Connect with us

Politica

Primăria Constanța pune taxă la parcarea supraetajată de la Spitalul Județean

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Primăria municipiului Constanța intenționează să achiziționeze serviciu pentru punerea în funcțiune a unei stații de taxare în parcarea supraetajată de la Spitalul Județean Constanța. Reprezentanții Primăriei municipiului Constanța declară pentru “Ordinea.ro” că acest sistem era prevăzut în proiect, adică după 5 ani de la recepția finală parcarea să fie taxată.

Revenind la anunțul privind consultarea pieței postat pe pagina de internet a administrației municipale constănțene, obiectul consultării pieței îl privește determinarea costului estimativ, respectiv a achiziției cu denumirea “Serviciul de punere în funcțiune, reparații și întreținere a stației de taxare în Parcarea Verde”. Pe scurt, este vorba despre parcarea supraetajată de lângă Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, inaugurată cu mare fapt de fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre.

Prin anunțul Primăriei Constanța se solicită opinia executanților cu privire la:
– operațiunile ce se execută în cadrul serviciului mai sus menționat precum și valoarea lor (material, manoperă, utilaje)
– operațiunile ce se execută în caz de defecțiune a elementelor ce compun sistemul de încasare taxă, precum și valoarea lor (material, manoperă, utilaje)
– valoarea defalcată a consumabilelor și a pieselor ce compun sistemul.

Data limită de transmitere a propunerilor este 8 noiembrie a.c.

Orice persoană interesată are posibilitatea de a vizualiza și accesa sistemul de taxare montat în Parcarea Verde (parcare supraetajată de  lângă Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. tel. 0241/488179), și de a transmite ofertă de preț în vederea determinării valorii estimate. Propunerile vor fi transmise la adresa de e-mail: ionut.zelca@primaria-constanta.ro sau la sediul din str. Ștefan Mihăileanu nr. 10, Constanța sau la fax 0241/488176.

Fostul primar Radu Mazăre, fostul preşedintele al CJ Constanța, Nicuşor Constantinescu, şi reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate au fost participat, la începutul lunii iunie 2012, la inaugurarea parcării de lângă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Investiţia a fost realizată cu fonduri europene, a costat 4 milioane euro, are 265 de locuri de parcare și a generat 15 noi locuri de muncă. În municipiul Constanța a mai fost dată în funcțiune încă o parcare verde, cea din stațiunea Mamaia.

 

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/documente-pwpmc/Achizitii-publice/Consultarea-pietei/conultare_parcareverde2661.pdf?sfvrsn=4

 

Proiectul de hotărâre privind votul pentru noul regulament al parcării supraetajate de la spital există din aprilie 2016

Şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal Constanţa din 27 aprilie 2016, viceprimarul cu atribuții de primar de la acea vreme, Decebașl Făgădău, propunea un regulament nou pentru utilizarea parcării supraetajate din zona SCJU Constanţa. Astfel, se propunea ca accesul în Parcarea Verde să se facă pe baza unui tichet de intrare cu cod de bare, pe care fiecare conducător auto îl va primi la staţia de intrare cu barieră. Înainte de a părăsi parcarea, conducătorul auto va valida tichetul prin introducerea acestuia în automatul de taxare, care îi va indica şi suma pe care o are de achitat în cazul în care a depăşit perioada de patru ore de gratuitate. Acelaşi tichet îţi va „garanta“ şi ieşirea din Parcarea Verde, autorităţile asigurându-se ca, în cazul defectării automatelor de plată, validarea tichetului şi plata taxei să se facă la cabina parcării. De asemenea, potrivit aceluiași document, de la plata taxei de parcare vor fi scutite următoarele categorii de persoane: veteranii de război, văduvele de război şi văduvele veteranilor de război care nu s-au recăsătorit, precum şi persoanele fizice prevăzute la art. 1 al Decretului Lege nr. 118/1990 republicat, cu modificările şi completările ulterioare.
Astăzi, Ionela Halciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța a declarat pentru ziarul nostru că acest sistem era prevăzut în proiect, adică după 5 ani de la recepția finală parcarea să fie taxată.

Comments

comments

Politica

Guvernul vrea să acorde bilete de tratament balnear pentru pensionari. Vezi ce prevede proiectul

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Un proiect de Hotărâre de Guvern pentru stabilirea numărului de bilete de tratament balnear pentru pensionari în anul 2021 a fost publicat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii.

Astfel, Guvernul vrea să acorde pentru anul 2021 un număr de maximum 59.926 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. La acest număr de bilete se poate adauga, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alți operatori economici, număr care se va stabili prin încheierea unor contracte subsecvente în baza acordurilor-cadru atribuite în anul 2020.

În anul 2021, pensionarii pot beneficia de un singur bilet de tratament balnear.

Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete. (sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ministrul Economiei: “Românii fac salariul jumi-juma cu statul”. Ce promite Năsui pentru anul fiscal 2022

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim, angajaţii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul, de aceea, din 2022, va începe aplicarea măsurii privind zero taxe pe salariul minim în diferite sectoare ale economiei, afirmă ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Mediului de Afaceri, Claudiu Năsui.

“Primesc zilnic mesaje şi comentarii care întreabă despre măsura pe care deja o promovăm de mai bine de doi ani, respectiv #zerotaxepesalariulminim. Am vorbit constant despre asta: cea mai mare problemă economică a României este sărăcia. Povara fiscală mare asupra celor mai mici salarii este una dintre cauzele majore ale gonirii românilor de pe piaţa oficială a muncii şi chiar din ţară. Prea mulţi oameni trăiesc în sărăcie cu toate că muncesc 40 de ore pe săptămână. România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim din UE, românii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul. La fiecare leu câştigat, statul opreşte aproape 45 de bani. Acest lucru ar fi mai uşor de tolerat dacă serviciile oferite în schimb ar fi unele impecabile, însă adevărul este că, pe lângă taxarea dureroasă a muncii, românii mai plătesc şi TVA, accize şi alte taxe şi impozite. Acestea sunt câteva din motivele pentru care ne-am luptat să cuprindem această măsură în programul de guvernare. Ceea ce am obţinut nu este ideal, dar este un început: din 2022 vom începe aplicarea măsurii în diferite sectoare ale economiei”, a scris ministrul, joi seara, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că “suntem campionii din Uniunea Europeană” la sărăcia în muncă (procentul de oameni care, deşi au un salariu, nu se ajung cu banii de la o lună la alta) şi pe al doilea loc la numărul de oameni aflaţi în sărăcie sau risc de sărăcie, la mică diferenţă faţă de Bulgaria.

“Lucrurile acestea nu se rezolvă reinventând roata şi testând iar soluţii care au eşuat în trecut. De asemenea, soluţia nu este creşterea salariilor din pix prin decrete de stat. Pentru a avea cu adevărat un impact pozitiv, trebuie să venim cu reforme curajoase ce pun contribuabilul pe primul loc. Netaxarea primilor 2.230 de lei (sau cât este salariul minim) pentru fiecare angajat este un mare pas în asigurarea bunăstării tuturor românilor”, a explicat Năsui citat de agerpres.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dezvăluirile lui Dăncilă: „Printre cei care m-au trădat au fost Marcel Ciolacu și Paul Stănescu“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fostul președinte PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, în această seară, la Antena 3, că unul din cei care au trădat partidul în perioada în care ea a fost premier a fost actualul lider al formațiunii, Marcel Ciolacu.

Întrebată de ce cuvântul „trădare” este des folosit în cartea de dezvăluiri pe care o publica, Viorica Dăncilă a răspuns:

„Pentru ca eu cred ca este cheia acestei cărți. Trădarea nu a fost fata de Viorica Dancilă, ci fata de toți cei care au crezut în noi, față de proiectele noastre și față de toți cei care au fost alături de PSD în decursul anului. M-am referit la cei care au jucat un rol determinant în ce s-a întâmplat. Mulți oameni vor crede că acest demers este unul de răzbunare. Nu, nu este răzbunare. Dacă doream răzbunare veneam cu aceste dezvăluiri înainte de alegerile locale sau parlamentare. Este un demers pentru adevăr, eu cred ca PSD se poate reclădi doar prin adevăr. Am folosit aceste cuvinte pentru actualul președinte PSD Marcel Ciolacu și când am vorbit de trădare m-am referit la moțiunea de cenzura împotriva Guvernului pe care l-am condus, dar și la învestirea noului Guvern unde Marcel Ciolacu a avut iar un loc foarte important”, a declarat Dăncilă.

Fostul premier a spus că secretarul general PSD, Paul Stănescu, a „trădat din prima clipă” după condamnarea lui Liviu Dragnea și i-a cerut demisia din funcția de premier.

Ea a taxat și faptul că Marcel Ciolacu a propus ca ea să fie candidatul PSD la prezidențiale și pe urmă a criticat candidatura ei. Viorica Dăncilă a făcut dezvăluiri și despre cum a trecut moțiunea împotriva sa, în octombrie 2019, când voturi din PSD au înclinat balanța în favoarea documentului depus, la acea vreme, de PNL, USR și PMP. Dăncilă a explicat cum Marcel Ciolacu și Alfred Simonis, alături de Paul Stănescu, au pus umărul pentru succesul moțiunii de cenzură, convingând mai mulți parlamentari PSD să voteze împotriva propriului guvern.

„Am pierdut guvernarea, au dat jos un guvern și tot ei l-au acuzat pe Liviu Dragnea că a dat jos două guverne. Păi, ei ce au făcut? Au făcut la fel. După ce a trecut moțiunea de cenzură mi-a dat un mesaj că îi pare rău că a trecut moțiunea de cenzură. Ei au avut un plan al lor pentru a prelua partidul și nu a contat nici guvernarea, nici ce au lăsat în urmă. A venit Ionel Arsene și mi-a spus că toți sunt strânși și că mă așteaptă să îmi dau demisia din poziția de președinte al PSD.”, a precizat Viorica Dăncilă, joi seara, la Antena 3.

Fostul premier a spus că nu avut nicio înțelegere cu președintele Klaus Iohannis.

„Am avut cu Klaus Iohannis o relație doar instituțională. Nu am avut discuții cu președintele despre partid. Am fost premierul care a fost cel mai criticat de Klaus Iohannis. Am avut un guvern înjumătățit. Nu am avut discuții decât de politică externă.“, a spus Dăncilă.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: