Connect with us

Politica

Sondaj IRES pentru Constanța: Chițac – 25%, Făgădău – 24%, Stelian Ion – 22%

Publicat

la

Ca un răspuns la sondajul PNL în care îl arăta pe Vergil Chițac la 39% în opțiunile electoratului, candidatul alianței USR-PLUS, Stelian Ion a prezentat, astăzi, într-o conferință de presă un alt sondaj de opinie, de data aceasta făcut de IRES la comanda USR. Potrivit datelor sondajului, lupta între cei trei candidați cu șanse reale la Primăria Constanța, Stelian Ion, Decebal Făgădău și Vergil Chițac este una mult mai strânsă decât varianta prezentată de liberali. În ceea ce priveşte Primăria Constanţa, sondajul IRES arată că 25% din voturi merg către candidatul PNL, 22% de votanţi au ales candidatul USR, iar cel al PSD ar obţine 24%. La Consiliul Local Constanța, PNL ar obține 25%, USR-PLUS – 24%, iar PSD – 19%. Marja de eroare este de +/- 3%.

„PSD ne-a obișnuit cu maniera mincinoasă, cu maniera aceea prin care au câștigat voturile unor constănțeni și ne-au obișnuit cu pomenile pe care le-au tot dat. Nu mai ține această variantă pentru că mulți oameni, în special cei în vârstă, nu își mai doresc pachetele lor, ci vor un oraș frumos pentru copiii și nepoții lor. Așadar metodele mafiei PSD nu mai merg. De partea cealaltă, PNL nu se lasă mai prejos și vine cu o strategie dezgustătoare, care, în loc să-și promoveze candidatul și echipa, lansează atacuri pe banii mogulului la adresa USR-PLUS. În plus, falsifică sondaje, creând iluzia că singura variantă este fostul membru al Partidului Comunist (Vergil Chițac, n.r.), cel care s-a ocupat mai degrabă de tranzacții imobiliare. Ziua a fost cadru militar, iar seara era samsar imobiliar. Nu așa se face domnilor Gabriel Comănescu și Vergil Chițac.“, a declarat Stelian Ion.

Stelian Ion a spus că, așadar, din sondajul realizat de IRES, la comanda USR-PLUS, la începutul lunii septembrie, rezultă că bătălia pentru Primăria Constanța nu este nici pe departe tranșată și că toți cei trei principali candidați au șanse foarte mari de a câștiga duminică, în condițiile în care el se află pe un trend ascendent.

„Suntem foarte apropiați, umăr la umăr, cei trei principali candidați: eu, Decebal Făgădău și Vergil Chițac. Și constănțenii au acum, în sfârșit, posibilitatea să aleagă. Dacă, în anii trecuți, constănțenilor li s-au oferit foarte puține variante, acum chiar au posibilitatea să facă o schimbare. Mesajul nostru pentru electoratul de dreapta este să nu creadă balivernele împinse de puterea financiară a unor oameni care au interese materiale în această zonă și de a merge pe varianta schimbării reale, USR PLUS. În ceea ce privește sondajul comandat de noi – realizat la începutul lunii septembrie, pe un număr de peste 800 de persoane, cu o marjă de eroare de 3,4% -, diferența este foarte mică între candidați. Este foarte important să observăm și trendul: crescător. Dacă la începutul anului, aveam un procentaj de 16-18%, iată că, în ciuda tuturor atacurilor abjecte care s-au revărsat asupra noastră, în ciuda faptului că, practic, am înotat împotriva curentului, am crescut foarte mult și suntem pe un trend ascendent. După 20 de ani, avem în sfârșit o alternativă pentru Constanța. Este o alternativă formată din oameni tineri, oameni competenți, care s-au decis de curând să se implice în politică. Este în mâna noastră posibilitatea de a ne recâștiga orașul”, a declarat Stelian Ion, candidatul USR PLUS la Primăria Constanța.

„Reamintim faptul că, în urma dezvăluirilor presei și a probelor publicate cu privire la afacerile imobiliare ale candidatului PNL, Stelian Ion i-a solicitat public lui Vergil Chițac să se retragă din cursa pentru Primăria Constanța. Presa locală din Constanţa a dezvăluit cum senatorul PNL Vergil Chiţac a reuşit să se îmbogăţească în ultimii 20 de ani din tranzacţii imobiliare, deși fiind cadru militar nu avea voie să desfășoare astfel de activități.“, spun cei de la USR.

Remus Negoi, candidatul USR-PLUS la șefia Consiliului Județean Constanța, a declarat, la rândul său, că sondajul reprezintă adevărata fotografie a competiției electorale.

  • Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • Codul Mandatarului Financiar: 21200251

LIVE Stelian Ion: sondajul IRES comandat de USR-PLUS pentru alegerile locale de duminică

LIVE Stelian Ion: sondajul IRES comandat de USR-PLUS pentru alegerile locale de duminică

Publicată de Stelian Ion pentru Constanța pe Luni, 21 septembrie 2020

Comments

comments

Politica

Chițac a pierdut alegerile pentru postul de vicepreședinte pe apărare din PNL

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PNL și-au ales conducerea. Lucian Bode devine astfel secretar general (606 voturi pentru și 40 anulate), Dan Motreanu prim-vicepreședinte (736 voturi pentru și 5 anulate), iar vicepreședinte pe apărare a fost ales Virgil Guran (459 voturi pentru; contracadidatul său, Virgil Chițac a avut 129 voturi pentru și 50 anulate). Alegerile interne din PNL au fost marcate de două valuri de retrageri. Sursa: stiripesurse.ro.

Amintim că, în momentul în care Nicolae Ciucă și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL, Chițac a fost printre primii liberali care și-au arătat susținerea față de premier. La fel a procedat edilul Constanței și când fostul premier Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL. Iată că, strategia lui Vergil Chițac de a se „lipi“ se șefii PNL nu a dat roade.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Lucian Bode: „PNL trebuie să câștige toate alegerile din 2024“

Publicat

la data de

Scris de

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat, astăzi, că partidul pe care îl reprezintă vrea să câștige toate alegerile din 2024.

„Anul 2024 va fi greu din punct de vedere electoral. O să fie alegeri. Vestea bună e că PNL e singura forță de dreapta și cel mai mare de pe eșichierul politic. PNL trebuie să fie pregătit să câștige pe linie în 2024”, a spus Bode.

Conducerea PNL s-a reunit, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei sunt aleşi secretarul general al partidului, unde este o singură candidatură: Lucian Bode, un prim-vicepreşedinte, unde s-au înscris două candidaturi, ale lui Virgil Popescu şi Dan Motreanu şi un vicepreşedinte, unde sunt patru candidaţi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nicolae Ciucă: „Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale“

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, chiar este convins că Guvernul pe care îl conduce și aleșii liberali sunt performanți. Ciucă a declarat, astăzi, în cadrul Ligii Aleşilor Locali, că faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor aleşilor locali liberali, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. El a arătat că primarii PNL sunt modele de performanţă administrativă şi politică.

„Vreau să vă tramsmit două mesaje, primul, al deschiderii către soluţiile care vin dinspre dumneavoastră şi mesajul de încredere în capacitatea de a rerula proiecte şi a-i convinge pe cetăţenii localităţilor pe care le administrează că nu şi-au irosit votul. Succesele din administraţie s-au convertit în încredere în polliticienii PNL. Faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor dumneavoastră, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. Vrem să instituţionalizăm şi să răspândim bunele practici ale guvernării locale de succes a PNL, acolo unde se vrea, replicarea lor şi în alte judeţe. Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale.” , a spus Ciucă, citat de stiripesurse.ro.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: