Connect with us

Politica

Gabriel Ciobanu (USR-PLUS): „O mare parte din resursele unei administrații trebuie investită în educație“

Tatian Iorga

Publicat

la

Candidatul Alianței USR-PLUS la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu, spune că unul dintre cele mai importante puncte ale programului său electoral se referă la Educație. Ciobanu afirmă că educația de calitate stă la baza progresului societății.

„Aceasta începe în sânul familiei și se continuă în mod organizat odată cu primul an de grădiniță, continuându-se pe o mare parte din viață. De asemenea, are sarcina de a pregăti omul ca element activ al vieții sociale. De aceea, considerăm că o mare parte din resursele unei administrații care gândește pentru viitor trebuie investite în educație, fie ea formală sau non-formală. Ne dorim ca unitățile de învățământ din localitățile Agigea și Lazu să fie prima opțiune a cetățenilor pentru copiii lor, în defavoarea celor din localitățile vecine. De asemenea, ne dorim să oferim tuturor copiilor posibilitatea de a participa la activități desfășurate în afara mediului școlar și care tind a dezvolta abilitățile, facultățile intelectuale și facultățile morale ale acestora.“, notează Ciobanu.

Pentru a realiza obiectivele amintite mai sus, Alianța USR-PLUS notează că a stabilit mai multe priorități în domeniul educației:

 • Susținerea și perfecționarea profesorilor în vederea livrării unui act educațional performant.
 • Digitalizarea unităților de învățământ, asigurarea materialelor didactice necesare și a unui mediu de studiu adecvat performanței.
 • Restaurarea și redarea în folosință a clădirii școlii din localitatea Lazu, pentru învățământul primar.
 • Susținerea eforturilor direcționate către identificarea copiilor care provin din medii familiale cu dificultăți, în vederea combaterii abandonului școlar.
 • Stabilirea unui program de recompensare pentru profesorii și elevii cu rezultate remarcabile la concursuri și olimpiade.
 • Oferirea de vouchere elevilor in vederea participării la excursii tematice.
 • Asigurarea spațiilor necesare desfășurării activităților extrașcolare.
 • Încheierea de colaborări cu profesori specializați în diverse activități: limbi străine, canto, instrumente muzicale, informatică, dezvoltare personală, dans și diferite sporturi.
 • Recondiționarea sălii de sport din localitatea Lazu și exploatarea acesteia pentru desfășurarea activităților și competițiilor sportive.
 • Exploatarea zonei adiacente Canalului Dunăre-Marea Neagra prin activități de ciclism și trasee off-road.

„Dacă și tu dorești să ai acces la o educație de calitate pentru copilul tău, aproape de casă, votează USR-PLUS pe 27 septembrie pe toate cele 4 buletine de vot.“, mai subliniază cei de la USR-PLUS.

Candidatul USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Constanța, Remus Negoi, spune că educația trebuie o prioritate pentru toți canidații, indiferent de formațiunea din partea căreia participă la alegeri.

„Educația este o prioritate pentru USR-PLUS și în Consiliul Județean Constanța. Vom asigura condițiile și accesul la educație pentru toți copiii și tinerii din județ. De asemenea, vom milita atât pentru reabilitarea și dotarea unităților de învățământ, cât și pentru implementarea serviciilor de tip after-school”, a spus Remus Negoi.

 • Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Constanța
 • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
 • Codul Mandatarului Financiar: 21200251

Comments

comments

Politica

Deputatul USR Iulian Bulai, despre Eminescu: „Dacă ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, La mulţi ani, Mihai!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai, afirmă, într-o postare pe Facebook, că, dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, ar fi eliminat pensiile speciale, ar fi desfiinţat inspectoratele şcolare, ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentur a ajunge mai repede de la Iaşi la Viena.

” Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi:

– ar fi semnat pentru “Fără penali în funcții publice”.

– ar fi eliminat pensiile speciale.

– ar fi desființat inspectoratele școlare, pe care le știa bine.

– ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a ajunge mai repede de la Iași la Viena.

– ar fi reformat radical TVR, SRR și CNA.

La mulți ani, Mihai!

Mulțumim pentru moștenirea primită de la tine!”, a scris Bulai.

Astăzi se împlinesc 171 de ani de la neşterea poetului Mihai Eminescu şi este celebrată Ziua Culturii Naţionale.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președinte CJ Constanța, Mihai Lupu, cheamă ONG-urile la discuții

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, îi invită pe reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale de pe raza județului Constanța la o întâlnire oficială pentru identificarea și demararea unei colaborări pentru realizarea unor proiecte comune care să vină în sprijinul locuitorilor din județul nostru.

„Îmi doresc să continui seria de întâlniri, pe care am demarat-o odată cu întrevederea de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța, și cu reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale din Constanța. Avem proiecte de cercetare împreună cu mediul academic, care vor duce la valorificarea și fructificarea acestora și dorim să dezvoltăm proiecte similare și cu societatea civilă constănțeană. Suntem deschiși la propunerile venite din partea ONG-urilor și vom acorda tot sprijinul nostru pentru elaborarea și implementarea proiectelor cu impact asupra locuitorilor din județul Constanța”, a declarat Mihai Lupu.

Evenimentul se va desfășura în 25 ianuarie 2021, începând cu ora 11:00, în sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, cu respectarea tuturor normelor de siguranță epidemiologice în vigoare. Toate Organizațiile Non Guvernamentale care doresc să participe la această întâlnire vor desemna un singur reprezentant și vor putea accesa formularul de înscriere online, pe site-ul Consiliului Județean Constanța, la următorul link: http://www.cjc.ro/sectiune.php?s=215.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele USR Constanța, Remus Negoi: „Mascarada primarului Cîrjaliu trebuie să înceteze la Agigea!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Organizației Județene Constanța a USR, senatorul Remus Negoi, îl critică dur pe primarul comunei Agigea, Maricel Cîrjaliu pentru tertipurile la care apelează pentru a controla activitatea Consiliului Local.

„Azi, 15 ianuarie 2021 de la ora 15:00, primarul pesedist Cîrjaliu, de la Agigea, a convocat a treia ședință de Consiliu Local cu același unic punct pe ordinea de zi – votarea comisiilor de lucru. Votul comisiilor și a viceprimarului comunei Agigea s-a făcut pe 12.11.2020, conform Procesului verbal de ședință atașat de colegii. Doar că individul nu vrea să emită Hotârea de Consiliu Local conform acelui proces verbal pentru că poate. Pentru că PSD. E un abuz inimaginabil al primarului pesedist! Am discutat îndelung cu președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, cu prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu. Dumnealor m-au asigurat că se vor implica, mai ales că în parteneriatul creat la Agigea, în Consiliul Local, avem 4 consilieri USRPLUS și 2 consilieri PNL. De asemenea, am solicitat prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, să trimită un reprezentant al Instituției Prefectului la ședința de azi a Consiliului Local Agigea, pentru a media și a pune în aplicare decizia prin vot a consilierilor locali din 12.11.2020. Această situație absurdă trebuie să înceteze! Blocajul impus de primarul Cîrjaliu, doar pentru că nu-i convine rezultatul alegerilor, este un abuz incalificabil! În egală măsură, secretarul general al comunei Agigea comite un abuz incredibil, refuzând să pună în aplicare votul consilierilor. Cu astfel de manevre ticăloase, PSD confirmă încă o dată că este partidul care nu se va reforma niciodată!“, a declarat Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: