Conecteaza-te cu noi

Actual

Gala de premiere a FITIC 2018 – lista câștigătorilor

Published

on

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa s-a încheiat sâmbăta seara, când marea familie de iubitori ai teatrului a aplaudat câştigătorii FITIC şi prestaţia extraordinară a Orchestrei Simfonice Bucureşti şi a lui Radu Gheorghe, în „Ucenicul vrăjitor”

După opt zile în care s-au desfăşurat zeci de spectacole, au rulat zeci de filme, aţi văzut şi aplaudat zeci de actori şi aţi fost cu miile în sălile de spectacole, FITIC 2018 s-a încheiat cu premierea câştigătorilor celor douăsprezece secţiuni de la cele două categorii!

Organizatorii doresc să mulţumească tuturor celor care au găzduit Festivalul Internaţional de Teatru Independent în această perioadă, adică Teatrul de Stat Constanţa, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa şi Liceul Teoretic Traian şi directorilor şi echipelor tehnice ale acestor instituţii, care le-au fost alături, lor şi actorilor invitaţi, în fiecare zi până noaptea târziu. Şi, de asemenea, le mulţumesc artiştii extraordinari care i-au susţinut şi a „căror prezenţă printre noi este o onoare şi o bucurie. Unii dintre ei au fost alături de FITIC încă de la început, alţii s-au alăturat echipei pe parcurs: domnul Lucian Iancu, doamna Adriana Trandafir, doamna Cezara Dafinescu, domnul Ioan Cărmăzan. De asemenea, dorim să mulţumim voluntarilor FITIC, care au făcut din voluntariat o secţiune specială! Trebuie să mulţumim şi Primăriei Municipiului Constanţa, care a finanţat proiectul şi datorită căreia aţi putut avea, în oraşul nostru, opt zile pline de teatru şi film”, spun organizatorii.

Aceştia sunt câştigătorii FITIC din acest an, pe categorii și secțiuni:

Advertisement

Constanta International Film Festival (CIFF)

Cel mai bun scurtmetraj: “Ofiţer” (România).

Premiu special al juriului: “Humans in frame”

Cel mai bun lungmetraj: “Looking for Zion” – Germania

Cel mai bun documentar: “Călăraşi” – R. Moldova

Advertisement

Blue Theatre Independence

Teatru Independent

Cel mai bun actor: Cristian Bota (“Cai putere”)

Cea mai bună actriţă: Marcela Motoc (“Fata din curcubeu”)

Cel mai bun regizor: Puiu Şerabn (“Întreaga mea lume”)

Advertisement

Cel mai bun spectacol: “Cai putere”

Blue Theatre Independence

Teatru Dans

Cel mai bun coregraf: Oana Mureşan – “Heterocromia”

Blue Theatre Independence

Advertisement

Concurs de dramaturgie contemporană – Cea mai bună piesă: “Ultimul tren spre casă” – Ştefan Caraman

Blue Theatre Independence

Concursul de afişe de teatru – Premiul pentru estetică vizuală: Alexandra Holban – “Fete în iubire”

Red Theatre Revolution University Contest

Cea mai bună trupă: „Slugă la 5 stăpâni” – UNATC „I.L. Caragiale“

Advertisement

Seathre High School Contest

Cea mai bună trupă: Trupa PARADIGME („Hamlet”) – Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța

Premiul special al juriului: Trupa de Teatru Gestual “NECUVINTE” („Ceilalți muzicanți din Bremen”) – Școala Profesională Specială pentru Deficienți de Auz ”Sfânta Maria” București

09

 

Ucenicul vrăjitor”, adică Radu Gheorghe şi Orchestra Simfonică Bucureşti, a ţinut cu sufletul la gură pe cei aproximativ 700 de spectatori care au venit, sâmbătă seară, la Centrul Multifuncţional Educativ „Jean Constantin”, i-a amuzat şi conectat cu cea mai bună muzică a lumii, purtându-i pe toate meridianele partiturilor clasice celebre. Trecerile inspirate între melodii, combinaţiile de sunete, gesturi şi actorie au creat o atmosferă incendiară. Maestrul Radu Gheorghe a fost un adevărat „vrăjitor”, reuşind să conducă publicul şi orchestra în zone şi posturi în care nu s-au mai aflat niciodată, spre deliciul spectatorilor. Un spectacol extrem de reuşit, un adevărat regal actoricesc, muzical şi umoristic, „Ucenicul vrăjitor” s-a dovedit a fi încheierea perfectă a opt zile de festival.

Advertisement

Evenimentul a fost organizat de Art Society Center şi finanţat de Primăria Municipiului Constanţa.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions