Connect with us

Politica

Hânsă a bătut-o pe Mariana Mircea înainte de alegeri

admin

Publicat

la

Războiul total dintre actualul primar al oraşului Cernavodă, liberalul Gheorghe Hânsă, şi ex-edilul Mariana Mircea (ex PNL, ex PSD şi acum, din nou, PNL, graţie filierei Chiru) se apropie de sfârşit. În primul rând, susţinătoarea Marianei Mircea în cadrul PNL, în speţă Sorina Tuşa, a pierdut orice influenţă în partidul încăput recent pe mâna unui singur om, deputatul Gheorghe Dragomir.

În acelaşi timp, actualul primar al urbei, Gheorghe Hânsă, a înregistrat o victorie covârşitoare împotriva ex-privighetorii: a luat bani cu nemiluita de la centrala atomică. Mai exact, deşi Mariana Mircea introdusese celebra taxă de poluare şi risc şi îi obliga pe cei de la CNE să plătească milioane de euro (bani care nu au fost daţi niciodată, procesele în instanţă tărăgănând până când au fost oprite de actuala administraţie locală), bani ”atomici” bugetul Cernavodei nu a văzut niciodată. Dar va vedea de anul ăsta, pentru că primăria impozitează, conform noului cod fiscal, şi clădirile centralei cu 0,5%. Bugetul oraşului s-a dublat prin banii pe care Hânsă îi va primi de la CNE. Şi asta în urma unor negocieri dure, dar de bun simţ.

Şi totuşi… cine este candidatul?

Şi tot pentru a o lăsa cu ochii în soare, liberalii au lansat deja la apă varianta unui potenţial înlocuitor al lui Gheorghe Hânsă în lupta electorală, a cărui activare exactă va fi cunoscută după 10 martie. Este vorba despre Liviu Negoiţă, consilier local liberal, şef al căpităniei zonale Cernavodă, dar mai ales fost elev al lui Gheorghe Hânsă.

Ce se întâmplă pe 10 martie 2016? Ei bine, la data menţionată se va pronunţa o hotărâre judecătorească, în apel, în dosarul de delapidare declanşat împotriva lui Gheorghe Hânsă. Reamintim că, anul trecut, Judecătoria Medgidia l-a achitat pe fond pe edilul din Cernavodă, după ce apărările acestuia şi expertizele efectuate au certificat faptul că în sarcina sa nu se poate reţine comiterea acestei infracţiuni. Dosarul fusese deschis în baza unui denunţ anonim, potrivit căruia primarul ar fi plătit achiziţii de piatră în perioada 2005-2008, fără ca aceasta să fi fost pusă în operă. În faza cercetărilor penale, Primăria Cernavodă, care între timp intrase pe mâna Marianei Mircea, a comunicat că nu se găsesc documentele de punere în operă a agregatelor de carieră. Mai mult, la iniţiativa Marianei Mircea, Primăria Cernavodă s-a constituit parte civilă în dosar. Spre nenorocul ei, între timp documentele au fost găsite, iar piatra din asfalt a fost măsurată în cadrul mai multor expertize tehnice judiciare şi corespunde cantitativ. De altfel, acesta este şi motivul pentru care Hânsă a fost achitat pe fond. Urmează rezultatul apelului, iar în funcţie de acesta, anunţul cu privire la candidatul liberalilor la Primăria Cernavodei.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Ponta și Tăriceanu își spun adio. PRO România și ALDE întrerup demersurile de fuziune

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

PRO România anunță convocarea Congresului Național Extraordinar la care se va decide întreruperea demersurilor de fuziune cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. ALDE și Pro România se despart din cauza diferențelor doctrinare și de viziune.

„Biroul Executiv (BEx) al PRO România s-a reunit marți, 26 ianuarie a.c., pentru a discuta raportul Grupului de lucru privind fuziunea cu ALDE. Conform concluziilor prezentate în urma discuțiilor cu reprezentanții ALDE, BEx a decis convocarea Congresului Național Extraordinar pentru întreruperea demersurilor de fuziune a celor două formațiuni politice. Acceptând și respectând diferențele doctrinare și de viziune, PRO România și ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu. Cele două partide își vor continua eforturile și lupta pentru apărarea celor loviți deopotrivă de criză și de actuala guvernare. Congresul Național Extraordinar al PRO România va avea loc pe data de 26 februarie a.c., începând cu ora 15.00 și se va desfășura online, pentru respectarea măsurilor de siguranță în contextul pandemiei. Ordinea de zi și alte informații relevante vor fi comunicate ulterior.“, notează PRO România într-un comunicat.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Oficial! Guvernul va înregimenta politic prefecții

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Codul Administrativ va fi modificat în ședința de Guvern de mâine, prin Ordonanță de Urgență, astfel încât prefecții și subprefecții să poată fi membri în partide. Dacă în prezent prefecții sunt înalți funcționari publici care nu au voie legal să facă politică, de mâine încolo prefecții vor fi înscriși cu acte în partidele care îi trimit în respectivele funcții. Practica prefecților „apolitici” a fost una despre care toată clasa politică a recunoscut că a fost o ipocrizie pentru că în realitate prefecții erau oricum numiți politic și înlocuiți la fiecare schimbare de regim guvernamental.

Potrivit proiectului de OUG care intră în ședința de Guvern de miercuri, poate fi numită în funcţia de prefect, respectiv de subprefect, persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

  1. a) este cetăţean român şi are domiciliul în ţară;
  1. b) se bucură de exerciţiul drepturilor electorale;
  1. c) are capacitate deplină de exerciţiu;
  1. d) nu a suferit condamnări penale, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
  1. e) nu se regăseşte în cazurile de incompatibilitate prevăzute la art. 85 alin. (1) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancționarea corupției;
  1. f) are studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă;
  1. g) a absolvit programe de formare specializată în vederea numirii într-o funcţie de prefect sau subprefect, organizate de Institutul Naţional de Administraţie, în condiţiile legii. (sursa: stiripesurse.ro)

Întregul proiect poate fi consultat aici:

Download (PDF, 369KB)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Felix Stroe: “Parlamentarii #PSD îi vor chema la audieri pe cei responsabili de haosul campaniei de vaccinare”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Modul în care se desfășoară campania de vaccinare în România îi supără pe liderii PSD, iar senatorul Felix Stroe, liderul PSD Constanța, anunță că social democrații îi vor chema la audieri pe cei responsabili de haosul campaniei de vaccinare.

Stroe susține că cei responsabili de “haos trebuie să raspundă în fața națiunii”.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, liderul PSD Constanța susține că procesul de vaccinare se desfășoară “într-o manieră criminală”.

Iată mesajul complet:

“Parlamentarii #PSD îi vom chema la audieri pe cei responsabili de haosul campaniei de vaccinare!
Cei vinovați de acest haos trebuie să răspundă în fața națiunii pentru situația creată. Îi vom chema la audieri, în Comisia de Sănătate din Senat, pe cei care trebuie să explice blocajele și maniera criminală în care indivizi cu expunere mică în fața pandemiei s-au vaccinat peste rând, zădărnicind astfel șansa de imunizare și implicit de supraviețuire a unor persoane și categorii vulnerabile!
În acest moment procesul de vaccinare se desfășoară într-o manieră criminală! Persoanele expuse, vulnerabile, bătrânii sunt duși la coada vaccinării, în timp ce pilele, cunoștințele sunt vaccinate peste rând. Cum s-a întâmplat și la Mangalia!
Cei care ar fi trebuit să fie vaccinați prioritar în etapa a II-a pentru că sunt vulnerabili sau foarte expuși în fața virusului (bătrânii peste 65 de ani, cei cu afecțiuni cronice sau profesorii) au devenit minoritari față de excepțiile introduse fără nicio noimă în etapa a II-a.
Vom lua atitudine!”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: