Energie&Mediu

Ghiță (SNN): “Reactoarele de la Cernavodă, cele mai performante din lume”. Ce spune despre negocierile cu China Nuclear Power

apr. 10, 2018 Mihaela Tîrpan

Cele două reactoare ale centralei nucleare de la Cernavodă sunt între cele mai performante din aproximativ 400 de reactoare CANDU din lume, spune, într-un interviu acordat News.ro, Cosmin Ghiţă, directorul general al Nuclearelectrica, citând datele Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică.

Totodată, șeful SNN susține că opririle neplanificate nu pun în pericol mediul înconjutăror, viața oamenilor și nu afectează nici funcționarea centralei nucleare de la Cernavodă. Ghiță explică în interviul acordat news.ro că opririle centralei nucleare sunt “specifice” oricărei industrii și nu implică riscuri de operare sau securitate nucleară.

De asemenea, prin intermediul aceluiași interviu, directorul general al Nuclearelectrica transmite că are pentru acest an un buget de 244 milioane lei pentru investiţii curente, iar investiţiile în securitate nucleară şi mentenanţă sunt o prioritate, afirmă Ghiţă. În plus, compania va înfiinţa şi o structură de monitorizare şi îmbunătăţire a performanţelor tehnice. Oficialul Nuclearelectrica vorbeşte totodată şi despre negocierile cu compania chineză China General Nuclear Power, privind realizarea reactoarelor 3 şi 4, perioada de negociere fiind prelungită cu încă şase luni. Care este stadiul negocierilor purtate cu oficialii chinezi ai China General Nuclear Power, pe news.ro .

Comments

comments