Connect with us

Politica

Dezbateri aprinse pe Legile Justiției în Parlament. Stelian Ion: „Se dorește controlul procurorilor, conducerilor instanțelor și Înaltei Curți“

Published

on

Scandal între putere și opoziție pe tema legilor Justiției, care au fost modificate recent prin Ordonanță de Urgență. Deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, îi acuză pe cei de la PNL și USR că vor să împingă adoptarea legilor Justiției pe repede înainte.

„Puterea actuală, formată din socialiștii-securisto-peneliști, vor să împingă pe repede înainte Legile Justiției. E un deja-vu, am mai trăit partea asta. Pentru noi cei de la USR, pentru mine personal, a retrăi momentele astea tensionate pe zona Justiției nu era un obiectiv. Dar se întâmplă acum pentru că profitând de crizele succesive la nivel mondial, cei de la Putere își văd visurile împlinite, în sensul în care vor să treacă legile la care visau de mult. În 2017 și 2018 au încercat și au reușit doar parțial, acum vor desăvârși ce și-au propus atunci. Atunci vioara întâi erau Dragnea și acoliții săi, acum inițiativa a fost preluată de Klaus Iohannis, Predoiu și ceilalți, pentru că realitatea a dovedit că își doreau același lucru, adică fiecare să aibă control pe Justiție, dar să nu fie celălalt. Avem un prilej foarte bun să corectăm mizeriile făcute în 2018, dar, din păcate, în loc să profităm de acest moment, de faptul că aveam bunăvoința Comisiei Europene de ridicare a MCV pentru a ne permite aderarea la Spațiul Schengen, să corectăm legislația, noi dărâmăm tot ceea ce am construit. Se dorește control pe Justiție, pe procurori, pe conducerile instanțelor, pe Înalta Curte. Asta pentru că sunt foarte mulți bani de tocat din fondurile europene, iar procurorii sunt prea curioși. Nu trebuie să mai fie dosare importante, iar DNA-ul să fie foarte puternic. O să dăm bine pe hârtie, totul va fi extraordinar, când, de fapt, corupția va fi în floare“, a declarat Stelian Ion.

Stelian Ion a solicitat conducerii Comisiei speciale parlamentare comune pentru examinarea legilor din domeniul justiţiei să dea dovadă de flexibilitate în ceea ce priveşte dezbaterea celor trei proiecte propuse, argumentând că acestea sunt extrem de importante pentru a fi dezbătute într-un termen scurt şi că nu au avizul Comisiei de la Veneţia.

El a adăugat că acum e mult mai rău decât pe vremea lui Iordache, când, „de bine, de rău, puteam spune unele lucruri la tribuna Parlamentului.“

Amintim că, miercuri, 24 august 2022, Guvernul României a adoptat Proiectul de Lege privind statutul magistraţilor, Proiectul de Lege privind organizarea judiciară și Proiectul de Lege privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta