Connect with us

Administratie

Gabriel Ciobanu, ales viceprimar al comunei Agigea. Primarul Maricel vrea să blocheze numirea

Publicat

la

Începând de azi, comuna Agigea are un nou viceprimar. Este vorba de reprezentantul alianței USR-PLUS Gabriel Ciobanu, care a fost ales cu voturile majorității consilierilor locali. Ciobanu l-a învins pe contracandidatul său Dan-Stefan Chiru (PSD), susținut puternic de primarul Maricel Cîrjaliu. În favoarea lui Ciobanu au votat opt consilieri, iar în favoarea lui Chiru 7 consilieri.

Doi trădători

Ședința de Consiliu Local în care a avut loc alegerea viceprimarului prin vot secret a fost convocată de primarul PSD-ist al comunei Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu. Acesta a îndeplinit formalitatea de convocare abia după ce, în prealabil, 10 consilieri locali, de la USR PLUS, PNL, PER, PRO România și PMP, au semnat o inițiativă de întrunire a Consiliului în ședință extraordinară, pentru data de 13 noiembrie a.c.. Aceștia au luat inițiativa de convocare, motivând că primarul PSD-ist tergiversează cu intenție alegerea viceprimarului. De asemenea, cei zece au anunțat că vor colabora pentru constituirea unei majorități. Aflând de această situație, Maricel Cîrjaliu a convocat  Consiliul cu o zi mai devreme, pentru a crea aparența că ar fi de bună-credință.

Așa cum s-a dovedit la ședința de astăzi, doi dintre cei zece consilieri care aderaseră la majoritatea non-PSD s-au dovedit lipsiți de onoare. Aceștia au trădat, votând pentru PSD-istul Chiru. Cu toate acestea, Chiru nu a reușit să adune decât 7 voturi, pierzând în fața lui Ciobanu.

Conform procedurii legale votul a fost secret. Însă semnificativ este faptul că un consilier de la PNL și altul de la PMP au votat alte propuneri cu vot deschis, prin ridicarea mâinii, alături de oamenii primarului Cîrjaliu.

Maricel se agață de un pai ca să blocheze numirea lui Ciobanu

În timpul procedurii de vot, unul dintre consilierii prezenți a solicitat să primească un alt buletin de vot, motivat că ar fi greșit scrierea. Acesta a primit un nou buletin, pe care l-a completat și l-a introdus în urnă. Atenție, vorbim de un singur vot exprimat. Cu toate acestea, primarul PSD-ist s-a agățat de acest amănunt, anunțând că va bloca procedura de numire a viceprimarului. Maricel a spus că se va adresa instanței de judecată pentru anularea hotărârii de Consiliu. De asemenea, ar fi precizat, potrivit participanților, că până la pronunțarea unei hotărâri definitive a instanței va refuza să accepte numirea unui viceprimar și delegarea de atribuții. E limpede că scopul primarului PSD-ist este acela de a bloca ocuparea postului de viceprimar, în intenția de a conduce de unul singur Primăria. Din punct de vedere legal, atacarea hotărârii adoptate de Consiliul Local nu poate conduce în sine la suspendarea executării acesteia. În lipsa unei decizii de suspendare, hotărârea trebuie să-și producă efectele, refuzul primarului de a o pune în executare fiind o conduită pasibilă de sancțiune penală. Cel mai probabil, situația de la Agigea va face obiectul analizei instituției Prefectului.

Cîrjaliu și Ciobanu au fost principalii competitori din alegerile locale de la Agigea. PSD-istul a reușit cu greu să câștige Primăria, la o diferență de numai 31 de voturi, bazându-se pe un sprijin mai larg în cel mai sărac și neglijat cartier al comunei.

Comments

comments

Administratie

Preluarea CET și construirea unui nou spital municipal la Constanța, pe ordinea de zi a CLM

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, va aduce în discuție în cadrul ședinței Consiliului Local două dintre subiectele mult discutate în ultima perioadă. Este vorba preluarea CET-ului și posibilitatea construirii unui nou spital municipal la Constanța.

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, conform aviz CTE nr. 212912/27.10.2021 emis de comisia tehnico-economică pentru imobilul situat în Constanța, str. Egretei nr. 13;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea intenției ferme de preluare de către unitatea administrativ-teritorială municipiul Constanța a activului funcțional industrial CET Constanța, în baza prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 60/2019;

inițiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de prefezabilitate aferent obiectivului de investiții „Construire și dotare Spital municipal policlinic”.

inițiator: primar Vergil Chițac

– aviz Comisia de specialitate nr. 4

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Avize negative în Comisia de urbanism pentru ridicarea unor clădiri în Mamaia. Un investitor vrea să construiască blocuri cu 15 nivele

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii locali din Constanța vor trebui să își dea votul în ședința Consiliului Local Municipal de vineri pentru mai multe proiecte de hotărâre privind Planuri Urbanistice Zonale sau Planuri Urbanistice de Detaliu, care au în vedere construirea unor blocuri. Multe dintre acestea au șanse mici de a fi aprobate din cauza nerespectării regimului înălțimii din zonă. Unul dintre proiectele care vor fi respinse mai mult ca sigur vizează Planul urbanistic de detaliu – construire hotel-apartament, bd. Mamaia nr. 501, investitor Antonevici Serghei. Consilierul USR Cătălin Iacob spune că proiectul a primit aviz negativ în Comisia de Urbanism. Printre motivele pentru care PUZ-ul a fost înaintat în Consiliul Local Constanța cu propunere de respingere se numără faptul că imobilul care ar trebui construit este prevăzut cu 8 etaje, deși regimul înălțimii din zonă prevede clădiri cu cel mult 5 etaje. În plus, clădirea care ar trebui ridicată în stațiunea Mamaia ocupă o suprafață de 56% dintr-un teren de 500 de metri pătrați. Asta înseamnă, spune consilierul USR, că spațiile verzi sunt aproape inexistente. Pe de altă parte, s-a remarcat și faptul că distanța față de clădirile învecinate este foarte mică.

Iacob a mai spus că aviz negativ din partea Comisiei de Urbanism a primit și proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona situată în Stațiunea Mamaia, delimitată de bd. Mamaia și alei carosabile, inițiator Parc Mamaia Nord SRL.

În acest caz, inițiatorul PUZ-ului vrea să ridice două clădiri cu 15 nivele. Inițial, în urmă câteva luni, Parc Mamaia Nord SRL solicitase să ridice mai multe clădiri, din care cea mai mare ar urma să aibă 20 de etaje.

„Am fost astăzi în stațiunea Mamaia să verific 3 planuri urbanistice propuse de unii dezvoltatori. Mai exact două PUZ-uri( P+20 și P+6) și un PUD(P+4). Cel de 20 de etaje este în zona Hotelului Parc, cel de 6 etaje lângă Riviera, iar ultimul lângă Vila Regală. Acestea vor fi analizate de comisia tehnică de urbanism în perioada următoare, iar ulterior vor ajunge pe masa consilierilor locali. Mesajul nostru este clar. Dorim să ne dezvoltăm, dar trebuie să stabilim niște reguli bine definite pe care să le respectăm cu toții.“, a scris Cătălin Iacob pe Facebook în luna mai.

Citește și:

Clădire cu 20 de etaje în Mamaia? Cătălin Iacob (USR-PLUS): „Dorim să ne dezvoltăm, dar trebuie să stabilim niște reguli“

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Chițac le promite constănțenilor că le pune beculețe de Sărbători: „Vor avea o surpriză“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, le-a promis cetățenilor în emisiunea „Administrație și politică“ de la Antena 3 de Constanța că orașul va fi împododobit de sărbători. „Cetățenii vor avea o surpriză plăcută“, a spus Chițac. Amintim că, potrivit e-licitatie.ro, Primăria municipiului Constanța a publicat în luna august un anunț prin care dorea să organizeze o licitație pentru închirierea și montarea-demontarea unor instalații de iluminat festiv, pe toată perioada sărbătorilor de iarnă 2021-2022, pentru trei loturi. Valoarea contractului se ridică la 5.433.469.49, fără TVA, adică 6.465.828 cu TVA (1.316.212.48 de euro).

„Obiectul contractului îl constituie închirierea inclusiv montarea-demontarea unor instalații de iluminat festiv, pe perioada sărbătorilor de iarnă:

– LOT I Iluminat festiv al străzilor din municipiul Constanța se va realiza pe șoseaua Mangaliei, bulevardul 1 Mai, bulevardul 1 Decembrie, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, bulevardul I.C.Brătianu, strada Dezrobirii, strada Soveja, bulevardul Tomis, bulevardul Ferdinand, bulevardul Mamaia, strada Termele Romane, cu intersecțiile si sensurile giratorii aferente, precum si intrările în oraș.

– LOT II Iluminat festiv municipiul Constanta 2021-2022 – Iluminat festiv în zona Peninsulară Piața Ovidiu Constanța (Revelion) se va realiza în Piața Ovidiu.

– LOT III Iluminat festiv municipiul Constanta 2021-2022 – Iluminat festiv în Parcuri inclusiv Parcul Tăbăcăriei zona Țara Piticilor din municipiul Constanța (Orășelul Copiilor)”, se arată în anunț.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: