Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Actual

FACIAS cere CSM suspendarea de urgență a judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai

Published

on

tatal baiatului ucis in accidentul de la Mai

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a formulat o cerere de intervenție în dosarul de la CSM în care se judecă cererea Inspecției Judiciare privind suspendarea din funcție a judecătoarei Ancuța Popoviciu, până la soluționarea definitivă a acțiunii disciplinare.

FACIAS cere suspendarea judecătoarei din Mangalia și excluderea acesteia din magistratură, susținând astfel lupta împotriva abuzurilor sistemului judiciar.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) analizează, pe 24 aprilie, cererea Inspecției Judiciare de excludere din magistratură a judecătoarei Ancuța Popoviciu, cea care judecă dosarul în care Vlad Pascu, aflat sub influența drogurilor, este acuzat că a ucis 2 tineri în localitatea 2 Mai. Pe data de 23 februarie 2024, FACIAS a solicitat Inspecției Judiciare și CSM excluderea judecătoarei ca urmare a comportamentului său neprofesionist și a neglijenței grave demonstrată în acest dosar, în sala de judecată. În timpul primei ședințe de judecată din data de 22 februarie 2024, judecătoarea Popoviciu a șocat opinia publică și a stârnit indignare profundă prin întrebarea adresată în sala de judecată dacă unul dintre tinerii decedați este prezent, arătând o lipsă totală de cunoaștere a cazului pe care îl judeca.

Nicio condamnare fără probe

Advertisement
palaz

Răspunsul CSM la această situație este cu atât mai important cu cât va da un semnal puternic despre standardele de integritate și profesionalism așteptate de la magistrații care servesc în sistemul de justiție român. Acțiunea FACIAS face parte din campania „Nicio condamnare fără probe”, care își propune să lupte împotriva abuzurilor din justiția română cauzate de lipsa de profesionalism magistraților. Este necesar ca instituțiile de control să își îndeplinească atribuțiile cu responsabilitate și să prevină alte abuzuri ale sistemului judiciar care au afectat mii de persoane în ultimii 10 ani, așa cum reiese dintr-un raport FACIAS.

Context

În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Advertisement
palaz

Momentul șocant

Tatăl lui Sebastian Olariu, studentul ucis după ce Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de tineri la 2 Mai, a reclamat, pe 22 februarie a.c., atitudinea judecătoarei de la Judecătoria Mangalia, la primul termen al procesului, el spunând că în sala de judecată au fost scene halucinante: „A întrebat dacă băiatul meu este în sală”.

O scenă revoltătoare a avut loc la Judecătoria Mangalia, unde s-a amânat procesul lui Vlad Pascu, tânărul care a provocat tragedia de la 2 Mai. Judecătoarea l-a întrebat pe tatăl băiatului care a murit în accident dacă fiul său e în sală. Bărbatul a izbucnit în lacrimi pe treptele judecătoriei. Procesul a fost amânat din nou, pentru că Vlad Pascu a rămas fără avocați.

Dialogul îl găsiți în link-ul de mai jos:

Moment ȘOCANT la procesul drogatului de la 2 Mai. Judecătoarea a întrebat dacă unul dintre tinerii morți este în sală…

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions