Connect with us

Politica

Gata, putem dormi liniștiți! Ciolacu ne asigură că România are rezerve de energie

Published

on

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a dat asigurări că România are rezerve de energie pentru iarna care vine. Precizările acestuia vin în contextul în care Gazprom a sistat livrarea de gaz către Europa, iar țările din UE își pregătesc rezervele pentru sezonul rece.

„Aceste minciuni că românii rămân fără energie… nu rămân! Avem energie”, a spus Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă.

Pe de altă parte, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus că toată Europa este „într-o furtună perfectă”, o combinație de factori ca urmare a șantajului rusesc.

„Suntem într-o criză energetică. Într-o anumită parte a Europei lipsește și energia. E adevărat că este suficientă, că circulă. Se repoziționează în momentul de față fluxurile de energetică. Avem o criză energetică dată de gazul natural, de șantajul rusesc, care duce automat toate prețurile în sus, inclusiv la energie electrică. Avem și o criză a prețurilor, avem și un război, deci suntem așa, într-o furtună perfectă în toată Europa, și trebuie să gestionăm foarte bine acest lucru, trebuie gestionat și vă asigur că noi, în România, îl vom ține sub control”, a precizat ministrul energiei, la postul Digi24.

Sursa: stiripesurse.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta