Conecteaza-te cu noi

Societate

Haltele Neptun și Costinești Tabără vor fi modernizate. CFR a lansat licitațiile

Published

on

neptun halta

Au fost lansate licitațiile pentru modernizarea gărilor din haltele Neptun și Costinești Tabără.

Investițiile sunt în valoare totală estimată de 33.498.819,94 lei, sursa de finanţare fiind prevăzută în Programul Transporturi (PT) 2021 -2027.

Licitațiile publice vizează elaborarea proiectelor tehnice și execuția lucrărilor de modernizare a celor 2 clădiri de călători din haltele Neptun și Costinești Tabără, valoarea estimată pentru fiecare stație CF fiind următoare:

► Neptun hc

Advertisement

Valoare estimată: 18.213.251,82 lei fără TVA

► Costinești Tabără h

Valoare estimată: 15.285.568,12 lei, fără TVA

Termen deschidere oferte: 27 noiembrie 2023, ora 15.00

Sursa de finanțare pentru modernizarea celor 3 stații de cale ferată va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile din programul transporturi și de la bugetul de stat, durata pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor fiind de 12 de luni, pentru fiecare contract.

Advertisement

Modernizarea clădirilor din cele două halte de călători include următoarele lucrări:

  • clădiri noi de călători
  • peroane noi, inclusiv rampe pentru persoanele cu dizabilități
  • sistematizarea accesului la peroane
  • amenajarea trecerilor la nivel
  • garduri de protecție în zona liniilor
  • instalații moderne de telecomunicații și pentru siguranța circulație
  • sistem de supraveghere video

Anunţurile de participare la licitaţiile deschisă şi documentaţiile de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP). 

costinesti tabara

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions