Connect with us

Politica

Marian Crușoveanu, PNL: Codul de procedură fiscală echilibrează relația dintre stat și agentul economic

Published

on

Marian Crusoveanu Bogdan Hutuca

Prin adoptarea, în cadrul Camerei Deputaților, a proiectului legislativ de completare a legii nr. 207/2015, privind codul de procedură fiscală, consider că am echilibrat relația dintre stat și agentul economic, susține deputatul PNL de Constanța, Marian Crușoveanu.

Principalele efecte ale acestui act normativ sunt următoarele: 1. legea simplifică și urgentează recuperarea creanțelor pentru agenții economici; 2. legea vine în sprijinul și are efect direct asupra primăriilor care au bugetele locale blocate și se află în imposibilitatea de a efectua plăți. Practic, ca inițiator al acestei modificări legislative, alături de președintele #PNL #Constanța, #BogdanHuțucă și de alți parlamentari, am reușit să promovăm o soluție legislativă care creează premize și avantaje de win-win, atât pentru primăriile care au activitatea financiară blocată, cât și pentru agenții economici care au de recuperat taxe. Ca și exemplu, avem în #România UAT-uri care au de returnat impozite către agenții economici, dar nu o pot face, pentru că datoriile depășesc, de multe ori, bugetul anual total al primăriei. O astfel de situație, de executare silită și de conturi poprite, are efect de domino, blochează toată activitatea primăriei, fiind astfel blocate toate proiectele de investiții, fie că vorbim de drumuri, rețele de apă și gaze naturale, școli, grădinițe, spitale etc., situație din care rezultă efecte negative directe pentru comunitatea locală. Totodată, ca urmare a adoptării actului normativ de către Parlament, agenții economici își vor putea recupera creanțele fiscale prin compensare de la bugetul central de stat sau de la bugetul de asigurări sociale”, scrie pe contul său de Facebook parlamentarul constănțean.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!