Conecteaza-te cu noi

Actual

(Foto) Vandalizare în Parcul Tăbăcărie. Cine trebuia să păzească țarcurile distruse?

Published

on

La numai o săptămână de când Primăria Municipiului Constanța a deschis două spații pentru câini în Parcul Tăbăcărie, câteva garduri au fost rupte, tăiate și puse la pământ.

Potrivit unui comunicat de presă, Primăria a anunțat că va repara aceste garduri și va depune plângere pentru ca cei care au făcut asta să plătească.

”Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru ca astfel de lucruri să nu se mai repete. Este important să reacționăm atunci când observăm în jurul nostru persoane certate cu bunul simț, fără pic de respect, care din teribilism sau rea-voință distrug bunurile noastre, ale tuturor.

Le mulțumim constănțenilor care ne trimit sesizări, poze și mesaje cu fapte antisociale săvârșite pe domeniul public și vă rugăm să apelați cu încredere Direcția Generală Poliția Locală Constanța la numerele de 0241484205-Dispecerat sau 0799/606142- WhatsApp.

Advertisement

Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!”, se precizează în respectivul comunicat de presă.

Am dorit să știm cine anume se ocupă de paza și protecția acestor spații, motiv pentru care am luat legătura cu reprezentanta Biroului de presă al DGPL Constanța.

Ni s-a spus că în ceea ce privește asigurarea pazei bunurilor publice de către Direcția Generală a Poliției Locale în acest moment nu există personal contractual desemnat care să îndeplinească atribuțiile prevăzute la art .6 lit. h din Legea 155/2010 a poliției locale.

”Poliția locală are zilnic echipe desemnate pe raza de competență și un itinerariu de patrulare în arealul respectiv pentru depistarea faptelor antisociale, în limita compețentelor conferite de lege. În acest sens au fost constatate diverse contravenții în parcuri ce țin de curățenie, neîndeplinirea obligațiilor legale ale deținătorilor animalelor de companie, consum de băuturi alcoolice în spațiul public etc.”, a precizat reprezentanta Biroului de presă.

În cazul distrugerii de bunuri, faptă care întrunește elementele infracțiunii de distrugere, aceasta intră în competența organelor de cercetare penală din cadrul secției de poliție competentă teritorial ale MAI. Cu alte cuvinte, se va ocupa de prinderea vinovaților IPJ Constanța.

Advertisement

Cu toate acestea, rămâne întrebarea cine anume ar fi trebuit să păzească aceste țarcuri distruse?

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions