Conecteaza-te cu noi

Politica

Guvernul a aprobat Legea bugetului de stat pe 2023. Proiectul a fost trimis la Parlament

Published

on

Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat au fost aprobate joi de Guvern și vor fi trimise Parlamentului pentru vot. Ministrul de Finanțe Adrian Câciu a anunțat câteva dintre măsurile care vor fi luate la 1 ianuarie.

„Majorarea începând cu data de 1 ianuarie 2023 a cuantumului brut al salariilor de bază, soldelor de funcție, salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice cu 10% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022, cu încadrarea în grila reglementată de legea cadru 153/2017”, a declarat Câciu.

Conform acestuia, indemnizațiile lunare pentru funcțiile de demnitate publică și funcțiile asimilate acestora vor fi menținute la nivelul din decembrie 2022. De aceeași măsură vor beneficia și sporurile, indemnizațiile, compensațiile, primele și a celelalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte potrivit legii din salariul brut lunar. În 2023, compensarea orelor suplimentare pentru personalul bugetar se va face numai cu timp liber corespunzător, cu unele excepții.

Ministrul a mai anunțat majorarea punctului de pensie incepând cu 1 ianuarie 2023 de la 1586 la 1785 lei, indexarea pensiilor militare de stat cu rata inflației, respectiv 5,1, la care se adaugă un procent suplimentar în funcție de data stabilirii dreptului de pensie și tranșele valorice alea acestora. De asemenea, Adrian Câciu a anunțat acordarea unui ajutor financiar pensionarilor ale căror venituri nu depășesc 3.000 de lei.

Advertisement

Sursa stiripesurse.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions