Conecteaza-te cu noi

Politica

(FOTO+VIDEO) Proiect ambițios propus de PRO România pentru zona Gării Constanța: Toată infrastructura rutieră, introdusă în subteran

Published

on

Zona Gării Constanța este una dintre cele mai poluate zone din municipiul reședință de județ, atât fonic, cât și chimic. De aceea, spune deputatul Mircea-Titus Dobre, candidatul PRO România la Primăria Constanța, este nevoie de o resistematizare a întregii zone. Fostul ministru al Turismului vine în fața cetățenilor un proiect ambițios care presupune introducerea în subteran a întregului trafic rutier din zona Gării și transformarea acestuia într-un imens spațu de recreere. Mircea Dobre spune că, dacă tot se vorbește de servicii de Smart City, ei bine, traficul rutier din zonă trebuie regândit, astfel încât poluarea chimică și, în special, fonică să fie reduse la minim. De aceea, candidatul PRO România propune un proiect pentru reconfigurarea zonei Gării Constanța numit „NIAGA – Nod Intermodal Autogară – Gară – Aeroport Constanța“. Practic, Dobre propune amenajarea unei autogări imense, dar care să fie amenajată în subsolul din fața Gării și unde ar urma să plece curse de transport public atât în interiorul municipiului Constanța, cât și în exteriorul orașului.

Suprafața construită la Subsol se va întinde pe o suprafață de 24.450 mp și va fi destinată circulației auto, suprafața construită la Parter va avea 7.351 mp, iar suprafața construită la Etajul 1 va avea 1.720 mp. În cadrul proiectului se vor regăsi o autogară, spații publice amenajate, săli de așteptare (cu panouri informative smart), servicii publice de tip comercial – restaurant/terasă/bistro/florărie – parcare publică, spații pentru taxi, locuri de parcare publice subterane și spații verzi, amenajate.

„În afară de Gară, care aparține Ministerului Transporturilor, avem o zonă privată de unde pleacă autobuzele, microbuzele în interiorul județului; avem o zonă privată de unde pleacă autobuzele și microbuzele în afara județului Constanța și avem o zonă publică pe unde circulă autobuzele în interiorul municipiului. Noi venim cu următoarea propunere: pe o suprafață de 24.450 mp ducem infrastructura de transport în subsol, cu 4 intrări – 2 intrări și 2 ieșiri pe str. Theodor Burada, o intrare și ieșire pe șos. Mangaliei și o intrare și ieșire în bd. Ferdinand. La subsol se păstrează suprafața, respectivelor entități private li se ridică autorizația de funcționare și acolo nu va mai fi transport public. O să avem patru chestiuni importante în acest subsol: stație de taxi, CT BUS, transport în afara județului și transport în interiorul județului. Deasupra, la etaj, avem peste 7.400 mp, cu zonă comercială, săli de așteptare, totul digitalizat. Parcul de la Gară se leagă la nivel de parter prin pasarele pietonale, deasupra străzilor care se duc în subsol și se leagă de această autogară. Este unul din cele mai importante proiecte de infrastructură necesară și utilă la ora actuală municipiului și județului și tot ce înseamnă transport public să fie gestionat de autoritatea publică”, a spus Mircea Dobre.

Nod Intermodal Autogară – Gară – Aeroport

Advertisement

„Constanța, orașul principal de la malul Mării Negre, duce lipsa unui nod intermodal de transport de călători și are nevoie de o legătură mai eficientă, mai organizată și la standardele contemporane, cu servicii de Smart City, care să satisfacă cerințele constănțenilor și ale sutelor de mii de călători care ajung an de an în acest oraș. Echipa Pro România Constanța vine cu un proiect integrat, un proiect de nod intermodal în zona din fața actualei gări. Suprafața de teren necesară realizării proiectului este de 24.450 mp (din care 8.994 mp sunt terenuri – circulații publice). Nodul intermodal va face legătura între:

– transporturile rutiere de călători ale curselor de operatori de pe raza județului Constanța

– transporturile rutiere de călători ale curselor de operatori în/din afara județului Constanța

– transporturile feroviare de călători

– transportul de călători către zona de Aeroport (rutier și/sau feroviar)

Advertisement

Nodul intermodal este constituit și va face legătura din/între:

  1. Autogară călători CT BUS
  2. Autogară călători în interiorul județului Constanța
  3. Autogară călători în exteriorul județului Constanța
  4. Gara de Călători Constanța

Suprafața construita la Subsol cu circulații auto = 24.450 mp

Suprafața construita la Parter = 7.351 mp

Suprafața construită la Etaj 1= 1.720 mp

În cadrul proiectului se vor regăsi – autogară, spații publice amenajate, săli de așteptare cu panouri informative smart, servicii publice de tip comercial, restaurant/terasă/bistro/florărie, parcare publică, spații pentru taxi-uri, locuri de parcare publice subterane, spații verzi amenajate.“, se arată în proiectul pe care Mircea Dobre îl propune.

Candidatul PRO România afirmă că, deși multă lume va crede că introducerea traficului rutier din zona Gării Constanța în subteran este o treabă extrem de costisitoare, în realitate, proiectul NIAGA este estimat la aproximativ 20 de milioane de euro, bani pe care pot fi obținuți din mai multe surse.

Advertisement

Proiect ambițios PRO România pentru zona Gării Constanța

Zona Gării Constanța este una dintre cele mai poluate din municipiu, atât fonic, cât și chimic. De aceea, spune deputatul Mircea-Titus Dobre, candidatul PRO România la Primăria Constanța spune că este nevoie de o resistematizare a întregii zone. Fostul ministru al Turismului vine în fața cetățenilor cu un proiect ambițios care presupune introducerea ÎN SUBTERAN a întregului TRAFIC RUTIER din zona Gării și transformarea întregului platou într-un imens spațiu de recreere. Mircea Dobre spune că, dacă tot se vorbește de servicii de Smart City, ei bine, traficul rutier din zonă trebuie regândit, astfel încât poluarea chimică și fonică să fie reduse la minim. De aceea, candidatul PRO România propune un proiect pentru reconfigurarea zonei Gării Constanța numit „NIAGA – Nod Intermodal Autogară – Gară – Aeroport Constanța“. Mai multe detalii puteți citi aici: https://www.ordinea.ro/fotovideo-proiect-ambitios-propus-de-pro-romania-pentru-zona-garii-constanta-toata-infrastructura-rutiera-introdusa-in-subteran/

Publicată de Ordinea.Ro pe Luni, 21 septembrie 2020

  • Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • CUI mandatar financiar coordonator: 21200010

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions