conducătorii locurilor de muncă vor transmite în timp util programarea la cabinetul medical pentru controlul medical periodic, întrucât acesta se organizează în grupuri de maximum 10 persoane, conform unui program bine stabilit; aparatele etilotest funcţionează fără ca persoana supusă controlului să aibă contact direct cu dispozitivul respectiv. Dacă în urma testării, aparatul indică prezenţa alcoolului în aerul expirat, se procedează la o noua testare, cu utilizarea unui alt aparat, cu suflare în muștiuc de contact steril, de unica folosință. Niciunul dintre aparate nu prezintă risc de contaminare. Vă mulţumim pentru înţelegere!”, mai arată sursa citată. Sursa: http://editiadesud.ro/

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Actual

COVID-19: 1.952 de persoane, confirmate pozitiv. 33 sunt în stare gravă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Începând de ieri, 29 martie, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 4, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în exteriorul locuinței/gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00-13.00, dacă aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natură medicală, precum tratamentele oncologice planificate, dializă etc.

Pentru verificarea motivului deplasării, persoanele cu vârsta peste 65 de ani prezintă o declarație pe propria răspundere completată în prealabil.

Totodată, circulația persoanelor peste 65 de ani în afara locuinței/gospodăriei, este permisă și în intervalul orar 20.00 – 21.00, pentru a asigura nevoile animalelor de companie/domestice doar în proximitatea locuinței/gospodăriei, fără a fi necesară completarea unei  declarații.

De asemenea, începând de ieri, 29 martie, persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi sancționate contravențional conform și vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor. Persoanele care nu respectă condițiile izolării la domiciliu și sunt identificate în afara spațiului de izolare, vor fi sancționate contravențional și vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 981 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 30 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până astăzi, 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv, 180 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 85 la București, 19 la Iași, 7 la Craiova, 11 la Constanța și 3 la Cluj).

Totodată, până acum, 44 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Ialomița și Satu Mare, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 192 noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 1 și 90 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 53 de pacienți, dintre care 33 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 9.464 de persoane. Alte 124.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 23.103 de teste, din care peste 1.500 în unități medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.009 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 3.912 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 12 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

COVID-19: A fost înregistrat un nou deces

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu câteva minute, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat înregistrarea decesului cu numărul 44.

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 74 de ani, din judeţul Satu Mare.

“În data de 27.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul  Clinic Municipal Oradea. Rezultatul testării din data de 28.03.2020 a fost  pozitiv.

Data deces: 29.03.2020  – Spital Boli Infecțioase Satu Mare.

Patologie preexistentă: Hipertensiune arteriala. Diabet zaharat tip II insulino -dependent.”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Foto) La Spitalul militar mobil Constanţa vor fi şi paturi de Terapie Intensivă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Sistemul Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) care se instalează în aceste zile la Constanța, este cumpărat de Direcţia medicală a Ministerului Apărării Naţionale, prin S.C. Unifarm S.A. din Olanda și va funcționa pe Stadionul Portul, ca o secție extinsă a Spitalului Militar de Urgență “Dr. Alexandru Gafencu” din Constanța.

Militarii din forțele navale și terestre sunt cei care se ocupă de montarea unității medicale, care va fi destinată tratării cazurilor moderate de pacienți infectați cu COVID-19. Secția modulară medicală COVID-19 de la Constanța va fi coordonată de lt.col. Cătălin Boca, medic militar.

Potrivit Biroului de presă al Forţelor Navale Române, formaţiunea medicală va avea o capacitate de 55 de paturi, din care​ patru paturi sunt​ de tip Terapie Intensivă, “având în vedere faptul că rolul acestei formatiuni este pentru cazuri ușoare și medii, ca să decongestioneaze alte unitati medicale, spitale​ din zonă. În plus, SMMIT ROL2 Constanța va avea o zonă de triaj și de izolare, unde vor fi amplasate 150 de paturi.”

Lucrările de montare ale secției de tratament (cu 55 paturi) sunt în curs de desfășurare, urmând să fie finalizate în zilele următoare. Ulterior, se continuă și lucrările la zona de izolare și triaj (150 paturi), care urmează să fie aplasată în jurul aceastei formaţiuni medicale. După terminarea activităților de montare, va urma etapa operaționalizării SMMIT Constanța și dotarea cu aparatură medicală și cu infrastructura logistică necesară.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: