Connect with us

Politica

Hânsă a bătut-o pe Mariana Mircea înainte de alegeri

admin

Publicat

la

Războiul total dintre actualul primar al oraşului Cernavodă, liberalul Gheorghe Hânsă, şi ex-edilul Mariana Mircea (ex PNL, ex PSD şi acum, din nou, PNL, graţie filierei Chiru) se apropie de sfârşit. În primul rând, susţinătoarea Marianei Mircea în cadrul PNL, în speţă Sorina Tuşa, a pierdut orice influenţă în partidul încăput recent pe mâna unui singur om, deputatul Gheorghe Dragomir.

În acelaşi timp, actualul primar al urbei, Gheorghe Hânsă, a înregistrat o victorie covârşitoare împotriva ex-privighetorii: a luat bani cu nemiluita de la centrala atomică. Mai exact, deşi Mariana Mircea introdusese celebra taxă de poluare şi risc şi îi obliga pe cei de la CNE să plătească milioane de euro (bani care nu au fost daţi niciodată, procesele în instanţă tărăgănând până când au fost oprite de actuala administraţie locală), bani ”atomici” bugetul Cernavodei nu a văzut niciodată. Dar va vedea de anul ăsta, pentru că primăria impozitează, conform noului cod fiscal, şi clădirile centralei cu 0,5%. Bugetul oraşului s-a dublat prin banii pe care Hânsă îi va primi de la CNE. Şi asta în urma unor negocieri dure, dar de bun simţ.

Şi totuşi… cine este candidatul?

Şi tot pentru a o lăsa cu ochii în soare, liberalii au lansat deja la apă varianta unui potenţial înlocuitor al lui Gheorghe Hânsă în lupta electorală, a cărui activare exactă va fi cunoscută după 10 martie. Este vorba despre Liviu Negoiţă, consilier local liberal, şef al căpităniei zonale Cernavodă, dar mai ales fost elev al lui Gheorghe Hânsă.

Ce se întâmplă pe 10 martie 2016? Ei bine, la data menţionată se va pronunţa o hotărâre judecătorească, în apel, în dosarul de delapidare declanşat împotriva lui Gheorghe Hânsă. Reamintim că, anul trecut, Judecătoria Medgidia l-a achitat pe fond pe edilul din Cernavodă, după ce apărările acestuia şi expertizele efectuate au certificat faptul că în sarcina sa nu se poate reţine comiterea acestei infracţiuni. Dosarul fusese deschis în baza unui denunţ anonim, potrivit căruia primarul ar fi plătit achiziţii de piatră în perioada 2005-2008, fără ca aceasta să fi fost pusă în operă. În faza cercetărilor penale, Primăria Cernavodă, care între timp intrase pe mâna Marianei Mircea, a comunicat că nu se găsesc documentele de punere în operă a agregatelor de carieră. Mai mult, la iniţiativa Marianei Mircea, Primăria Cernavodă s-a constituit parte civilă în dosar. Spre nenorocul ei, între timp documentele au fost găsite, iar piatra din asfalt a fost măsurată în cadrul mai multor expertize tehnice judiciare şi corespunde cantitativ. De altfel, acesta este şi motivul pentru care Hânsă a fost achitat pe fond. Urmează rezultatul apelului, iar în funcţie de acesta, anunţul cu privire la candidatul liberalilor la Primăria Cernavodei.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Dobre (PRO România) despre proiectul privind carantina și izolarea: PNL și PSD au acționat „noaptea ca hoții“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Proiectul de lege privind carantina și izolarea a fost amânat la votul de azi din plenul Senatului, care este cameră decizională. Cu toate că proiectul de lege a trecut cu modificări de Camera Deputaților, grupurile politice au depus mai multe amendamente la Senat. Proiectul a fost comentat și de reprezentanții PRO România. Deputatul de Constanța Mircea Dobre a dezvăluit cum au decurs lucrurile în Camera Deputaților în acest caz. Dobre a spune că raportul de aprobare a proiectului le-a fost vârât parlamentarilor sub nas cu foarte puțin timp înainte de a fi spus aprobării. Mai mult, Dobre afirmă că, în urma înțelegerilor dintre PSD și PNL, proiectul a fost amendat chiar de către reprezentantul Guvernului, Raed Arafat.  Dobre a explicat că, în acest caz, PNL și PSD au trimis, joi seara, raportul pentru acest proiect de lege, cu puțin timp înainte ca acesta să fie supus aprobării.

„Aseară, cei care țipau „noaptea ca hoții“, tot ei, PNL-ul, și PSD-ul au trimis la 19.59 raportul privind proiectul de lege care vizează carantinarea persoanelor, iar la ora 20.00 a început votul final. Raportul a avut 33 de pagini și numeroase amendamente, multe făcute chiar de reprezentantul Guvernului Orban, Raed Arafat, la înțelegere cu Marcel Ciolacu. Ceea ce s-a întâmplat aseară în Parlamentul României este mai mult decât un atac a ceea ce înseamnă libertatea românilor pe viitor, inclusiv și bunurile românilor, pentru că, după cum se știe se vor carantina și bunurile, chiar dacă sunt suspecte ca fiind contaminate cu noul coronavirus. Proiectul va trece și de Senat, iar de săptămâna viitoare vă anunțăm că va deveni lege și oricare dintre noi poate fi carantinat la cea mai mică suspiciune, după cum dorește un cetățean, pe numele lui Nelu Tătaru (ministrul Sănătății, n.r.). Acesta, nu numai că se ocupă de sănătatea românilor, ci și de economia României, pentru că deciziile în această privință le iau doi cetățeni: Nelu Tătaru și Raed Arafat. Din păcate, acest Guvern funcționează pentru aceste două persoane amintite. Această guvernare este dezastruoasă.“, a spus Mircea Dobre, astăzi, într-o conferință de presă.

Președintele PSD, Victor Ponta, a punctat, într-o postare pe Facebook, că „proiectul ajuns la Senat este cel făcut de PSD și PNL ieri în Comisia Juridică și votat de deputații PSD și PNL tot ieri la ora 20.30 fără să-l citească măcar – doar deputații Pro România au votat împotrivă! Sigur – și la Senat o sa aflăm de la colegii din PSD ce rău e proiectul – după care o să-l voteze tot ei alături de PNL! Ca sa înțelegeți cum merge treaba. Așa se dau legi care afectează milioane de români!“

Pro România a votat împtriva proiectului privind carantina şi izolarea.

Ce modificări aduce noua lege

Izolarea va fi obligatorie pentru bolnavi, la spital sau la domiciliu

Tratamentul va putea fi refuzat în scris de către pacienți

Carantina va putea fi instituită printr-un ordin al Direcției de Sănătate Publică pentru fiecare persoană, și se aplică suspecților. Ordinul DSP poate fi atacat în instanță

Cine nu respectă carantina va fi amendat

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Orban îi liniștește pe pensionari: „Garantez că vom crește pensiile“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a dat asigurări, astăzi, că pensiile vor crește anul acesta, precizând că procentul de majorare va fi făcut public la finalizarea analizelor economice pe care Guvernul le are în lucru.

„Singurul lucru pe care pot să vi-l garantez este că vom creşte pensiile. Cu cât vom creşte pensiile, vom decide după ce avem toate analizele economice care să ne prezinte realitatea economică din România şi capacitatea de a creşte pensiile, astfel încât să asigurăm plata pensiilor tot timpul, nu să ne facem că vom creşte pensiile şi după aia să nu avem cu ce să plătim pensiile. Vom creşte pensiile, procentul cu care vom creşte pensiile îl vom face public după finalizarea analizelor”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Răzvan Filipescu (PRO România): „Actualul șef al CJ Constanța culege ce a semănat“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Scandalul din ultimele zile legat de repartizarea banilor către primării a fost comentat și de Răzvan Filipescu – candidatul PRO România la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Acesta a declarat că actualul șef al CJC, Horia Țuțuianu, culege ce a semănat.

„Până acum, făcea alianță cu PMP, care îi asigura majoritatea în Consiliul Județean. Acum lucrurile s-au schimbat. Este exact ca în antreprenoriat‎. Când pornești la drum să îți faci o fermă de șerpi, chiar dacă o faci în scop medicinal, te aștepți să te muște din când în când și șarpele. Cam asta se întâmplă la nivelul Consiliului Județean. Unii se reorientează, alții…, iar din cauza asta comunele suferă. Sunt primari care sunt disperați. Problema este că atât la nivelul PSD Constanța, cât și la nivelul PNL Constanța, nu se înțelege ce înseamnă urgența luării unor decizii. La fel și cu agricultura, la fel și cu repartizarea banilor. Și o primărie și un fermier au nevoie acum, nu când vor ei. E clar că e nevoie de transparență. Ei trebuie să înțeleagă astea, dincolo de jocurile politice“, a spus Filipescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: