Connect with us

Politica

Deputatul Bogdan Huțucă (PNL): Proiectul PSD “TVA split” trebuie distrus

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Bogdan Huțucă, lucrează alături de colegii din Parlament la identificarea tuturor metodelor posibile de distrugere a inepției fiscale denumite generic TVA Split (TVA defalcat), cu alte cuvinte plata separată a TVA-ului. Proiectul inițiat de Guvernul PSD-Dragnea nu trebuie să fie aplicabil, nici în 2018, nici în 2019.

“Partidul Național Liberal a făcut un prim-pas spre distrugerea proiectului plății separate a TVA. La Senat, colegul meu, senatorul Florin Cîțu, a propus un amendament pentru eliminarea definitivă a obligației agenților economici de a plăti separat TVA-ul, așa cum se arăta în varianta inițială a Guvernului. Comisia controlată însă de PSD-ALDE a avut alte planuri și a amânat doar până la 1 ianuarie 2019 această obligativitate. În războiul pe care îl ducem cu inepția Guvernului am câștigat o bătălie, dar nu ne vom opri până ce nu vom distruge această lege făcută parcă în laboratoarele PSD de sabotare a economiei”, declară deputatul Bogdan Huțucă, vicepreședinte al Comisiei pentru Buget Finanțe din Camera Deputaților prin intermediul unui comunicat de presă remis redacției.

De asemenea, acesta consideră că „măsura nu trebuie să se aplice niciodată și vă explic de ce: fundamentarea acestuia se bazează pe două mari minciuni și dezinformări. În primul rând, se spune că plata separată a TVA va elimina evaziunea. Greșit total. Tocmai invers, este o măsură care lovește în contribuabilii cinstiți, îi pune pe drumuri și îi supune la cheltuieli suplimentare. Cei care nu declară tranzacțiile vor trece pe sub această lege, cum au făcut-o și până acum! A doua minciună proliferată de Guvern în spațiul public este că sumele de bani încasate cu titlu de TVA aparțin statului din momentul încasării tranzacției. Din nou fals! TVA-ul, până la momentul depunerii decontului în termenul legal la ANAF, face parte din activele financiare ale firmei. Sunt banii pe care agentul economic poate să îi folosească cum dorește. Este chiar neconstituțional să afirmi altfel. TVA nu este o taxă apriori, acei bani există exclusiv datorită agenților economici și persoanelor fizice care produc, cumpără și vând în economia liberă”.

Parlamentarul PNL de Constanța amintește faptul că Partidul Național Liberal și colegii din opoziție sunt singura redută rămasă în calea unui Guvern care, prin lăcomie, vrea să distrugă ce a mai rămas din economia românească.

„Pentru cei care spun că PNL nu face opoziție, vă rog să observați că acest partid este ultima redută politică rămasă în calea unui Guvern și a unei majorități parlamentare lipsite atât de considerație, cât și de o legătură elementară cu realitatea economică în care ne aflăm. În aceste momente lucrez, împreună cu colegii din Comisia Juridică, la sesizarea CCR cu privire la neconstituționalitatea actului normativ care introduce TVA-ul defalcat. În același timp, ne aflăm în discuții pentru a încerca, inclusiv la Comisia Europeană, să deschidem un dosar EU Pilot pe această temă. Pentru că problema este atât de gravă facem un apel deschis la mediul de afaceri și la fiecare cetățean care vede dezastrul spre care ne îndreptăm, să vină alături de noi și să semneze împotriva acestei măsuri abominabile. „Încă o dovadă a faptului că proiectul TVA-ului defalcat este sortit eșecului: chiar ieri senatorul PSD de Constanța, Ștefan Mihu, amendează proiectul propriului guvern. Felicitări! Ne bucurăm că Guvernul PSD își pierde susținerea în propriul partid, dar nu este suficient. Nici măcar companiile care au contracte cu statul nu ar trebui suspuse chinului birocratic și administrativ de a plăti TVA-ul într-un cont separat” susține deputatul Bogdan Huțucă

Nu în ultimul rând, parlamentarul liberal consideră că asistăm la cea mai mare lovitură cu daune greu de estimat, aplicată fără milă de către Guvernul PSD mediului de afaceri. „TVA split înseamnă birocratizare excesivă și costuri administrative mai mari pentru companii. Aceste costuri se vor regăsi obligatoriu în prețuri mai mari pe toate liniile. Companiile vor fi supuse unor verificări excesive pentru a intra în posesia sumelor cu care au finanțat acest sistem absurd, iar, pe de altă parte, ANAF nu va putea face față solicitărilor primite pentru transferurile acestor sume în conturile titularilor sau pentru reglarea corecțiilor. Este o măsură pro-faliment, făcută de un Guvern falimentar, doar pentru a-și menține cheltuielile enorme la care, după cum vedeți, nu mai face față”, conchide deputatul Bogdan Huțucă, vicepreședinte al Comisiei pentru Buget Finanțe din Camera Deputaților.

Comments

comments

Politica

Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu a rămas fără imunitate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Camera Deputaților a votat pentru ridicarea imunității deputatului Pro România, Nicolae Bănicioiu. Votul a fost 202 pentru și 12 împotrivă. Procurorii au cerut Camerei Deputaților ridicarea imunității pentru Nicolae Bănicioiu, fost ministru din perioada 2012 – 2014, acuzat de luare de mită și trafic de influență pe lângă ministrul Sănătății din acea perioadă. Procurorii fac o investigație care vizează suspiciuni de corupție în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice din București și județul Ilfov, aflate în subordinea Ministerului Sănătății. Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul cauzei, pentru a fi sesizată Camera Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită în formă continuată.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mesajul consilierului județean Marian Crușoveanu de Ziua Armatei Române

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul județean Marian Crușoveanu, alături de mai mulți colegi din PNL, a depus astăzi o coroană de flori în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Cu această ocazie, liderul liberal a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Armate Române.

„Alături de colegii mei, Bogdan Bola și George Niculescu, am depus, astăzi, o coroană de flori, în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Ziua Armatei este, pentru noi toți, un prilej prin care glorificăm sacrificiul militarilor pentru păstrarea independenței și a integrității naționale. Ne înclinăm, cu respect și prețuire, în fața militarilor români, care, prin sacrificiul lor, poartă cu mândrie drapelul, în teatrele de operațiuni, îndeplinind, cu profesionalism și dăruire, misiunile încredințate. Libertatea, idealul național și integritatea națională au fost îndeplinite, cu prețul sacrificiului ostașilor români. Cu ocazia Zilei Armatei, urez militarilor români și tuturor celor care activează în domeniul militar, la mulți ani și felicitări pentru devotamentul față de țară!“, a declarat Marian Crușoveanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Adrian Stoian, noul președinte al PMP Mangalia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a demisiei lui Petru-Mihai Crăciun din funcția de președinte al PMP Mangalia, Adrian-Ionel Stoian a fost numit președinte interimar al acestei organizații. PMP face precizarea că până acum Adrian Stoian a ocupat funcția de vicepreședinte al PMP Mangalia și are o vastă implicare în desfășurarea campaniilor electorale, „fapt pentru care avem convingerea că din noua funcție de președinte al PMP Mangalia va motiva, atât organizația, cât și electoratul să promoveze proiectele propuse de candidații PMP la alegerile parlamentare.“

„Cea mai bună urare pe care o pot face domnului Adi Stoian odată cu numirea în funcția de președinte interimar al PMP Mangalia nu poate fi „bun venit“, el fiind deja în organizație, ci este: „mișcăm Mangalia“. Mult succes, Adi Stoian!”, a declarat Claudiu-Iorga Palaz, președintele PMP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: