Connect with us

Politica

Predica primarului-preot, care încarcă cu mâna lui gunoiul locuitorilor, pentru alegătorii din Cobadin

Maria Ionescu

Publicat

la

Primarul supraveghea construcția unei hale, de fapt niște garaje și un atelier de reparații pentru toate mașinile primăriei: două microbuze, un buldoexcavator, un tractor, două remorci etc.

De acolo mergea la biserică unde făcea o casă mortuară.

„Primar sunt de patru ani. Sunt preot, dar nu mai slujesc, că sunt suspendat pe perioada mandatului de primar. Preot sunt de 33 de ani aici în Cobadin, eu fiind de loc din satul Viișoara”, mă introduce în atmosferă preotul Cornel Cocoș, primar și candidat PNL pentru alegerile de pe 27 septembrie.

Reporter: Cum ați dat Biserica pe Primărie?

Cornel Cocoș: Mai aveam puțin și ieseam la pensie. Dar, au venit câțiva locuitori și mi-au zis: Haideți, că ați făcut mult la biserică și ați fost gospodar, poate facem mai multe și pentru comună!

Am zis: Hai să facem!.

Reporter: Ce proiecte aveți pentru următorul mandat?

Cornel Cocoș: Cel mai urgent este apa la Negrești. În centrul satului este un robinet de unde iau oamenii apă, dar nu este bună. Noi facem analize tot timpul. Am fost obligați ca la femeile gravide și la copiii până în trei ani să le ducem apă plată. Avem proiect depus.

Reporter: Fonduri europene ați atras?

Cornel Cocoș: Am primit pentru sala de sport. În perioada următoare o scot la licitație. La urmă stăm după contestații…

Reporter: Apropo de contestații, ce ați schimba din punctul de vedere al primarului, din legislație?

Cornel Cocoș: Când am venit primar, era un proiect făcut pentru drumuri. Era în valoare de 80 de miliarde. A câștigat la licitație o firmă care a zis că-l face cu 65. Numai materialele costau atât, dar n-am avut ce face. Acum au pus piatră pe toate străzile și s-au blocat la covorul de asfalt. Spun că au crescut prețurile la materiale, ori legea nu-mi dă voie să măresc finanțarea decât pentru salarii. Trebuie să scot la licitație, din nou, asfaltul. O să vină ploile și toată piatra se va lua pe roți și va trebui s-o luăm de la început. Problema e că legea nu-mi dă voie să continui fără altă licitație. Mai era vorba să le dau șapte miliarde din cele 80 ca să termine în zece zile.

Reporter: Cum stați cu audiențele?

Cornel Cocoș: Ușa aia de la mine de la birou stă tot timplul deschisă. De exemplu, dimineață a venit cineva să-mi spună că avea o jumătate de ha de porumb și nu-l mai găsește. I l-a recoltat altcineva. Spuneți-mi și mie cum să-l ajut?

Reporter: Câți copii sunt în comună?

Cornel Cocoș: 1.600, la grădinițe și școală. Am terminat anul acesta o școală cu patru săli de clasă, dar ne trebuie neapărat o grădiniță.

Reporter: Familia a fost de acord să vă faceți din preot primar?

Cornel Cocoș: La început, nu! Soția mea a lucrat la Primărie și știa despre ce este vorba. Mama mea, care are acum 89 de ani, nu a vrut, pentru că-și dorea ca atunci când pleacă din lumea aceasta să fiu și eu acolo să-i cânt. Am două fete, una arhitect, iar cealaltă lucrează în Anglia la un mare restaurant.

-Când am venit la Primărie câțiva prieteni mi-au spus: „Ai grijă că la biserică vorbeai și te asculta toată lumea”.

„Aici la Primărie vorbesc toți, eu nu mai prind rând. Las ușa deschisă, vin să mă întrebe ceva, dar eu nu apuc să le dau sfatul meu, îmi spun ei ce trebuie să fac. Dar se rezolvă totul cu înțelegere.

Candidatura pentru mine este ca un concurs. Exact cum se întâmplă la „Vocea României” sau la „Românii au talent”. Dintre participanți, eu am câștigat, ceilalți participanți ce au cu mine? Ar trebui să se certe cu juriul. Dacă oamenii l-au votat pe Cocoş Cornel, lasă-l în pace. Adversarii, până să mergem acum la concurs, inventează tot felul de lucruri despre mine, pe Facebook.

Reporter: Par neduși la biserică…

Cornel Cocoș: Păi, vedeți, nu scriu cei de vârsta mea. Scriu copiii pe care eu i-am botezat, pe mulți i-am cununat, le-am înmormântat părinții sau bunicii. Și acum încearcă să-mi găsească defecte… Avem la primărie un încărcător frontal, nemțesc, care e o bijuterie. Are o manșă cu niște butoane de te joci cu el. Ridică stânga-dreapta, faci ce vrei cu el. Și n-a lucrat nimeni pe utilajul acesta decât eu, că-mi place. Tatăl meu a fost șofer și hobby-ul meu este mecanica. Oamenii au început să comenteze: „Ce caută primarul încărcător?” La care cineva le-a spus: „Dar când ți-a dat zăpada la o parte ți-a plăcut? Când ți-a încărcat îngrășăminte pentru câmp, ți-a plăcut, sau când merge și încarcă gunoiul pe stradă îți place?”. E un pic de invidie față de mine, care n-ar trebui, pentru că m-am purtat cu ei extraordinar.

 Reporter: Ce le-ați predica înaintea alegerilor de pe 27 septembrie?

Cornel Cocoș: Despre ce înseamnă iertarea și dragostea. Despre dispariția urii dintre noi. Când eram preot și nu ploua spuneau că trebuie să fac o slujbă și să plouă. Deci, ei cred că am totul în mână, că am putere.

Or, după ce am venit la primărie, dacă nu arde un bec pe stradă, vin la mine. Dacă le-a furat ceva din curte, vin la primărie. Dacă are gunoi la poartă, vine la Primărie. Pentru orice necaz, vin la Primărie. Le-aș rezolva pe toate, dar nu toate țin de Primărie. Atât le-aș mai spune: Dacă noi ne-am respecta unii pe alții, mai cu dragoste m-aș duce să-i încarc unuia gunoiul decât dacă vine și să țipe.

 

Material electoral comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Județeană Constanța,

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro,

CUI mandatar financiar coordonator: 21200012

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Decizie finală. Stroe și Țuțuianu deschid listele la Senat și Camera Deputaților

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Punct final în telenovela listelor de candidați ale PSD Constanța. Potrivit deciziei de la București, Felix Stroe și Horia Țuțuianu deschid listele la Senat și, respectiv, Camera Deputaților.

Iată listele de candidați votate în această seară:

Senat

 1. Felix Stroe
 2. Liviu Brăiloiu
 3. Dan Georgescu
 4. Mariana Gâju
 5. Gheorghe Manta
 6. Gaqbriela Iacobici

Camera Deputaţilor

 1. Horia Ţuţuianu
 2. Cristina Dumitrache
 3. Lucian Lungoci
 4. George Vişan
 5. Radu Babuş
 6. Tănase Nicolae
 7. Mărioara Cojoc
 8. Mihai Soare
 9. Luminița Vlădescu
 10. Silviu Gârea
 11. Adriana Gheorghe
 12. Florin Chelaru

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele Iohannis: “Pandemia nu se va termina nici în martie”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri seară, într-o conferință de presă, la Palatul Cotroceni, despre elegerile parlamentare și campania electorală.

“Mecanismele democratice nu trebuie blocate. Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. După această dată nu mai pot vota decât legi simple. Ar fi catastrofal pentru România să nu avem parlament funcțional. Tocmai pentru că avem o criză sanitară trebuie să facem ca România să nu rămână fără un legislativ cu puteri depline. Autoritățile au organizat bine alegerile locale. Avem experiența acestui scrutin car ene permite să îndreptăm erorile inerente. procesul de votare nu presupune riscuri majore, însă campania electorală da. Au fost stabilite reglementări mai strice pentru campania electorală. Avem marele avantaj că trăim într-o eră digitală și pot expune în mediul online programele. Le recomand candidaților să se orienteze către aceste metode alternative. Nu mai putem vorbi de mitinguri de susținere și solivcit autorităților să fie atente. Orice abatere va treui aspru și rapid sancționată”, a spus președintele și a afirmat că “pandemia nu se va termina nici în martie (luna martie 2021 – n.r.)”.

Întrebat dacă la 7.000 de cazuri noi pe zi de COVID -19, România ar trebui să mai organizeze alegerile, Klaus Iohannis a răspuns:

„Eu nu rămân niciodată indiferent la ce se întâmplă în țară. Da, să organizăm alegerile sub normele impuse și sub reguli strictețe.”

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele executiv al PMP, deputatul Marius Pașcan: „Se prefigurează o posibilă guvernare PSD – USR?“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Scandalul imens după votul din Parlament pentru Consiliul Legislativ, când cei de la USR au fost acuzați de liberali că au făcut o înțelegere cu cei de la PSD, a dat naștere unor suspiciuni. Deputatul PMP Marius Pașcan consideră că trocul dintre PSD și USR nu e întâmplător. Pașcan spune că, după ce l-au votat pe Iordache președinte pe viață al Consiliului Legislativ, n-ar fi exclus ca USR să-l susțină și pe Marcel Ciolacu pentru funcția de Premier. Parlamentarul PMP afirmă că „trocul rușinos dintre PSD și USR prin care autorul OUG 13, Florin „altă întrebare” Iordache, a devenit președinte pe viață al Consiliului Legislativ reprezintă hârtia de turnesol, care ne arată că „oamenii noi din politică” plănuiesc să guverneze, după alegerile parlamentare, chiar cu politicienii metehnelor vechi, cu cei pe care pretind că vor să-i înlocuiască.“

„După ce își rupeau cămășile de pe ei în semn de revoltă împotriva celebrei Ordonanțe 13 și a puciului legislativ din Parlament în favoarea penalilor, din sinistrul tablou «noaptea ca hoții»,  USR-iștii l-au votat ieri pe Florin Iordache, protagonistul care a mătrășit Codul Penal, președinte pe viață al Consiliului Legislativ. I-au spus acum și «bogdaproste» pentru gestul obscen pe care, doar în urmă cu câteva luni, Iordache l-a transmis cu tupeu USR în timp ce cobora de la tribuna Camerei Deputaților. Useriștii au procedat la fel și în cazul senatorului PSD, Niculae Bădălău. După ce s-au pretins oripilați de jignirile acestuia la adresa Diasporei, nu au avut niciun fel de mustrări de conștiință și l-au uns pe Bădălău vicepreședinte la Curtea de Conturi. În același timp, USR-iștii au dovedit că nu dau doi bani pe principiul meritocratic, pe care-l tot clamează, votând în detrimentul fostului președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, preferându-l pe autorul OUG 13, absolvent de facultate de drept, la 42 de ani, să se ocupe de verificarea corectitudinii legislaţiei din România”, a declarat deputatul Marius Pașcan, președinte executiv al PMP.

Deputatul spune că blatul PSD-USR la Consiliul Legislativ prefigurează o posibilă alianță între cele două partide, după alegerile parlamentare din acest an.

„Nu m-aș mira, după ce am văzut comportamentul duplicitar al USR în Parlament și spectacolul propagandistic prin care useriștii simulau public confruntarea cu „ciuma roșie”, să se lucreze la un plan de guvernare PSD-PNL, coordonat de fostul prim – ministru Dacian Cioloş şi de vicepremierul său de la acea vreme, Vasile Dâncu. Cum ar fi să ne trezim, după 6 decembrie, cu Dan Barna la Palatul Cotroceni care-l susține cu convingere și zel pe „Marcel Ciolacu Premier?”, întreabă liderul PMP din Camera Deputaților, Marius Paşcan.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: