Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Actual

Grupul de lucru româno-turkmen în domeniul transporturilor, reuniune în Portul Constanța

Published

on

portul constanta turcia

Cea de a patra reuniune a grupului de lucru româno-turkmen în domeniul transporturilor (GL-TRANS-04) se desfășoară în aceste zile în România, în cadrul acestui eveniment, o delegație turkmenă vizitând, astăzi, Portul Constanța. În cadrul GL-TRANS-04 se desfășoară sub-grupuri de lucru pe toate modurile de transport (rutier, feroviar şi naval).

Din partea Turkmenistanului, sub-grupul pe domeniul naval este condus de Seyitguly Bayseyidov, directorul portului maritim Turkmenbashi şi șef adjunct al Agenţiei pentru Transport Maritim şi Fluvial din cadrul Agenţiei Transporturilor şi Comunicaţiilor – Cabinetul de Miniştri al Turkmenistanului.

Delegaţia română este condusă de Adrian George Foghiş, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, coordonator în cadrul inițiativei pentru dezvoltarea Coridorului internațional de transport Marea Neagră – Marea Caspică.

„O inițiativă comună a României și Turkmenistanului o reprezintă ruta de transport internațional de mărfuri Marea Neagră – Marea Caspică, cu valorificarea facilităților de tranzit ale porturilor Constanța și Turkmenbashi. Acest coridor este, în principal, bazat pe avantajul geografic Azerbaidjan-Turkmenistan-Georgia-România şi se doreşte folosirea oportunităţilor porturilor acestor ţări pentru a tranzita mărfurile pe relaţia Asia-Europa.“, se arată într-o postare pe Facebook a CNAPM.

Advertisement
palaz

Directorul general al CN APM SA, Mihai Teodorescu, a subliniat faptul că „Administraţia Porturilor Maritime susţine dezvoltarea cooperării bilaterale româno-turkmene în domeniul transporturilor de mărfuri pe ruta Marea Neagră -Marea Caspică, urmărind cu prioritate valorificarea poziţiei Portului Constanţa ca poartă spre Europa pentru traficul de mărfuri dinspre ţările bazinului Mării Caspice şi Extremul Orient, care să se deruleze prin porturile Constanţa şi Turkmenbashi“.

CN APM SA și Serviciul de Stat al Transportului Maritim și Fluvial din Turkmenistan au semnat, în 2011, un protocol de cooperare în domeniul transportului maritim și al infrastructurii portuare.

Portul maritim internațional Turkmenbashi este un port hub modern pe coasta de est a Mării Caspice, capabil să opereze orice tip de marfă – echipamente, materiale de construcție, textile, produse chimice, precum și nave de tip ferry-boat către alte porturi din Marea Caspică.

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions