Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Grup infracțional organizat, DESTRUCTURAT de polițiștii antidrog din Constanța. 6 persoane au fost deja reținute pentru fapte comise în Mangalia!

Published

on

La data de 14 iunie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au destructurat un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. 6 persoane au fost reținute.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – iunie 2022, persoanele bănuite, cu vârste cuprinse între 20 și 47 de ani, ar fi acționat, în mod coordonat și concentrat, în vederea obținerii de venituri din vânzarea de substanțe cu efect psihoactiv și droguri de mare risc, fapte comise în municipiul Mangalia.

Unul dintre membrii grupării, un bărbat, de 24 de ani, ar fi acționat în vederea coordonării, controlării și îndrumării celorlalți membri, precum și pe linia procurării, depozitării en-gros și vânzării de substanțe psihoactive, destinate punerii în vânzare la adresa sa de domiciliu, respectiv a distribuirii lor către ceilalți membri implicați în comercializarea en-detail a ambalajelor cu substanțe psihoactive.

Ceilalți membri ai grupării ar fi avut rolul de a pune în vânzare substanțele psihoactive către consumatori.

Astfel, la data de 14 iunie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate Constanța au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Mangalia și în localitățile limitrofe.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite droguri de risc și mare risc, diferite sume de bani, precum și 7 telefoane mobile.

În urma administrării probatoriului în cauză, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, a 5 persoane.

Acestea au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în cursul zilei de ieri, 15 iunie, fiind prezentate instanței de judecată, care a admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

În cursul zilei de astăzi, 16 iunie, polițiștii au identificat o a șasea persoană (un bărbat, de 32 de ani), care a fost reținută, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

foto cu rol ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions