Connect with us

Politica

Sondaj IRES pentru Constanța: Chițac – 25%, Făgădău – 24%, Stelian Ion – 22%

Tatian Iorga

Publicat

la

Ca un răspuns la sondajul PNL în care îl arăta pe Vergil Chițac la 39% în opțiunile electoratului, candidatul alianței USR-PLUS, Stelian Ion a prezentat, astăzi, într-o conferință de presă un alt sondaj de opinie, de data aceasta făcut de IRES la comanda USR. Potrivit datelor sondajului, lupta între cei trei candidați cu șanse reale la Primăria Constanța, Stelian Ion, Decebal Făgădău și Vergil Chițac este una mult mai strânsă decât varianta prezentată de liberali. În ceea ce priveşte Primăria Constanţa, sondajul IRES arată că 25% din voturi merg către candidatul PNL, 22% de votanţi au ales candidatul USR, iar cel al PSD ar obţine 24%. La Consiliul Local Constanța, PNL ar obține 25%, USR-PLUS – 24%, iar PSD – 19%. Marja de eroare este de +/- 3%.

„PSD ne-a obișnuit cu maniera mincinoasă, cu maniera aceea prin care au câștigat voturile unor constănțeni și ne-au obișnuit cu pomenile pe care le-au tot dat. Nu mai ține această variantă pentru că mulți oameni, în special cei în vârstă, nu își mai doresc pachetele lor, ci vor un oraș frumos pentru copiii și nepoții lor. Așadar metodele mafiei PSD nu mai merg. De partea cealaltă, PNL nu se lasă mai prejos și vine cu o strategie dezgustătoare, care, în loc să-și promoveze candidatul și echipa, lansează atacuri pe banii mogulului la adresa USR-PLUS. În plus, falsifică sondaje, creând iluzia că singura variantă este fostul membru al Partidului Comunist (Vergil Chițac, n.r.), cel care s-a ocupat mai degrabă de tranzacții imobiliare. Ziua a fost cadru militar, iar seara era samsar imobiliar. Nu așa se face domnilor Gabriel Comănescu și Vergil Chițac.“, a declarat Stelian Ion.

Stelian Ion a spus că, așadar, din sondajul realizat de IRES, la comanda USR-PLUS, la începutul lunii septembrie, rezultă că bătălia pentru Primăria Constanța nu este nici pe departe tranșată și că toți cei trei principali candidați au șanse foarte mari de a câștiga duminică, în condițiile în care el se află pe un trend ascendent.

„Suntem foarte apropiați, umăr la umăr, cei trei principali candidați: eu, Decebal Făgădău și Vergil Chițac. Și constănțenii au acum, în sfârșit, posibilitatea să aleagă. Dacă, în anii trecuți, constănțenilor li s-au oferit foarte puține variante, acum chiar au posibilitatea să facă o schimbare. Mesajul nostru pentru electoratul de dreapta este să nu creadă balivernele împinse de puterea financiară a unor oameni care au interese materiale în această zonă și de a merge pe varianta schimbării reale, USR PLUS. În ceea ce privește sondajul comandat de noi – realizat la începutul lunii septembrie, pe un număr de peste 800 de persoane, cu o marjă de eroare de 3,4% -, diferența este foarte mică între candidați. Este foarte important să observăm și trendul: crescător. Dacă la începutul anului, aveam un procentaj de 16-18%, iată că, în ciuda tuturor atacurilor abjecte care s-au revărsat asupra noastră, în ciuda faptului că, practic, am înotat împotriva curentului, am crescut foarte mult și suntem pe un trend ascendent. După 20 de ani, avem în sfârșit o alternativă pentru Constanța. Este o alternativă formată din oameni tineri, oameni competenți, care s-au decis de curând să se implice în politică. Este în mâna noastră posibilitatea de a ne recâștiga orașul”, a declarat Stelian Ion, candidatul USR PLUS la Primăria Constanța.

„Reamintim faptul că, în urma dezvăluirilor presei și a probelor publicate cu privire la afacerile imobiliare ale candidatului PNL, Stelian Ion i-a solicitat public lui Vergil Chițac să se retragă din cursa pentru Primăria Constanța. Presa locală din Constanţa a dezvăluit cum senatorul PNL Vergil Chiţac a reuşit să se îmbogăţească în ultimii 20 de ani din tranzacţii imobiliare, deși fiind cadru militar nu avea voie să desfășoare astfel de activități.“, spun cei de la USR.

Remus Negoi, candidatul USR-PLUS la șefia Consiliului Județean Constanța, a declarat, la rândul său, că sondajul reprezintă adevărata fotografie a competiției electorale.

  • Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • Codul Mandatarului Financiar: 21200251

LIVE Stelian Ion: sondajul IRES comandat de USR-PLUS pentru alegerile locale de duminică

LIVE Stelian Ion: sondajul IRES comandat de USR-PLUS pentru alegerile locale de duminică

Publicată de Stelian Ion pentru Constanța pe Luni, 21 septembrie 2020

Comments

comments

Politica

Alexandru Ioniţă, noul preşedinte PMP Cumpăna

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Alexandru Eduard Ioniţă a fost numit în funcţia de preşedinte al organizaţiei PMP Cumpăna, prin decizia Comitetului Executiv Judeţean din 28.10.2020, ca urmare a expirării mandatului interimar al fostului preşedinte, Constantin Solomon.

„Am luat decizia de a-l nominaliza pe Alexandru Ioniţă la conducerea PMP Cumpăna văzând implicarea de care a dat dovadă în timpul campaniei de la alegerile locale. Alexandru Ioniţă este un profesionist în activitatea pe care o desfăşoară zi de zi şi sunt convins că de acelaşi profesionalism va da dovadă şi în conducerea PMP Cumpăna. M-am bucurat că a primit votul de încredere al colegilor din CEJ şi îi urez mult succes în noua funcţie, fiind convins că în 2024 Alexandru Ioniţă şi organizaţia PMP Cumpăna vor reprezenta o alternativă serioasă, evidentă, profesionistă pe care să se pună ştampila VOTAT”, a declarat Claudiu Palaz, preşedintele PMP Constanţa.

PMP precizează că Alexandru Ioniţă activează în mediul privat, fiind un cunoscut inginer proiectant din judeţul Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Sondaj. PNL pierde teren în fața PSD și USR-PLUS

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cu o săptămână înaintea declanșării campaniei electorale, un sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM, indică faptul că liberalii sunt în scădere, în timp ce PSD și USR-PLUS sunt pe trend crescător. Concret, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PNL ar obține 32,6% din voturi, față de 34,7 % în septembrie. În schimb, crește alianța USR-PLUS și ajunge la 20,4%, o creștere cu 3 procente față de luna precedentă. De asemenea, PSD este pe trend crescător, iar social-democrații ar obține 21,7%. PRO România rămâne aproximativ la același nivel: ar fi votat de 8,9% la sută dintre alegători. Ar mai trece pragul electoral doar UDMR – 5,1%, iar PMP, cu 4,8%, este la limită, ținând cont de marja de eroare. ALDE e, de asemenea, în acest sondaj, cu 2,5 la sută, dar între timp a fuzionat cu Pro România. Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 7 – 28 octombrie, pe un eșantion de 1.010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1%. Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mircea Dobre, atac dur la ministrul Educației: „Declarația pentru părinți este abuzivă, o invenție a unui ministru incompetent“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul de Constanța al PRO România, Mircea-Titus Dobre, spune, într-o postare pe Facebook, că este revoltat de faptul că ministrul Educației, Monica Anisie, a introdus o declarație-tip obligatorie pentru părinţii care îşi vor duce copiii la şcoală. Adultul semnează că nu îşi va trimite copilul la cursuri dacă cel mic este suspect de Covid sau a intrat în contact cu o persoană infectată. Parlamentarul este indignat și de faptul că ministrul Anisie îi amenință pe părinți cu Codul Penal dacă mint în declarație.

„Dragi români,

Ca părinte al unui copil de gimnaziu și ca politician, sunt indignat de șirul interminabil de gafe, bâlbe și abuzuri care vin din partea Ministerului Educației.

Vă rog și vă îndemn să nu semnați această declarație abuzivă – cea mai recentă invenție a ministrului Anisie Monica, cea care parcă se străduiește să distrugă tot ce a mai rămas din sistemul nostru de educație. Cu o colosală incompetență, ne impune acum un document care sfidează legislația în vigoare.

Nu poți veni în fața românilor să inventezi o declarație pe proprie răspundere în care, la final, să faci trimitere la Codul Penal. În orice lege sunt prevăzute sancțiuni pentru cei ce încalcă prevederile legale, nefiind necesare alte declarații – mai ales cu trimitere la Codul Penal.

Această declarație este abuzivă și se face o suprareglementare, fără a avea la bază un temei legal. Este doar o invenție a acestui ministru care ne uimește prin incompetență.

În logica ei, ar trebui să semneze și ea același tip de declarație pe proprie răspundere, cu trimitere la Codul Penal, pentru tot ce face la minister! Dacă ar fi făcut așa ceva, ar fi avut mii de dosare penale pe numele ei, până azi.

Să stea liniștită dna Anisie, că nu va sta nimeni să înregistreze cursurile, pentru că nu acesta este scopul părinților. Sunt părinte și mă interesează ca și copilul meu și toți copiii să aibă acces la un sistem de educație cât mai performant, dar din păcate, acest guvern din care face parte și Anisie Monica nu face altceva decât să îngroape și umbra de învățământ care mai exista, provocând haosul în care se zbat profesorii, elevii și părinții. Din păcate profesorii sunt folosiți, fiind băgați la mijloc, ca intermediari între guvernul ucigaș al sistemului de învățământ și părinți… însă singurii care au DOAR de pierdut din tot ceea ce se întâmplă în sistemul de învățământ actual, sunt copiii.“, spune Mircea Dobre.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: