Connect with us

Politica

Sondaj IRES pentru Constanța: Chițac – 25%, Făgădău – 24%, Stelian Ion – 22%

Publicat

la

Ca un răspuns la sondajul PNL în care îl arăta pe Vergil Chițac la 39% în opțiunile electoratului, candidatul alianței USR-PLUS, Stelian Ion a prezentat, astăzi, într-o conferință de presă un alt sondaj de opinie, de data aceasta făcut de IRES la comanda USR. Potrivit datelor sondajului, lupta între cei trei candidați cu șanse reale la Primăria Constanța, Stelian Ion, Decebal Făgădău și Vergil Chițac este una mult mai strânsă decât varianta prezentată de liberali. În ceea ce priveşte Primăria Constanţa, sondajul IRES arată că 25% din voturi merg către candidatul PNL, 22% de votanţi au ales candidatul USR, iar cel al PSD ar obţine 24%. La Consiliul Local Constanța, PNL ar obține 25%, USR-PLUS – 24%, iar PSD – 19%. Marja de eroare este de +/- 3%.

„PSD ne-a obișnuit cu maniera mincinoasă, cu maniera aceea prin care au câștigat voturile unor constănțeni și ne-au obișnuit cu pomenile pe care le-au tot dat. Nu mai ține această variantă pentru că mulți oameni, în special cei în vârstă, nu își mai doresc pachetele lor, ci vor un oraș frumos pentru copiii și nepoții lor. Așadar metodele mafiei PSD nu mai merg. De partea cealaltă, PNL nu se lasă mai prejos și vine cu o strategie dezgustătoare, care, în loc să-și promoveze candidatul și echipa, lansează atacuri pe banii mogulului la adresa USR-PLUS. În plus, falsifică sondaje, creând iluzia că singura variantă este fostul membru al Partidului Comunist (Vergil Chițac, n.r.), cel care s-a ocupat mai degrabă de tranzacții imobiliare. Ziua a fost cadru militar, iar seara era samsar imobiliar. Nu așa se face domnilor Gabriel Comănescu și Vergil Chițac.“, a declarat Stelian Ion.

Stelian Ion a spus că, așadar, din sondajul realizat de IRES, la comanda USR-PLUS, la începutul lunii septembrie, rezultă că bătălia pentru Primăria Constanța nu este nici pe departe tranșată și că toți cei trei principali candidați au șanse foarte mari de a câștiga duminică, în condițiile în care el se află pe un trend ascendent.

„Suntem foarte apropiați, umăr la umăr, cei trei principali candidați: eu, Decebal Făgădău și Vergil Chițac. Și constănțenii au acum, în sfârșit, posibilitatea să aleagă. Dacă, în anii trecuți, constănțenilor li s-au oferit foarte puține variante, acum chiar au posibilitatea să facă o schimbare. Mesajul nostru pentru electoratul de dreapta este să nu creadă balivernele împinse de puterea financiară a unor oameni care au interese materiale în această zonă și de a merge pe varianta schimbării reale, USR PLUS. În ceea ce privește sondajul comandat de noi – realizat la începutul lunii septembrie, pe un număr de peste 800 de persoane, cu o marjă de eroare de 3,4% -, diferența este foarte mică între candidați. Este foarte important să observăm și trendul: crescător. Dacă la începutul anului, aveam un procentaj de 16-18%, iată că, în ciuda tuturor atacurilor abjecte care s-au revărsat asupra noastră, în ciuda faptului că, practic, am înotat împotriva curentului, am crescut foarte mult și suntem pe un trend ascendent. După 20 de ani, avem în sfârșit o alternativă pentru Constanța. Este o alternativă formată din oameni tineri, oameni competenți, care s-au decis de curând să se implice în politică. Este în mâna noastră posibilitatea de a ne recâștiga orașul”, a declarat Stelian Ion, candidatul USR PLUS la Primăria Constanța.

„Reamintim faptul că, în urma dezvăluirilor presei și a probelor publicate cu privire la afacerile imobiliare ale candidatului PNL, Stelian Ion i-a solicitat public lui Vergil Chițac să se retragă din cursa pentru Primăria Constanța. Presa locală din Constanţa a dezvăluit cum senatorul PNL Vergil Chiţac a reuşit să se îmbogăţească în ultimii 20 de ani din tranzacţii imobiliare, deși fiind cadru militar nu avea voie să desfășoare astfel de activități.“, spun cei de la USR.

Remus Negoi, candidatul USR-PLUS la șefia Consiliului Județean Constanța, a declarat, la rândul său, că sondajul reprezintă adevărata fotografie a competiției electorale.

  • Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • Codul Mandatarului Financiar: 21200251

LIVE Stelian Ion: sondajul IRES comandat de USR-PLUS pentru alegerile locale de duminică

LIVE Stelian Ion: sondajul IRES comandat de USR-PLUS pentru alegerile locale de duminică

Publicată de Stelian Ion pentru Constanța pe Luni, 21 septembrie 2020

Comments

comments

Politica

Cîțu îl amenință pe Orban după declarația legată de relația cu Iohannis: „Dacă nu își clarifică poziția, o clarificăm noi pentru el”

Publicat

la data de

Scris de

Nici bine nu a fost instalat în funcția de președinte, că Florin Cîțu a trecut deja la amenință. El a spus că îi va cere fostului președinte al PNL, Ludovic Orban, să își clarifice declarația prin care a anunțat că orice parteneriat între el și Klaus Iohannis este inexistent. Cîțu îl amenință pe Orban și susține că, în caz contrar, va clarifica el pentru Orban această poziție.

„Am văzut o declarație a domnului Orban, eu sper că era la supărare. Membrii PNL m-au votat pe mine și pentru parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis. Așa că, în primul BEX, îi voi cere domnului Orban să își clarifice această poziție, pentru că planurile noastre de viitor sunt strâns legate de parteneriatul cu președintele Iohannis. Îi voi cere să ne clarifice această poziție, dacă nu o vom clarifica noi pentru el.”, a spus Florin Cîțu.

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a comentat ironic declarația lui Florin Cîţu, care spusese că îi va cere lămuriri despre declaraţiile privind încetarea parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

”De când îmi cere mie lămuriri Florin?” a comentat râzând Orban.

Surse: stiripesurse.ro, g4media.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Orban: Demisionez din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Între mine și Iohannis nu mai e niciun parteneriat

Publicat

la data de

Scris de

Pierzătorul de azi la Congresul PNL, Ludovic Orban a anunțat în urmă cu câteva momente că premierul Florin Cîțu va avea luni, la prima oră, demisia sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Totodată că între mine și președintele Klaus Iohannis nu mai e niciun parteneriat.

„Încep prin al le mulțumi coligilor care mi-au acirdat învredeea în condițiile îm care s-a desfășurat acest congres. Îl felicit pe Florin Cîțu. Am apărat valorile liberale și am cționat pentru a pune în practică idealurile liberale, Vioi rămâne constat pentru apărarea valorilor liberale și voi contina să acționez așa cum am făcut-o. Demisia mea va fi luni la prima oră pe masa președinetului ales Florin Cîțu. Din momentul de față, între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat.”, a spus Orban.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Cîțu este noul președintele al PNL

Publicat

la data de

Scris de

Votul privind alegerea preşedintelui PNL s-a încheiat. În urma exercitării voturilor celor peste 4.800 de delegați, premierul Florin Cîțu a fost ales noul președinte al PNL.

Florin Cîțu a câștigat șefia PNL cu 60,2% din voturi, Ludovic Orban a luat 39,7%. Cîțu a primit 2.878 de voturi, Orban – 1898 de voturi, iar 72 au fost nule.

Cîțu l-a învins în această cursă pe Orban, cel care a deținut funcția de președinte al PNL timp de 4 ani.

Cel învins, Ludovic Orban, a acuzat în timpul scrutinului unii dintre delegații care votează la congresul PNL arată buletinul de vot coordonatorilor. El a dat exemplul unora dintre filialele judeţene, susţinând că acest fenomen nu se aplică delegaţilor din toate judeţele. „Să le fie ruşine! Asta nu e democraţie!”, potrivit News.ro. Ludovic Orban a arătat, în timpul votului pentru funcţia de preşedinte al PNL, că există „mai multe modalităţi de verificare” a votului delegaţilor din unele filiale ale partidului.

„Sunt semnale că sunt cel puţin 14 organizaţii în care sunt oameni cărora li s-a cerut foarte clar să-şi arate votul”, a declarat Ludovic Orban în timpul desfăşurării scrutinului intern.

El a dat ca exemplu fialele din Constanţa, Vaslui, Neamţ și Teleorman.

„Să le fie ruine! Asta nu e democraţie!”, a adăugat Orban.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: