Connect with us

Politica

George Muhscină, liderul PNL Constanța, într-un moment de sinceritate: “Atributul opoziției? Mai multă vorbă!”

Publicat

la

Președintele PNL Constanța – Organizația Municipală, George Muhscină, a organizat, astăzi, o conferință de presă în care a turuit, dintr-un material scris de către colegii săi, care sunt problemele Constanței, ce fac și ce nu fac autoritățile. Muhscină a anticipat întrebările jurnaliștilor și a oferit tot răspunsuri citite și a anunțat că aleșii locali liberali vor vota, mâine, proiectele propuse în ședințele de Consiliu Local Municipal Constanța și Consiliul Județean Constanța. De altfel, liderul liberalilor de la municipiu a și recunoscut că rolul opoziției este… vorba multă. După mai bine de-o oră de prezentare, am aflat că vor propune reprezentanților Consiliului Județean Constanța să preia clădirea unde a funcționat “Casa Soarelui”, pentru îngrijirea bolnavilor de cancer. “Este soluția pe care o vedem și este cea eficientă”, a spus, printre altele, George Muhscină.

De asemenea, alte proiecte pentru care liberalii au anunțat votul lor favorabil se referă la acordul pe care Municipalitatea intenționează să îl semneze cu BERD, contractul cu firma Polaris M Holding, despre care liderul de la Municipiu susține că “PNL nu poate fi părtaș la falimentul orașului” și vor fi puse condiții pentru ca acest proiect să fie votat “pentru a evita ceea ce s-a întâmplat până acum, respectiv îmbogățirea rapidă a unui grup select de oameni”. Mai mult, liberalii vor acorda vot și pentru ca Municipalitatea să preia în administrare stadionul Farul, asta după ce același lider al PNL, care astăzi, a anunțat votul favorabil, a stat în spatele colegilor din Consiliul Local să-i verifice, situație care s-a lăsat, după cum toată lumea știe, cu excluderea consilierilor Romeo Rezeanu și Horia Călimente. Astăzi, Muhscină a încercat o explicație și s-a încurcat în propriile cuvinte, dar a și recunoscut un aspect demn de analizat: “Atributul opoziției? Mai multă vorbă!” Altfel, Rezeanu și Călimente “au încălcat și cu alte ocazii statutul și regulamentul PNL”, iar aceste abateri repetate ar fi dus la decizia excluderii. Oricum, aceasta era întrebarea anticipată pentru care Muhscină își pregătise un răspuns potrivit scris.

În aceeași ordine de idei, liberali vor vota și pentru darea în folosință Arhiepiscopiei Tomisului a terenului de la Billa în vederea construirii unei biserici și îi asigură pe constănțeni că vor trata “cu seriozitate” problemele lor și le aduce la cunoștință că propunerile PNL nu se regăsesc în ordinea de zi a ședințelor de Consiliu Local, deși lucrează în comisii, au adus documente și au făcut studii, doar că nu se dorește promovarea lor. Un exemplu dat este cel al consilierului local Cristina Văsii, care a propus transport gratuit pentru elevii din municipiul Constanța. “Împotrivă vom vota doar pentru proiectul construirii bisericii de pe Bd. Mamaia”, a completat președintele PNL Constanța.

La conferința de presă au mai participat consilierii PNL George Niculescu și Costiv Avătavului, dar și fostul director al DSP Constanța, Marius Enescu.

Comments

comments

Politica

„BNR este Mercur retrograd“ – senatorul Remus Negoi, ironic cu cea mai nouă angajată la Banca Națională

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, este ironic cu cea mai nouă achiziție a Băncii Naționale a României. Este vorba de celebrul astrolog Minerva (64 de ani), pe numele ei real nume real Gabriela Dima, care a spus că, în prezent, lucrează la Banca Națională, pe un post de execuție. Informația a fost confirmată pentru HotNews.ro de către oficiali ai BNR, care au precizat că astrologul lucrează la departamentul de mentenanță al Băncii Naționale.

„Indicele ROBOR – ascendent în Uranus

Noua angajată se va ocupa de mentenanță la BNR. Adică întreținere. A previziunilor astrale privind ratele dobânzilor.

Păi cum, dacă Viorica Dăncilă a deschis drumul, de ce nu, viitorul angajat al BNR să nu fie un şaman? Sau un vraci? Poate temperează cineva rata inflației.

=BNRMercurRetrograd“, a declarat Remus Negoi.

Anunțul a fost făcut în podcastul lui Damian Drăghici: „La ora actuală am o funcție de execuție, lucrez în Banca Națională. Din păcate, n-o să mai am dreptul să ies pe sticlă, dar asta nu înseamnă nimic, pentru că tot mă bătea gândul să-mi fac un podcast. Fac astrologie de la 14 ani,” a declarat Minerva.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD și PNL, târg politic pe scaunele miniștrilor Dîncu (Apărare) și Popescu (Energie) – surse

Publicat

la data de

Scris de

Liderii coaliției de guvernare, cu excepția lui Kelemen Hunor care este plecat din țară, s-au reunit de la ora 14 într-o ședință în care unul dintre subiecte ar putea fi remanierea guvernamentală, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.

Sursele citate susțin că social democrații ar intenționa să remanieze un ministru numit de PSD, respectiv pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, însă doar cu condiția ca liberalii să înlocuiască și ei un ministru, fiind vorba de Virgil Popescu.

De altfel, liderul PSD Marcel Ciolacu, nu a negat marți intenția de a-l schimba pe Dîncu, atunci când a fost întrebat de jurnaliști într-o conferință de presă la Parlament.

„Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere (…) Mi se pare corect întâi să discut cu prim-ministrul și după cu colegii mei. Nu dau aceste vești la televizor”, a spus acesta.

Președintele PSD s-a referit și la ministrul Energiei, Virgil Popescu, atunci când a explicat intențiile PSD de a propune în Coaliție reglementarea prețurilor din energie.

„Politica energiei într-o țară o face ministrul Energiei. Noi am mai făcut o mare tâmpenie. S-a vândut energia pe anul acesta. Nu mi-aș dori să ajungem la un conflict în coaliție, dar trebuie o reglementare pe zona casnică unde putem acoperi din producția proprie. Vom vedea”, a declarat Ciolacu.

Potrivit informațiilor Digi24.ro, liberalii nu ar vrea să îl schimbe acum pe Virgil Popescu, justificând în fața partenerilor de coaliție perioada grea care urmează și toate problemele cu care ministerul Energiei se va confrunta, însă nu exclud o eventuală remaniere a lui Popescu după ce trece iarna.

O remaniere ar fi cerută și în rândul miniștrilor UDMR, unul dintre numele vehiculate fiind cel al ministrului Sportului Eduard Novak, însă liderii maghiari nu intenționează să schimbe niciun ministru.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Crușoveanu (PNL), despre alocarea fondurilor pentru investiții: Țara noastră are la dispoziție aproape 90 de miliarde de euro

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul Marian Crușoveanu (PNL) transmite o veste importantă pentru toți românii. România are la dispoziție aproximativ 90 de miliarde de euro, din fonduri europene, anunță parlamentarul constănțean pe contul său de Facebook.

Iată mesajul complet.

“#GuvernulRomâniei pregătește rectificarea bugetară pentru anul 2022.

Cea mai importantă veste cu care vine #GuvernulCiucă este reluarea contractelor de investiții, oprite ca urmare a creșterii prețurilor materialelor de construcții. Alocarea de fonduri, prin rectificarea bugetară, este încă o dovadă de preocupare serioasă a Guvernului de a menține un climat economic stabil, predictibil, atât pentru investitori, cât și pentru antreprenorii români.

Urmează ca rectificarea bugetară să fie făcută publică în cursul săptămânii viitoare, căci Guvernul României, în frunte cu premierul Nicolae Ciucă continuă să acorde o importanță deosebită proiectelor de investiții. În perioada următoare, țara noastră are la dispoziție aproximativ 90 miliarde de euro, din fonduri europene, după cum urmează:

✔️ 10 miliarde euro, din perioada de programare 2014-2020 care se termină în 2023;
✔️ 80 de miliarde de euro provin din PNRR și din exercițiul financiar 2021-2027.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: