Connect with us

Politica

Germania va legaliza canabisul. În România, Guvernul este împotriva folosirii acestuia în scop medicinal

Published

on

Germania este tot mai aproape de a legaliza canabisul. În acest sens, Ministrul Sănătăţii al Germaniei, Karl Lauterbach, a declarat că planurile au primit ”un feedback foarte bun” din partea Comisiei Europene, braţul executiv al UE, adăugând că proiectul de lege ar putea fi anunţat până la sfârşitul lunii martie sau la începutul lunii aprilie, informează stiripesurse.ro.

„Vom prezenta în curând o propunere care funcționează, adică care este conformă cu legislația europeană”, a spus Lauterbach.

Guvernul a publicat proiecte de propuneri pentru legalizarea canabisului consumat de adulţi în octombrie, despre care a spus că vizează îmbunătăţirea sănătăţii publice. Lauterbach a insistat că propunerile vor trece la Bundestag – parlamentul federal al Germaniei – doar dacă inițiativele sunt compatibile cu legislația UE.

Se vor putea cumpăra 30 de grame pentru uz personal, mai arată sursa citată.

În România, proiectul bate pasul pe loc de 4 ani

În România, un proiect similar pentru legalizarea canabisului în scopuri medicinale zace prin sertarele Camerei Deputaților de câțiva ani. Hotnews scrie că legalizarea canabisului în scop medical în România, pe post de calmant pentru pacienții cu boli cronice aflați în fază terminală, a fost scoasă de la sertar și dezbătută în urmă cu câteva zile în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, după aproape 4 ani de blocaj. Cea mai mare opoziție pentru blocarea proiectului a venit de la Ministerul Sănătății.

Amintim doar că, în urmă cu exact doi ani, fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, un om care pretinde că are viziuni revoluționare și că este deschis la progres, considera că folosirea canabisului în scop medicinal nu ar avea indicate beneficii terapeutice. În schimb, unul dintre inițiatorii proiectului, deputatul de Constanța al PSD Cristina Dumitrache, a declarat că este dezamăgită de punctul de vedere al Guvernului și că Executivul împrăștie informații false.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta