Conecteaza-te cu noi

Actual

Green Danube, un proiect ce va limita emisiile poluante în coridorul Dunării!

Published

on

În cursul zilei de azi, la un hotel din Mamaia s-a desfășurat o conferință de presă, organizată de către Ceronav, cu ocazia lansării oficiale a proiectului european Green Danube. La eveniment au participat parteneri strategici asociați în acest proiect, precum și reprezentanți ai unor organizații naționale și europene de prestigiu din domeniul navigației pe ape interioare. Proiectul Green Danube își propune să răspundă unor probleme specifice reducerii emisiilor poluante provocate de transportul pe ape interioare prin utilizarea de tehnologii inovative, elaborarea unui plan transnațional de acțiune pentru întreaga regiune a Dunării și sensibilizarea publicului larg cu privire la necesitatea protecției mediului în sectorul navigabil al Dunării și zonele riverane. ”Green Danube este un proiect cu obiective ambițioase, menite să aducă contribuții majore la protecția mediului în regiunea Dunării, prin pregătirea unei strategii transnaţionale de dezvoltare a unui management adecvat, care va conduce la limitarea emisiilor în coridorul Dunării “, a declarat directorul general al Ceronav, Ovidiu Cupșa. Proiectul, al cărui lider este Ceronav, are un consorțiu alcătuit din 10 parteneri din 7 țări – Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Ungaria, Serbia, România și 6 parteneri strategici asociați din Ungaria, Serbia, Bulgaria, România. Sesiunea în care Ceronav a câștigat acest proiect a fost una cu mulți participanți din întreaga lumea. Au fost depuse peste 500 de proiecte, dar numai 54 dintre ele au fost eligibile.  “Este un deziderat care interesează nu numai Ceronav sau România, ci și întreaga omenire. Prin Green Danube se dorește reducerea emisiilor prin utilizarea unor tehnologii ecologice sprijinite de un studiu asupra flotei actuale: tipuri de motoare, vechimea navelor, consumul de combustibil și emisiile de gaze.”, a declarat Sorin Ovidiu Cupșa, directorul Ceronav.  Implementarea proiectului se ve derula pe o perioadă de 30 de luni, iar finanțarea este acordată de Comisia Europeană în proporție de 85%. Restul fondurilor vor fi acordate de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrația Publică a Fondurilor Europene și Ceronav.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions