Connect with us

Politica

Claudiu Palaz îi scrie prefectului Constanței: Nu mai susțineți incompetenți

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Președintele Partidului Mișcarea Populară Constanța, Claudiu Iorga Palaz, îi aduce la cunoștință prefectului Ioan Albu că în instituția pe care o conduce se petrec “lucruri grave”. Vicele CJ Constanța îl informează, prin intermediul unei scrisori deschise pe care a făcut-o publică și prin intermediul mass media că susține și protejază “oameni slab pregătiți profesional”.

Iată textul integral al documentului pe care liderul PMP Constanța îl semnează:

“Domnule prefect, nu mai susțineți incompetenții!

Stimate domnule prefect,

Prin prezenta, vreau să trag un semnal de alarmă asupra unor lucruri grave care se întâmplă în instituția pe care o conduceți, și care ar trebui să fie în sprijinul autorităților locale, și nu să le încurce mai tare. Este păcat că la aproape trei luni de la instalarea dumneavoastră în funcție, încă mai susțineți și protejați oameni slab pregătiți profesional în cadrul instituției dumneavoastră.     Când spun astfel de lucruri, mă refer la angajați care vă conving să semnați documente transmise către autoritățile locale, bulversând activitatea acestora și ducând la adevărate blocaje administrative. Nu mai târziu de luna în curs, în data de 18.09.2017, ați transmis către autoritățile locale din județul Constanța două adrese înregistrate sub nr. 12485 și respectiv nr. 12486, care prin conținutul lor au ”băgat în ceață” primăriile din județ. Sunt ferm convins că nu ați verificat în profunzime documentele administrative, pentru că altfel nu puteați să semnați asemenea enormități în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Am să exemplific concret în ce constă ”ceața” din conținutul documentelor:  1. Adresa nr. 12485/18.09.2017 La punctul 3) al acestui document, faceți referire la un act normativ, respectiv  Legea 284/2010, îndemnând autoritățile să se raporteze la aceasta. Domnule prefect, Legea 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, a fost abrogată prin legea 153/28.06.2017, art. 44, alin. 30. Cum îndemnați dumneavoastră autoritățile locale să se raporteze la un act normativ abrogat? Cine își poate asuma aplicarea unui act normativ abrogat?    Va spun eu, domnule prefect, NIMENI nu poate aplica o asemenea ilegalitate. Cum a putut fi emis un document de la reprezentantul Guvernului în teritoriu, care trebuie să aplice legea și să fie garantul aplicării acesteia, cu recomandarea că se aplică în mod nelegal un act normativ abrogat?

  1. Adresa nr. 12486/18.09.2017 La punctul 1) al documentului semnat de dumneavoastră, faceți exemplificarea modului de calcul al votului consilierilor locali pentru adoptarea hotărârii de consiliu, făcând precizarea că efectul este nulitatea actului administrativ adoptat.

Cu această adresă, ați dat ”șah” întregii administrații constănțene!

Se ridică cel puțin două întrebări: Prima, cum se constată nulitatea actului adoptat? Cine hotărăște aceste lucruri? Eu cred că exprimarea corectă era: dacă un act administrativ este adoptat cu încălcarea prevederilor legale, prefectul își asumă exercitarea atacării actului în cadrul instanței de contencios administrativ. Nu există altă instituție, nici chiar dumneavoastră nu puteți să constatați nulitatea actului! Instanța este singura care hotărăște acest lucru, așa spune legiuitorul.

Va rog public, în condițiile în care juristul care a întocmit adresa menționată mai sus, este în posesia unor acte normative (Lege, OUG, HG, etc.) în care anularea unui act administrativ se poate face de altă instituție în afară de instanță, să le comunicați pentru a lua la cunoștință de acest act normativ. A doua întrebare, referitor la modalitatea de numărare a voturilor pentru adoptarea unor hotărâri de consiliu local, vă rog să precizați public care este sancțiunea pentru consiliile locale care au adoptat hotărârile de consiliu, calculând cvorumul altfel decât ați precizat dumneavoastră în adresă? Care este legea care prezintă acest calcul al dumneavoastră menționat în adresa amintită Nu se poate aplica legea, dacă a fost încălcată, în cazul hotărârilor ce au fost adoptate altfel decât în calculul dumneavoastră de la data emiterii circularei dumneavoastră! Va asumați blocarea în contencios administrativ al altor hotărâri din administrațiile constănțene, care nu sunt adoptate după calculul dumneavoastră (care nu este menținut într-un act normativ în mod expres)?

Legea se aplică unitar, nu după ureche și de când vrea fiecare șef de instituție după ce este numit în funcție, iar dumneavoastră, ca reprezentant la Guvernului în teritoriu, sunt sigur că știați acest lucru.

Juristul care a întocmit documentul, cum a aplicat legea până la data emiterii adresei menționate?

Domnule prefect, oare cea care v-a pus într-o situație delicată în fața autorităților locale din județul Constanța, concepând cele două documente aberante, este tot aceeași persoană pentru care faceți ”lobby” pentru a fi recomandată să ajungă la Corpul de Control al Ministrului de Interne, Carmen Dan? Adică aceeași persoană pentru care evitați să se întrunească comisia de disciplină sesizată din 19.07.2017, cu toate că Agenția Națională a Funcționarilor Publici precizează clar că acest lucru este de competența dumneavoastră? Oare chiar nu mai reușim să ținem în administrațiile locale oameni profesioniști? Eu am convingerea că cei care v-au adus la semnat astfel de documente, sunt fie slab pregătiți, fie de rea credință, încercând să arunce în aer administrațiile locale și să vă pună pe dumneavoastră într-o situație delicată în raport cu aceștia. Domnule prefect, scăpați de incompetenți! Nu-i mai protejați! Vă faceți rău și dumneavoastră și autorităților locale!

P.S. Sunt curios ce va spune doamna ministru Carmen Dan, când va primi recomandarea pentru transferul unor astfel de persoane în Corpul de Control al domniei sale.”

 

Comments

comments

Politica

Șeful Administrației Canalelor Navigabile, DEMISIE din PSD Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Șeful Administrației Canalelor Navigabile, Daniel Georgescu, a demisionat din PSD Constanța. Contactat de Ordinea.ro, acesta a precizat că a demisionat imediat după alegerile locale, iar decizia de a pleca din rândurile social-democraților a fost din motive personale. Georgescu a precizat că nu are de gând să se înscrie în niciun alt partid.

Daniel Georgescu a fost membru al PSD Constanța din 2001 și șef al ACN din 2012.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Șeful OPC Constanța, Horia Constantinescu, și-a dat DEMISIA din PPU-SL

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fostul candidat la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, a anunțat că demisionează din Partidul Puterii Umaniste (social-liberal).

„Subsemnatul, Horia Constantinescu, vă aduc la cunoștință, oficial, demisia mea din Partidul Puterii Umaniste (social-liberal). Colaborarea Horia Constantinescu – PPU-SL a fost un pact încheiat punctual în vederea susținerii unei liste de consilieri locali, în Consiliul Local Municipal Constanța, obiectiv nerealizat, motiv pentru care am încetat activitatea politică din PPU-SL. Chiar dacă această colaborare politică se oprește aici, sper, din tot sufletul, ca proiectul meu legislativ, privind măsurile de încurajare a producătorilor români, să primească în continuare susținerea partidului. Nu doresc să mă implic în alegerile parlamentare, în sensul unei candidaturi, din simplul motiv că am multe de rezolvat acasă, la Constanța. Vreau să rămân aici. Nu sunt un oportunist ci un om gospodar. Voi continua împreună cu Asociația eTrezirea toate proiectele începute, reabilitarea Parcului Palatului Copiilor fiind unul dintre obiectivele principale. În paralel, lucrăm deja la noi inițiative.  După alegerile locale din 27 septembrie, mi-am reluat activitatea de la nivelul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, unde dețin funcția de comisar șef adjunct.“, spune Horia Constantinescu, care este șeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Fost membru al PSD, Horia Constantinescu a precizat că nu are de gând să revină în rândurile social-democraților.

„Nu există rațiuni de a mă înscrie la acest moment în niciun partid! Așa cum am scris, alegerile m-au determinat să aleg o fornațiune politică, pentru susținerea listei de consilieri.“, a punctat Constantinescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

15 din cei 18 miniștri ai Cabinetului Orban, plasați pe locuri fruntașe la parlamentare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Liberalii au aprobat listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare. Dintre cei 18 membri ai Guvernului Orban, doar trei nu se află pe listă: Costel Alexe, ministrul Mediului, ales deja preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe și Marcel Boloş, ministrul Fondurilor. Europene. În rest, toţi cei 15 miniştri se află pe locuri eligibile la alegerile parlamentare. 11 dintre ei deschid listele  în diverse judeţe, iar patru miniştri sunt pe locul 2 sau 3 pe liste.

Lista miniştrilor care candidează:

Ludovic Orban – premier, deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Bucureşti

Raluca Turcan – viceprim-ministru, deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Sibiu

Florin Cîţu – ministrul Finanţelor Publice, deschide lista pentru Senat la Bucureşti

Marcel Vela – ministrul Afacerilor Interne, deschide lista pentru Senat la Caraş-Severin

Cătălin Predoiu – ministrul Justiţiei, deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Prahova

Nicolae Ciucă – ministrul Apărării, deschide lista pentru Senat la Dolj

Virgil Popescu – ministrul Economiei, deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Mehedinţi

Lucian Bode – ministrul Transporturilor, deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Sălaj

Adrian Oros – ministrul Agriculturii, deschide lista pentru Senat la Cluj

Ion Ştefan – ministrul Dezvoltării, deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Vrancea

Nelu Tătaru – ministrul Sănătăţii, deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Vaslui

Violeta Alexandru – ministrul Muncii, locul 2 pe lista pentru Camera Deputaţilor la Bucureşti

Monica Anisie – ministrul Educaţiei, locul 3 pe lista pentru Senat la Bucureşti

Bogdan Gheorghiu – ministrul Culturii, locul 3 pe lista pentru Camera Deputaţilor la Suceava

Ionuţ Stroe – ministrul Sportului, locul 3 pe lista pentru Camera Deputaţilor la Dolj

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: