Connect with us

Societate

Greva de la SOCEP s-a încheiat

Maria Ionescu

Publicat

la

Operatorul portuar Socep (SOCP) a notificat investitorii de la Bursa de Valori București despre faptul că s-a stins conflictul de muncă început în urmă cu 5 zile. ”Conflictul de muncă creat în contextul negocierii Contractului Colectiv de Muncă la nivel de unitate s-a stins, iar greva salariaților – membri ai Sindicatului Personalului Operativ SOCEP Constanța, a încetat”, se arată într-un comunicat transmis BVB și publicat de Profit.ro. În condițiile unui declin al veniturior semestriale de 5,80%, la 32,78 milioane lei, Socep a raportat un profit net în scădere cu 70,91% a profitului net, la 2,33 milioane lei, față de cel de 8,01 milioane lei din prima jumătate a anului trecut. Socep Constanța, firmă controlată frații Nicolae și Ion Dușu prin grupul DD și Celco Constanța, este listată la Bursa de Valori București. Reamintim că greva generală de la SOCEP a fost declanșată în urmă cu cinci zile și cei 440 de angajați au ales o modalitate diferită de a protesta: ei nu s-au mai adunat în fața sediului pentru a-și revendica cererile, ci fiecare angajat era la locului său de muncă. Discuțiile dintre conducerea companiei și sindicat dura de mai multă vreme, mai exact din luna iulie. Nemulțumirile angajaților erau legate de grila de salarizare care, în opinia lor, era nerespectată. La acel moment, conducerea le acorda o mărire cu 100 de lei a salariilor, dar oamenii nu au fost mulțumiți de această ofertă. După cinci zile de grevă conducerea și sindicatele au ajuns la un punct comun, iar greva generală a fost oprită. Iată ce anume au obținut sindicaliștii: salariul fiecărui angajat va fi majorat cu 200 de lei, toate orele suplimentare lucrate vor fi plătite și, de asemenea, vor primi cu toții tichete de masă.

Comments

comments

Societate

Vreți să învățați să călăriți? Sunteți așteptați la manejul de la CMSN Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Clubul de echitație, care funcționează în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, vă așteaptă să vă înscrieți la Școala de Echitație. Pentru a putea lua lecții de călărie vă puteți face abonamente de 5 sau 11 ședințe. Prețul unui abonament de 5 ședințe este de 250 de lei +TVA, iar cel pentru 11 ședințe costă 500 de lei+TVA. Plimbările în manej costă 5 lei pentru echitație ponei și 10 lei pentru echitație cai.

Este de precizat faptul că manejul de la CMSN Constanţa are o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi şi este deschis pe tot parcursul anului. Echitația de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii se face într-o incintă închisă chiar și pe timpul iernii, dar de primăvara, caii și elevii ies în aer liber. Sunt 14 cai din rase diferire (calul de sport românesc, olandeză, freziană, norvegiană – Fjord Horse, cai arabi, huțul bucovinean și ponei), pregătiți și antrenați atât pentru începători cât și pentru avansați.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Vrei să devii scafandru? Vezi ce trebuie să faci

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul de Scafandri din Constanţa organizează, în perioada 27-31 ianuarie, selecţia pentru admiterea la cursul de iniţiere scafandru, care este planificat să se desfăşoare, în perioada 24 februarie-16 aprilie.

Selecţia pentru curs cuprinde o evaluare psihologică, probe fizice, vizită medicală şi teste de hiperbarism (barofuncţie şi toleranţă la oxigen). Pentru participare se pot înscrie persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 40 de ani, care sunt absolvenţi de liceu şi care îşi doresc o carieră în domeniul scafandreriei.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, absolvenţii vor primi un certificat de absolvire cu antetul Ministerului Educaţiei Naţionale şi cel al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, care le va permite exercitarea profesiei de scafandru în ţările Uniunii Europene.

Detalii suplimentare cu privire la metodologia de admitere la cursul organizat de unica instituţie de formare profesională a scafandrilor pe teritoriul României sunt disponibile pe site-ul oficial al acesteia (www.centruldescafandri.ro) în secţiunea “Cursuri”.

Foto: Centrul de Scafandri Constanta

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Vineri, marinarii militari participă la Ziua Unirii Principatelor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În toate garnizoanele Forțelor Navale Române, marinarii militari vor participa vineri, 24 ianuarie, la ceremoniile militare organizate cu prilejul împlinirii a 161 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

Conform programului, la Constanța, festivitățile vor începe la ora 11.00, în Piața Ovidiu; la Mangalia, la ora 10.55, la Complexul monumental din Piaţa Republicii; la Brăilala ora 11.00, în Piaţa Independenţei la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza; la Tulcea, la ora 10.00, în Piaţa Tricolorului și în localitatea Sarichioi (județul Tulcea), începând cu ora 11.00; la Babadag, la ora 09.30, la Monumentul Eroilor din Babadag.

Cu această ocazie, joi, 23 ianuarie, vor avea loc sesiuni de comunicări științifice, simpozioane și expoziții de carte la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, la Academia Navală „Mirea cel Bătrân” și la Cercul Militar din Tulcea.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: