Connect with us

Actual

Greșelile ANT dau de furcă agențiilor de turism! Și presei…

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de ieri, Autoritatea Națională pentru Turism a postat o informare potrivit căreia explică închiderea mai multor agenții de turism din întreaga țară. ”Începând din luna martie 2016, Autoritatea Națională pentru Turism a declanșat o amplă acțiune de verificare a unei baze de date a agențiilor de turism, o evidență de peste 10 ani. Este o acțiune curajoasă, dar extrem de necesară, în contextul evenimentelor cu impact negativ asupra pieței turistice din aceasta vară. Această acțiune a cuprins o serie continuă de comunicări în spațiul public și, de asemenea, au fost transmise două Notificări către agențiile de turism din aceasta listă perimată, pentru clarificări și actualizare. În această perioadă, foarte multe agenții s-au închis natural, altele și-au mutat sediul, fără a comunica către A.N.T. nici schimbarea sediului și nici polița de asigurare. Estimăm la mai mult de jumătate acest tip de situații, cu caracter administrativ. Restul agențiilor care în acest moment nu au asigurare, probabil că le vor transmite, în mare parte, până la sfârșitul anului. Lista prezentată pe site-ul Autorității cuprinde toate aceste situații (agenții care s-au închis natural, care și-au mutat sediul, care nu au comunicat către ANT schimbarea sediului sau polița de asigurare), dar și agențiile sau sediile agențiilor ce au fost închise la cererea operatorilor economici. Pentru o și mai bună informare și clarificare, la sfârșitul zilei de astăzi vor fi afișate trei noi liste ce vor conține:
a)Lista agențiilor licențiate active
b)Lista agențiilor cărora le-a fost retrasă licența în urma acțiunilor de control
c)Lista agențiilor care au cerut să le fie radiată licența sau anexa licenței de turism
Această acțiune se înscrie în lista acțiunilor premergătoare unor noi reglementări legale, privind asigurarea agențiilor pentru insolvență și faliment, Directiva Europeană stipulând că trebuie asigurați toți banii turiștilor. În acest scop, pe circuitul de avizare internă se află un proiect de act normativ care va aduce corecțiile necesare. Finalitatea acestei acțiuni este obținerea unei liste clare și transparente a agențiilor serioase, care respectă legea, și vă asigurăm ca rezultatul va fi unul, pozitiv.” Ce-i drept, în cursul zilei de ieri au fost deja postate listele despre care se face referire în acest comunicat de presă.

Agențiile de turism reacționează!

Din curiozitate am intrat pe paginile de facebook ale câtorva persoane care au legturi strânse cu activitatea turistică și iată ce am aflat. Dan Aristide Popa – director al agenției Viking Travel:  ”Este o prostie lista aia…. o să fie actualizată din 5 în 5 minute pe măsură ce cei de la ANT primesc copii după polițe… chestia cu notificarea trimisă în primăvară – o altă prostie… foarte mulți nu au primit așa ceva…. cineva are interes să mai omoare din concurență… degeaba dispari de pe listă mâine… azi esti pe ea, un hoț, un borfaș, la pușcărie cu tine … asta meriți că nu ai trimis de la tine putere un email cu o copie după polița de asigurare :))… Las că de acum înainte o să le umplem zilnic mailul celor de la ANT cu o copie după polița de asigurare :)). Să fim siguri că o primesc de 365 de ori pe an de la fiecare agenție :))”. Omul de afaceri Thorsten  Kirschner a precizat pe pagina sa de facebook, la fel ca mulți alți patroni sau angajați ai unor agenții de turism, că astăzi Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) a acuzat ca fiind în ilegalitate 50% dintre agențiile de turism din România, aceste agenții regăsindu-se pe lista ANT-ului cu licențele retrase din cauza faptului că nu au trimis polițele de insolvabilitate. ”Sute de agenții cu documentele în regulă s-au regăsit pe lista neagră, printre care agenții care îmi sunt cunoscute și care lucrează legal și corect de ani de zile. Această acțiune a prejudiciat un întreg sector economic al României, cu mii de angajați. După un val de proteste, ANT a emis o notificare în care au transmis faptul că această listă este una “perimată”. În seara acesta au corectat lista agențiilor care dispun de polițele de insolvabilitate și de documente conforme pentru a-și putea continua activitatea. Susțin un turism corect, fără liste care ar putea aduce prejudiciu acestui sector, fără notificări care nu ajung la destinație sau ajung prea târziu.”, a postat pe pagina sa Thorsten Kirschner. El a venit și cu o serie de propuneri care ar putea sdchimba pe viitor lucrurile.  Iată ce propunerile omului de afaceri: 1. Există numai 6 asiguratori care emit polițele de insolvabilitate. Ar trebui să intre în indatorirea lor să transmită către ANT de 2 ori pe an listele cu agențiile care au încheiat polițele de insolvabilitate. ANT compară cu licențele de turism și poate trimite o notificare scrisă – recomandată, către toate agențiile care nu apar în aceste liste. După confirmarea primirii notificării din partea agenției, ANT poate lua deciziile în consecință.
2. În 2016 exista posibilitatea trimiterii unui mail către agenții din partea ANT cu notificările de rigoare, mailurile purtând o cerere de confirmare a primirii și citirii acestor mailuri. Aceste 2 metode simple și efective pot face diferența între agențiile care fac dovada tuturor documentelor pentru a își putea continua activitatea și cele cărora aceste documente le lipsesc. Astfel nu va mai exista riscul de a discredita un întreg sector.”, precizează Thorsten Kirschner.

Corina Martin știe că s-au făcut multe greșeli 

Cu toții știm că, de ani de zile, Corina Martin, mai cunoscută în ultima perioadă grație implicării sale în viața turistică în țara noastră (este președinte al Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România și președinte al Asociației Litoral-Delta Dunării) are o agenție de turism. Pe lista publicată de către ANT figurează mai multe agenții care nu-i mai aparțin Corinei Martin de multă vreme. ”Sunt foarte multe erori. De exemplu, Mistral Voyage nu mai este agenție de turism de foarte multă vreme. Între timp este un hotel și nu mai au de ani de zile sediul la noi. Adică, mai exact, de vreo cinci ani! Martin Resort se află în aceeași situație. Eu nu vreau să vorbesc despre agenția noastră și nici nu vreau să comentez public. Dar nu s-au transmis scrisorile cu copiile după polite. Noi lucrăm de 26 de ani în turism și nu ar trebui să se întâmple așa ceva. Nu trebuie să asistăm la aceste lucruri. Am clarificat între timp lucrurile și mâine vom reapărea pe listă.”, ne-a spus Corina Martin.

ANT pare paralelă cu activitatea turistică

O întrebare extrem de importantă rămâne însă pe buzele tuturor agențiilor de turism implicate în scandalul ultimelor zile. Știe ANT și președintele Anca Nedea câte hoteluri și pensiuni există la ora actuală în România? Întrebăm acest lucru și datorită unui anunt publicat la sfârșitul lunii septembrie pe site-ul ANT, potrivit căruia mai multe hoteluri care nu funcționează sau nu funcționează și pe timpul iernii au fost recomandate turiștilor care apelau la această formulă de căutare a unui loc de cazare pe litoral. Pe această listă figura și numele hotelului Rex, care este închis încă din anul 2011, după ce a luat foc acoperișul și mobilierul din mai multe camera.  ANT îi trimitea însă pe turiști să se cazece acolo! Pe lista publicată la acel moment de către ANT figurau ca fiind deschise mai multe unități de cazare care sunt închise pe parcursul iernii. Printre acestea amintim hotelurile Mamaia, Victoria, Parc din stațiunea Mamaia, hotelul Doina din Neptun, Cocor din Olimp, Carmen din Venus și Paradiso din Mangalia.

Am încercat să luăm legătura cu conducerea ANT, dar a fost imposibil. Într-un final am reușit să stăm câteva minute de vorbă cu purtătorul de cuvînt al ANT, Marius Popescu, care și-a cerut scuze și a spus că are de finalizat o lucrare urgentă. A promis că revine cu un telefon în vreo 10 minute, după ce se va elibera. Numai că de atunci a trecut aproape o oră, ceea ce înseamnă că pentru angajații ANT timpul trece altfel decât pentru noi, ceilalți oameni. Așa că, dacă vă doriți un răspuns concret din partea ANT, fie o contactați direct pe d-na Anca Nedea pe telefon, fie stați de vorbă cu purtătorul de cuvânt. Dacă îi doriți numărul de telefon, vă rog să mi-l cereți!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Acțiuni ale polițiștilor de la Transporturi în gările din județul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța au desfășurat, weekend-ul trecut, acțiuni pe linia prevenirii și limitării răspândirii virusului SARS-COV2, în zona stațiilor CF din județul Constanța.

Astfel, polițiștii au legitimat peste 120 de persoane, fiind patrulate 4 stații CF și controlate 15 autovehicule.

În urma activităților, au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 32.4300 de lei, dintre care 45 la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 14 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 10 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Astfel de activități vor fi desfășurate și în perioada următoare.

”Le recomandăm cetățenilor să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

De la 1 februarie, numărul de Whatsapp al Poliției Locale nu mai este valabil

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urma verificărilor efectuate cu privire la respectarea cerințelor Regulamentului general privind protecția datelor, prevăzut de Legea nr. 190/2018, s-a constatat faptul că aplicația WhatsApp folosită de către Direcția Generală Poliția Locală în preluarea solicitărilor primite de la cetățeni nu respectă prevederile legale în vigoare. Din acest motiv, începând cu data de 01.02.2021 suntem nevoiți să renunțăm la utilizarea acesteia.

În momentul de față, Primăria Constanța lucrează la o alternativă de implementare a unui echipament cu 2 linii telefonice, astfel încât în permanență să fim aproape de constănțeni și să găsim cele mai bune soluții la problemele cu care se confruntă. Poliția Locală își desfășoară în permanență activitatea cu respectarea principiilor privind legalitatea, încrederea, eficiența și transparența, în interesul comunității locale.

Până la implementarea celor de mai sus, dispeceratul Poliției Locale preia permanent solicitările constănțenilor la numărul de telefon 0241/484205. Totodată sesizările pot fi transmise în scris sau prin intermediul poștei electronice la adresa de email poliția.locală@primăria-constanta.ro sau primarie@primaria-constanta.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în intervalul 25 ianuarie – 7 februarie

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, meteorologii au postat estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 25 ianuarie – 7 februarie a.c.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

În primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde spre valori în jurul a 2 grade, iar cea a minimelor spre -4 grade. Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în medie la 8…10 grade, iar cele nocturne spre medii de 2 grade. Ușoare variații ale regimului termic vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când media maximelor se va încadra în general între 4 și 6 grade, iar cea a minimelor între -2 și 0 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în jurul datelor de 29 și 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

CRIŞANA

Vremea se va răci în primele zile ale intervalului, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori de 1…2 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -5…-4 grade (în nopțile din perioada 27-29 ianuarie). Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 6…8 grade, iar cea a minimelor până în jurul a 0 grade. Ușoare variații ale regimului de temperatură vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când se estimează o medie a maximelor cuprinsă în general între 2 și 4 grade și una a minimelor între -4 și -2 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în jurul datelor de 29 și 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

TRANSILVANIA

În primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde spre valori în jurul a -1…0 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a minimelor spre -8…-6 grade. Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în medie la 4…6 grade, iar cele nocturne spre medii de -3…-1 grad. Ușoare variații ale regimului termic vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când media maximelor se va încadra în general între 2 și 4 grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul a -5…-4 grade. Temporar și cu caracter local se vor semnala precipitații slabe, pe tot parcursul intervalului.

MARAMURES

Vremea se va răci în primele zile ale intervalului, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori de -1…0 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -6…-5 grade (în nopțile din perioada 27-29 ianuarie). Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 4…6 grade, iar cea a minimelor până spre -2…-1 grad. Ușoare variații ale regimului de temperatură vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când se estimează o medie a maximelor cuprinsă în general între 2 și 4 grade și cea a minimelor de -4…-3 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în 25 ianuarie și în perioada 29 – 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

MOLDOVA

În primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde de la valori de 8 grade (în 25 ianuarie) spre aproximativ 2 grade (perioada 27-29 ianuarie), iar cea a minimelor spre -6…-4 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie). Ulterior, la sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în medie la 4 grade, iar cele nocturne spre medii de -2…0 grade. Ușoare variații ale regimului termic vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când media maximelor se va încadra în general între 1 și 3 grade, iar cea a minimelor se va situa între -5 și -3 grade. Local și temporar se vor semnala precipitații slabe îndeosebi în perioada 25 – 27 ianuarie și în intervalul 31 ianuarie – 3 februarie, dar pe spații mai mici și cu caracter trecător și în restul intervalului.

DOBROGEA

Vremea va fi caldă în prima zi cu maxime medii de 10…11 grade, apoi se va răci, astfel încât temperaturile diurne vor tinde spre o medie în jurul a 2 grade (în 27 și 28 ianuarie), în timp ce media valorilor termice nocturne va coborî -4…-2 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie). Ulterior, până în data de 1 februarie, regimul termic va fi în creștere, astfel maximele vor ajunge în medie spre 10 grade, iar minimele spre o medie de 2…4 grade. Apoi, va urma o nouă tendință de scădere treptată a temperaturilor, cele diurne urmând a se situa la medii de 4…5 grade, iar cele nocturne la medii în jurul a 0 grade. În perioada 25 – 27 ianuarie se vor semnala precipitații pe arii extinse și local moderate și însemnate cantitativ, iar în restul intervalului, doar trecător și pe spații mai mici vor mai fi precipitații slabe.

MUNTENIA

În primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde de la valori de 8 grade (în 25 ianuarie) spre aproximativ 2 grade (perioada 27-29 ianuarie), iar cea a minimelor spre -6…-4 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie). Ulterior, până în data de 1 februarie vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în medie la 8…9 grade, iar cele nocturne spre medii de 0…2 grade. Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale specifice perioadei, maxime în medie de 4…6 grade și minime în jurul valorii de -2 grade. Precipitații pe arii relativ extinse și posibil moderate cantitativ vor fi în jurul datei de 26 ianuarie, precum și în perioada 31 ianuarie – 3 februarie. În restul intervalului, precipitațiile vor fi slabe, trecătoare și pe spații mai mici.

OLTENIA

Vremea se va răci ușor în primele zile ale intervalului, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori de 2…3 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -5…-4 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie). Ulterior, până în data de 1 februarie, valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 7…8 grade, iar cea a minimelor până spre -2…0 grade. Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale specifice perioadei, maxime în medie de 5…6 grade și minime în jurul valorii de -2 grade. Precipitații pe arii relativ extinse și posibil moderate cantitativ vor fi în noaptea de 25 spre 26 ianuarie, precum și în perioada 31 ianuarie – 3 februarie. În restul intervalului, precipitațiile vor fi slabe, trecătoare și pe spații mai mici.

LA MUNTE

În primele zile ale intervalului vremea se va răci semnificativ, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori în jurul a -8 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -12…-10 grade (în nopțile din perioada 27-29 ianuarie). Ulterior, până la sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 0…2 grade, iar cea a minimelor până spre -5…-4 grade. Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale specifice perioadei, maxime în medie de -2…-1 grad și minime în jurul valorii de -7 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în jurul datei de 29 ianuarie și în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: