Conecteaza-te cu noi

Administratie

Gabriel Ciobanu, ales viceprimar al comunei Agigea. Primarul Maricel vrea să blocheze numirea

Published

on

Începând de azi, comuna Agigea are un nou viceprimar. Este vorba de reprezentantul alianței USR-PLUS Gabriel Ciobanu, care a fost ales cu voturile majorității consilierilor locali. Ciobanu l-a învins pe contracandidatul său Dan-Stefan Chiru (PSD), susținut puternic de primarul Maricel Cîrjaliu. În favoarea lui Ciobanu au votat opt consilieri, iar în favoarea lui Chiru 7 consilieri.

Doi trădători

Ședința de Consiliu Local în care a avut loc alegerea viceprimarului prin vot secret a fost convocată de primarul PSD-ist al comunei Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu. Acesta a îndeplinit formalitatea de convocare abia după ce, în prealabil, 10 consilieri locali, de la USR PLUS, PNL, PER, PRO România și PMP, au semnat o inițiativă de întrunire a Consiliului în ședință extraordinară, pentru data de 13 noiembrie a.c.. Aceștia au luat inițiativa de convocare, motivând că primarul PSD-ist tergiversează cu intenție alegerea viceprimarului. De asemenea, cei zece au anunțat că vor colabora pentru constituirea unei majorități. Aflând de această situație, Maricel Cîrjaliu a convocat  Consiliul cu o zi mai devreme, pentru a crea aparența că ar fi de bună-credință.

Așa cum s-a dovedit la ședința de astăzi, doi dintre cei zece consilieri care aderaseră la majoritatea non-PSD s-au dovedit lipsiți de onoare. Aceștia au trădat, votând pentru PSD-istul Chiru. Cu toate acestea, Chiru nu a reușit să adune decât 7 voturi, pierzând în fața lui Ciobanu.

Advertisement

Conform procedurii legale votul a fost secret. Însă semnificativ este faptul că un consilier de la PNL și altul de la PMP au votat alte propuneri cu vot deschis, prin ridicarea mâinii, alături de oamenii primarului Cîrjaliu.

Maricel se agață de un pai ca să blocheze numirea lui Ciobanu

În timpul procedurii de vot, unul dintre consilierii prezenți a solicitat să primească un alt buletin de vot, motivat că ar fi greșit scrierea. Acesta a primit un nou buletin, pe care l-a completat și l-a introdus în urnă. Atenție, vorbim de un singur vot exprimat. Cu toate acestea, primarul PSD-ist s-a agățat de acest amănunt, anunțând că va bloca procedura de numire a viceprimarului. Maricel a spus că se va adresa instanței de judecată pentru anularea hotărârii de Consiliu. De asemenea, ar fi precizat, potrivit participanților, că până la pronunțarea unei hotărâri definitive a instanței va refuza să accepte numirea unui viceprimar și delegarea de atribuții. E limpede că scopul primarului PSD-ist este acela de a bloca ocuparea postului de viceprimar, în intenția de a conduce de unul singur Primăria. Din punct de vedere legal, atacarea hotărârii adoptate de Consiliul Local nu poate conduce în sine la suspendarea executării acesteia. În lipsa unei decizii de suspendare, hotărârea trebuie să-și producă efectele, refuzul primarului de a o pune în executare fiind o conduită pasibilă de sancțiune penală. Cel mai probabil, situația de la Agigea va face obiectul analizei instituției Prefectului.

Cîrjaliu și Ciobanu au fost principalii competitori din alegerile locale de la Agigea. PSD-istul a reușit cu greu să câștige Primăria, la o diferență de numai 31 de voturi, bazându-se pe un sprijin mai larg în cel mai sărac și neglijat cartier al comunei.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions