Connect with us

Actual

Gestul de suflet al unor tineri din Cernavodă. Au ajutat 250 de familii afectate de criză

Publicat

la

Grupul de Inițiativă Civică “Cernavodă Împreună” desfășoară, în această perioadă, mai multe acțiuni umanitare, nevoiașii din orașul Cernavodă fiind ajutați să treacă mai ușor peste criza economică și financiară cauzată de pandemia de coronavirus de câțiva oameni inimoși.

“Cernavodă Împreună” este un grup de inițiativă locală format din voluntari, fără afiliere politică sau scop patrimonial.

Iată câteva imagini de la acțiunile oamenilor minunați din Cernavodă:

Și acesta nu este singurul exemplu pe care îl putem oferi în această acțiune civică.

În data de 12 mai, oamenii cu suflet mare din Cernavodă anunțau ca o primă veste bună și implicarea în bunul mers al activităților școlare online. “Cernavodă Împreună” se ocupă de încărcarea cartelelor de date pentru echipamentele primite până acum de cadrele didactice de la Scoala nr. 2 din oraș.

Astfel, o parte dintre copiii care nu au deloc acces la cursurile online vor rămâne în contact cu școala, anunțau cei de la Cernavodă Împreună pe pagina de Facebook.

“Încă mai este nevoie de multe telefoane sau tablete așa că, daca puteți ajuta, vă rugăm să luați legatura cu noi sau direct cu profesorii pe care îi cunoașteți. Continuăm cu strângerea de fonduri pentru tablete noi și de colectarea tabletelor second hand. (…) NE ȚINEM DE CUVÂNT și ne asociem cu oameni care gândesc la fel și nu au dublu limbaj. Constatăm zilnic că aceștia sunt din ce în ce mai rari. Ei încă existș și ne bucurăm să îi avem alături. Folosim fotografii – testimonial ca dovadă ca acțiunea a avut loc și pentru a arăta donatorilor cum se folosesc banii. Fotografiile din campanie sunt o practică des folosită de multe ONG-uri și nu pot fi considerate o aroganță sau o infatuare de nimeni întreg și integru. NU am primit și NU am solicitat sprijin politic! NU facem campanii politice mascate! Ganduri bune!”, este apelul pe care coordonatorii platfomei civice din Cernavodă îl lansează în această campanie.

NOTĂ! “Cernavodă Împreună” este un grup de inițiativă locală format din voluntari, fără afiliere politică sau scop patrimonial. Ideea acțiunilor caritabile există de mult, dar a prins viață odată cu apariția crizei Covid 19 care a amplificat nevoile populației aflate deja la nivelul minim de supraviețuire. Așadar, am început prin a strânge fonduri și a livra ajutor umanitar constând în produse alimentare de baza și produse igienice bătrânilor fără aparținători și familiilor de zilieri cu mulți copii care nu mai au resurse, în această perioadă de criza. Cadrul legal ne este asigurat de Fundația Comunitară București și facem voluntariat și pentru Crucea Roșie, Filiala Constanța. În acest parteneriat, au fost ajutate, până acum, peste 250 de persoane și ne dorim să continuăm. Pentru acest lucru, coordonatorii echipei fac apel la oamenii care doresc să ajute, anonim sau la vedere, cu donații în bani sau produse sau cu orice cred ca ar fi de ajutor.

Comments

comments

Actual

Curse speciale gratuite pe traseul Poarta 1 – Portul Militar Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Mâine, 13 august, în intervalul orar 9:00 – 17:00, CT BUS pune la dispoziția publicului călător două autobuze ce vor efectua curse speciale gratuite pe traseul Poarta 1 – Cuibul Reginei (Portul Militar Constanța) și retur.

Cele 2 autobuze vor asigura transportul către și de la festivitățile prilejuite de ,,Ziua Porților Deschise în Portul Militar”.

Reamintim că mâine, în portul militar Constanța, publicul este invitat, în intervalul orar 9.00-17.00, la Ziua Porților Deschise, unde vor putea fi vizitate nave militare, un elicopter Puma Naval, expoziții de tehnică și armament, standuri cu ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ, iar pasionații de nave pot experimenta, gratuit, tensiunea din interiorul bătăliilor navale virtuale, într-un spațiu special amenajat de echipa World of Warships.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Florin Vizan, noul director general al Portului Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Florin Vizan va fi, începând cu data de 16 august, noul director general  al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime  SA.

În data de 15 august, îi expiră mandatul de director general lui Florin Goidea. Potrivit surselor noastre, el va ocupa funcția de director adjunct.

Aceste decizii au fost luat astăzi, în cadrul Consiliului de Administrație al CNAPMC.

Florin Vizan, susținut de PSD,  a fost director general al DRDP Constanța, funcție în care a fost numit în data de 26 mai a.c.

În perioada guvernării PDL, Vizan s-a aflat la conducerea Petromin, APC, Oil Terminal.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier între Mihail Kogălniceanu și Ovidiu. Sunt implicate un camion și un autoturism

Publicat

la data de

Scris de

Azi, în jurul orei 13.15, pe DN 2A, între localitățile Mihail Kogălniceanu și Ovidiu, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un camion și un autoturism.

La fața intervin următoarele resurse: un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă și două echipaje SMURD.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urma accidentului, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, și-a pierdut viața. Alte două persoane, ambele de 55 de ani, au fost transportate conștiente la spitalul județean Constanța.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: