Connect with us

Politica

George Muhscină (PNL): Programul “Respect” este un program al rușinii

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Președintele organizației municipale Constanța a Partidului Național Liberal, consilierul județean George Muhscină, critică Programul Respect pe care îl consideră, alături de consilierii liberali, o rușine pentru beneficiari. Pentru că am fost provocați de primăria PSD, am hotărât să punem reflectorul pe așa-zisul Program Respect, care, în opinia noastră, este un program al Rușinii, conceput cu cinism electoral doar pentru a scoate ochii unor oameni amărâți cu 1,33lei/ pe zi!”, afirmă George Muhscină.

În opinia consilierul județean liberal George Muhscină, „PSD a pierdut o ocazie nemaipomenită să tacă, și vă explic de ce: Programul Respect identifică un set de categorii vulnerabile din Constanța, fie cu venituri mici, fie cu anumite forme de handicap. Partidul Național Liberal este totalmente de acord ca acești oameni, aflați în situații de dificultate, să fie ajutați în mod real. Primăria Constanța alocă un buget de circa 14 milioane de lei pentru aproximativ 30.000 de beneficiari identificați. Ce le oferă acestor oameni? 40 de lei/lună, adică nici mai mult nici mai puțin de 1,33 lei/zi. PSD are tupeul să laude o măsură care totalizează 1,33 lei pe zi pentru oamenii necăjiți! Este absurd și sper că devine clar că cinica electorală este pusă în dreptul așa-zișilor socialiști, adaug eu, de caviar din PSD Constanța”.

Președintele organizației municipale PNL Constanța face câteva comparații simple, care arată dimensiunea acestui „ajutor” pe care PSD îl folosește drept argument electoral.

  1. Indemnizația primarului PSD este de 13.050 lei/lună, adică 435 lei/zi, beneficiarii Respect primesc 1,33 leu/zi.
  2. Alocația de hrană pentru deținuți este de 120 de lei/30 de zile, beneficiarii Respect primesc 40 de lei pe diversele tranșe stabilite prin HCL.
  3. Primăria Constanța plătește 4 lei/zi (fără TVA) pentru hrana unui câine fără adăpost. De trei ori mai mult decât pentru un beneficiar al Programului Respect!

„Chiar nu vă este rușine să folosiți dramele de viață ale acestor oameni necăjiți pentru a mima un ajutor în viața lor? Este foarte clar faptul că Programul Respect este o umilință aplicată beneficiarilor. O umilință periodică pe banii publici ai constănțenilor, gândită din birouri de o gașcă de <<socialiști de caviar>> cu indemnizații babane, fără grija zilei de mâine. Aceiași oameni își permit să acuze liberalii de cinism, uitând de fapt că falsa lor <<generozitate>> este cuantificată în viața celor 30.000 de constănțeni sărmani la 1,33 lei/zi”, subliniază George Muhscină.

De asemenea, acesta susține că nu ar fi vorbit despre acest subiect, „tocmai din respect pentru oamenii pe care PSD îi umilește de ani de zile, dar ipocrizia PSD Constanța cere un răspuns ferm. Tuturor celor care încă mai cred în piesele de teatru tragic ale PSD, le transmit faptul că Partidul Național Liberal a fost inițiatorul creșterii alocației pentru toți copiii la 200 de lei/lună. Proiect respins de acest partid <<generos>> pe nume PSD”.

În final, un mesaj pentru Primăria PSD Constanța și pentru toată conducerea acestui partid, implantată în diverse funcții pe bani grei. Pe banii altora este ușor să faci pomeni, dar nici măcar pe acelea nu le faceți cum trebuie. Vă bateți joc!”, conchide președintele organizației municipale PNL Constanța, consilierul județean George Muhscină.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Guvernul Cîțu, împrumut de 508,9 milioane de lei de la bănci. Vezi cu ce dobândă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 508,9 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 165 de luni, la un randament mediu de 3,27% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris peste 543,9 milioane de lei.

Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.

MFP a planificat, în luna ianuarie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,5 miliarde de lei, din care 400 milioane printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 4,1 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 615 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma, uşor sub cea din decembrie 2020 (4,985 miliarde lei), va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. (sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Virgil Popescu, ministrul Energiei: “Avem o mare problemă cu resursa umană la Cernavodă. Oamenii se instruiesc aici, apoi pleacă în alte ţări”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Cea mai mare problemă a sectorului nuclear din România este resursa umană, în condiţiile în care oamenii se instruiesc la centrala de la Cernavodă, apoi pleacă în alte ţări, a afirmat, luni, ministrul Energiei, Virgil Popescu. El a fost prezent la Cernavodă la startul campaniei de vaccinare pentru Covid a angajaţilor din centrala nucleară, 1.100 de angajați din cei 1.400 s-au înscris deja pentru vaccinare.

“Am venit pentru a fi alături de colegii mei de la Cernavodă, care au început procedura de vaccinare. Le mulţumesc pentru tot ce au făcut în cursul anului 2020, să nu uităm că ei au fost primii care au intrat în autoizolare în campusul de la Cernavodă tocmai pentru a asigura producţia de energie necesară ţării şi alături de ei mai sunt şi alţii în sectorul energetic şi le mulţumesc tuturor. Am discutat despre problemele care sunt şi cum putem trece peste ele. Avem o provocare foarte mare: să construim unităţile 3 şi 4, să retehnologizăm unitatea 1, iar cea mai mare provocare este resursa umană. Avem nevoie de resursă umană calificată, profesionistă, aşa cum este acum. Asigurarea continuității funcționării sistemului energetic în vremea pandemiei, pe perioada stării de urgență, a fost făcută cu profesionalism și dedicare și de angajații de la Centrala de la Cernavodă. Lucru pentru care le mulțumesc din nou. De aceea astăzi am fost prezent la Cernavodă, unde a început vaccinarea angajaților de la SNN, împotriva COVID 19. Îi încurajez pe toți lucrătorii din sistemul energetic să se vaccineze, pentru a avea grijă de sănătatea lor, a celor din jur, și, implicit, să ne ajute pe noi românii să ”funcționăm” la cei mai buni parametri. SNN este un obiectiv important, iar cei de acolo au demonstrat că pot face performanță. Există și o serie de probleme, pe care le-am discutat astăzi, la care, ca ministru al Energiei, voi oferi suportul pentru a găsi cele mai bune soluții pentru dezvoltare și modernizare”, a precizat ministrul.

Virgil Popescu a amintit că centrala de la Cernavodă are cele mai eficiente reactoare nucleare din lume, conform unui studiu independent care se publică anual.

“Provocarea cea mai mare va fi să asigurăm resursa umană pentru funcţionarea unităţilor 1 şi 2 şi pentru construcţia şi funcţionarea reactoarelor 3 şi 4. Oamenii vin, stau aici, sunt instruiţi, instruirea unei persoane din domeniul nu este simplă, durează foarte mult, după care, evident, omul caută ceva mai bun şi sunt oameni care au plecat de la Cernavodă şi lucrează în alte ţări în sectorul nuclear. Trebuie să fim pregătiţi să trecem şi peste acest lucru, să găsim şi să aducem oameni tineri, oameni noi. Este o mare provocare, pentru a menţine standardul de eficienţă şi de securitate nucleară. Aceasta deoarece Legea securităţii nucleare se cam loveşte de Legea achiziţiilor, dar noi, la o centrală nucleară, trebuie în primul rând să asigurăm securitatea din punct de vedere nuclear şi apoi să vorbim de partea comercială. Suntem printre cele mai sigure centrale din lume, cea mai eficientă şi vrem să rămânem aşa”, a completat ministrul Popescu.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare pentru Covid, ministrul a precizat că el însuşi s-a vaccinat şi recomandă tuturor românilor să facă acest lucru, pentru ca lucrurile să revină la normal.

sursa foto: Facebook / Virgil Popescu

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorii și-au votat bugetul pentru acest an: peste 250 de milioane de lei!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Senatul a adoptat, astăzi, în sesiune extraordinară, bugetul pentru anul 2021. Acesta se ridică la 250.797.000 de lei, din care 18 milioane de lei au fost alocate plății pensiilor speciale. Potrivit documentului, cheltuielile de personal sunt credite de angajament de 177.651.000 lei şi credite bugetare 177.651.000 lei. De asemenea, pentru bunuri şi servicii sunt credite de angajament de 24.037.000 lei şi credite bugetare 24.037.000 lei. Transferuri între unităţi ale administraţiei publice – credite de angajament 4.922.000 lei şi credite bugetare de 4.922.000 lei, iar la capitolul alte transferuri apar credite de angajment de 26.000 lei şi credite bugetare de 26.000 lei. La proiectul privind bugetul Senatului pentru 2021 au fost 86 de voturi „pentru” şi 44 de abţineri.

Sursa: stiripesurs.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: