Connect with us

Politica

Claudiu Palaz îi scrie prefectului Constanței: Nu mai susțineți incompetenți

Publicat

la

Președintele Partidului Mișcarea Populară Constanța, Claudiu Iorga Palaz, îi aduce la cunoștință prefectului Ioan Albu că în instituția pe care o conduce se petrec “lucruri grave”. Vicele CJ Constanța îl informează, prin intermediul unei scrisori deschise pe care a făcut-o publică și prin intermediul mass media că susține și protejază “oameni slab pregătiți profesional”.

Iată textul integral al documentului pe care liderul PMP Constanța îl semnează:

“Domnule prefect, nu mai susțineți incompetenții!

Stimate domnule prefect,

Prin prezenta, vreau să trag un semnal de alarmă asupra unor lucruri grave care se întâmplă în instituția pe care o conduceți, și care ar trebui să fie în sprijinul autorităților locale, și nu să le încurce mai tare. Este păcat că la aproape trei luni de la instalarea dumneavoastră în funcție, încă mai susțineți și protejați oameni slab pregătiți profesional în cadrul instituției dumneavoastră.     Când spun astfel de lucruri, mă refer la angajați care vă conving să semnați documente transmise către autoritățile locale, bulversând activitatea acestora și ducând la adevărate blocaje administrative. Nu mai târziu de luna în curs, în data de 18.09.2017, ați transmis către autoritățile locale din județul Constanța două adrese înregistrate sub nr. 12485 și respectiv nr. 12486, care prin conținutul lor au ”băgat în ceață” primăriile din județ. Sunt ferm convins că nu ați verificat în profunzime documentele administrative, pentru că altfel nu puteați să semnați asemenea enormități în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Am să exemplific concret în ce constă ”ceața” din conținutul documentelor:  1. Adresa nr. 12485/18.09.2017 La punctul 3) al acestui document, faceți referire la un act normativ, respectiv  Legea 284/2010, îndemnând autoritățile să se raporteze la aceasta. Domnule prefect, Legea 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, a fost abrogată prin legea 153/28.06.2017, art. 44, alin. 30. Cum îndemnați dumneavoastră autoritățile locale să se raporteze la un act normativ abrogat? Cine își poate asuma aplicarea unui act normativ abrogat?    Va spun eu, domnule prefect, NIMENI nu poate aplica o asemenea ilegalitate. Cum a putut fi emis un document de la reprezentantul Guvernului în teritoriu, care trebuie să aplice legea și să fie garantul aplicării acesteia, cu recomandarea că se aplică în mod nelegal un act normativ abrogat?

  1. Adresa nr. 12486/18.09.2017 La punctul 1) al documentului semnat de dumneavoastră, faceți exemplificarea modului de calcul al votului consilierilor locali pentru adoptarea hotărârii de consiliu, făcând precizarea că efectul este nulitatea actului administrativ adoptat.

Cu această adresă, ați dat ”șah” întregii administrații constănțene!

Se ridică cel puțin două întrebări: Prima, cum se constată nulitatea actului adoptat? Cine hotărăște aceste lucruri? Eu cred că exprimarea corectă era: dacă un act administrativ este adoptat cu încălcarea prevederilor legale, prefectul își asumă exercitarea atacării actului în cadrul instanței de contencios administrativ. Nu există altă instituție, nici chiar dumneavoastră nu puteți să constatați nulitatea actului! Instanța este singura care hotărăște acest lucru, așa spune legiuitorul.

Va rog public, în condițiile în care juristul care a întocmit adresa menționată mai sus, este în posesia unor acte normative (Lege, OUG, HG, etc.) în care anularea unui act administrativ se poate face de altă instituție în afară de instanță, să le comunicați pentru a lua la cunoștință de acest act normativ. A doua întrebare, referitor la modalitatea de numărare a voturilor pentru adoptarea unor hotărâri de consiliu local, vă rog să precizați public care este sancțiunea pentru consiliile locale care au adoptat hotărârile de consiliu, calculând cvorumul altfel decât ați precizat dumneavoastră în adresă? Care este legea care prezintă acest calcul al dumneavoastră menționat în adresa amintită Nu se poate aplica legea, dacă a fost încălcată, în cazul hotărârilor ce au fost adoptate altfel decât în calculul dumneavoastră de la data emiterii circularei dumneavoastră! Va asumați blocarea în contencios administrativ al altor hotărâri din administrațiile constănțene, care nu sunt adoptate după calculul dumneavoastră (care nu este menținut într-un act normativ în mod expres)?

Legea se aplică unitar, nu după ureche și de când vrea fiecare șef de instituție după ce este numit în funcție, iar dumneavoastră, ca reprezentant la Guvernului în teritoriu, sunt sigur că știați acest lucru.

Juristul care a întocmit documentul, cum a aplicat legea până la data emiterii adresei menționate?

Domnule prefect, oare cea care v-a pus într-o situație delicată în fața autorităților locale din județul Constanța, concepând cele două documente aberante, este tot aceeași persoană pentru care faceți ”lobby” pentru a fi recomandată să ajungă la Corpul de Control al Ministrului de Interne, Carmen Dan? Adică aceeași persoană pentru care evitați să se întrunească comisia de disciplină sesizată din 19.07.2017, cu toate că Agenția Națională a Funcționarilor Publici precizează clar că acest lucru este de competența dumneavoastră? Oare chiar nu mai reușim să ținem în administrațiile locale oameni profesioniști? Eu am convingerea că cei care v-au adus la semnat astfel de documente, sunt fie slab pregătiți, fie de rea credință, încercând să arunce în aer administrațiile locale și să vă pună pe dumneavoastră într-o situație delicată în raport cu aceștia. Domnule prefect, scăpați de incompetenți! Nu-i mai protejați! Vă faceți rău și dumneavoastră și autorităților locale!

P.S. Sunt curios ce va spune doamna ministru Carmen Dan, când va primi recomandarea pentru transferul unor astfel de persoane în Corpul de Control al domniei sale.”

 

Comments

comments

Politica

PSD reînvie impozitul progresiv. Ciolacu: „Ne mințim în continuare cu această cotă unică“

Publicat

la data de

Scris de

PSD-iștii vor să reînvie impozitul progresiv. În acest sens, social-democrații vor lansa până la sfârșitul lunii o serie de propuneri de modificare a Codului Fiscal, printre care renunțarea la cota unică de impozitare.

„Ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică. Sunt mai multe măsuri fiscale pe care trebuie să le prezentăm până pe 1 iunie. Codul Fiscal trebuie modificat cu șase luni înainte ca viitorul buget de stat să îl construim pe măsuri luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 ianuarie. Rămân la părerea că în zona prețurilor la energie ar fi trebuit venit cu reglementare și ar fi avut efecte imediate. Compensarea, după cum vedem, a creat un decalaj până se văd efectele. Dacă am fi venit cu o reglementare, efectele ar fi fost de a doua zi și poate nu am fi ajuns la această inflație”, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu.

El a afirma că trebuie făcută o analiză până în 1 iunie.

Întrebat despre necesitatea modificării Codului fiscal, fostul premier Florin Cîţu a spus: „Nu trebuie să se întâmple nimic. Predictibilitate înseamnă că trebuie să păstrezi ceea ce ai. În 2019, când a venit PNL la guvernare, a eliminat toate taxele introduse de PSD, pentru că ştim că asta face. PSD a introdus taxe în perioada 2017 – 2019. Le-am eliminat pe toate şi am colectat mai bine. Uitaţi-vă în noul program de convergenţă – este un program foarte frumos acolo, care arată că în 2020 – 2021 am reuşit să colectăm venituri de 32,7% – 32,8% din PIB. PNL are soluţii de colectare a veniturilor fără creşterea taxelor”.

Sursa: Digi24

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Un fost ministru al Economiei susține că Guvernul va mări taxele și impozitele: “Vor merge direct în buzunarul românilor, n-o să-i mai taxeze prin inflație”

Publicat

la data de

Scris de

Criza economică din prezent este o furtună aproape perfectă, declară vicepreședintele USR Claudiu Năsui. Fostul ministru al Economiei crede că Guvernul va mări taxele și impozitele, mergând astfel ”direct în buzunarul românilor”.

Claudiu Năsui spune la RFI despre inflație că „este o furtună aproape perfectă. Eu am spus că inflația va ajunge la 15% anul acesta și asta o ziceam în decembrie, când BNR-ul zicea că nu depășim cele două cifre. Iată că și BNR-ul a ajuns la concluzia că până la finalul anului tot cu două cifre o să avem inflația. Practic, ce se întâmplă este că statul român a trăit mult prea mult timp cu cheltuieli mult mai mari decât veniturile și diferența aceea, împreună cu BNR-ul, aici a fost o complicitate foarte mare, a venit din datorie, datorie care apoi a fost și monetizată, deci practic s-a mărit masa monetară, s-a folosit tiparnița, au tipărit bani”.

Unii experți atrag atenția că majorarea unor impozite nu mai poate fi exclusă. Fostul ministru USR al Economiei crede însă că acest lucru mai mult ar dăuna:

”Cred că Guvernul, chiar dacă ne-a mințit până acum că nu o să crească taxele și impozitele, pare că-și dorește musai să facă lucrul acesta, adică vor merge direct în buzunarul românilor, n-o să-i mai taxeze prin inflație (…) și cred că vor apela inclusiv la aceste creșteri de taxe, (lucru) care, atenție, în contextul actual, este o crimă economică (…). Aici, Guvernul are de ales: fie își restrânge cheltuielile, deci nu le mai crește cu 19% față de anul trecut, fie crește taxele, adică fie noi, românii, o să avem mai puțini bani, fie ei își restrâng puțin organigramele, pensiile speciale, agențiile, PNDL-urile și toate astea”.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Vezi ce declarații a făcut Mihai Mazăre despre eliberarea temporară a fraților săi Radu și Alexandru

Publicat

la data de

Scris de

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre şi fratele său, fostul parlamentar Alexandru Mazăre, condamnaţi la nouă ani de închisoare, respectiv trei ani de închisoare, au primit acceptul din partea penintenciarelor unde sunt încarceraţi să participe la înmormântarea mamei lor.

Fratele lor, aflat în libertate, Mihai Mazăre (Mițu), a făcut o declarație în fața presei și a vorbit despre eliberarea temporară a celor doi frați ai săi.

„A fost soția lui Radu Mazăre în contact cu cei de la penitenciar și au plecat, sunt (Radu și Alexandru Mazăre, n.r.) în drum spre Constanța cu o singură mașină, o dubă a penitenciarului. Frații mei vor sta acasă strict cât țin funeraliile, adică slujba de la biserică, slujba de la cimitir, după aceea o scurtă masă cu familia și apoi fiecare va merge la penitenciar.“, a punctat Mihai Mazăre.

Întrebat dacă Radu și Alexandru au mai apucat să vorbească cu mama lor, Mihai Mazăre a spus că da, Radu a vorbit cu mama sa înainte ca aceasta să decedeze, iar Alexandru a vorbit cu mama lor înainte de a primi sentința de condamnare (săptămâna trecută, n.r.) la închisoare.

„Din ziua în care a primit sentința nu a mai apucat să vorbească, pentru că el s-a dusa și s-a predat la Penitenciarul Rahova…Mama avea multe probleme medicale, ca orice om bătrân de 80 de ani. Nu mai avea resurse, a obosit foarte mult. Suferința cu Radu din ultimii ani și-a spus cuvântul…Mama a fost ca orice mamă, și-a crescut copiii pe vremea lui Ceaușescu într-un apartament din Drumul Taberei din București“, a spus Mihai Mazăre.

Mihai Mazăre spune că vorbește zilnic cu Radu Mazăre. El afirmă că starea fostului primar este excelentă

„Nu a fost tot timpul așa, dar el intră în al patrulea an de detenție. S-a rutinat acolo, lucrează la gospodărie. A asimilat ideea și situația în care este el. Așteaptă să își ispășească pedeapsa“, a afirmat Mihai Mazăre.

El a mai adăugat că Radu Mazăre va fi eligibil pentru a putea fi eliberat condiționat abia peste doi ani.

La sfârşitul săptămânii trecute, Radu Mazăre şi Alexandru Mazăre au depus câte o cerere la penitenciarele unde sunt încarceraţi pentru a fi lăsaţi să îşi conducă mama pe ultimul drum.  Cererile lor au fost admise luni dimineaţa.

Gabriela Mazăre a murit, joi, în urma unor probleme cardiace. Decesul său s-a produs la trei zile după ce Alexandru Mazăre a primit o condamnare definitivă de trei de ani de închisoare.

Gabriela Mazăre a avut trei copii: pe Radu, fostul primar al Constanţei, pe Alexandru, fost parlamentar de Constanţa şi pe Mihai, care nu a deţinut funcţii publice.

Radu Mazăre ispăşeşte în prezent o pedeapsă de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor din Mamaia. De asemenea, el este judecat în mai multe dosare instrumentate de către procurorii DNA.

Alexandru Mazăre a fost încarcerat săptămâna trecută, după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul campusului social “Henri Coandă”.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: