Connect with us

Politica

Hânsă a bătut-o pe Mariana Mircea înainte de alegeri

admin

Publicat

la

Războiul total dintre actualul primar al oraşului Cernavodă, liberalul Gheorghe Hânsă, şi ex-edilul Mariana Mircea (ex PNL, ex PSD şi acum, din nou, PNL, graţie filierei Chiru) se apropie de sfârşit. În primul rând, susţinătoarea Marianei Mircea în cadrul PNL, în speţă Sorina Tuşa, a pierdut orice influenţă în partidul încăput recent pe mâna unui singur om, deputatul Gheorghe Dragomir.

În acelaşi timp, actualul primar al urbei, Gheorghe Hânsă, a înregistrat o victorie covârşitoare împotriva ex-privighetorii: a luat bani cu nemiluita de la centrala atomică. Mai exact, deşi Mariana Mircea introdusese celebra taxă de poluare şi risc şi îi obliga pe cei de la CNE să plătească milioane de euro (bani care nu au fost daţi niciodată, procesele în instanţă tărăgănând până când au fost oprite de actuala administraţie locală), bani ”atomici” bugetul Cernavodei nu a văzut niciodată. Dar va vedea de anul ăsta, pentru că primăria impozitează, conform noului cod fiscal, şi clădirile centralei cu 0,5%. Bugetul oraşului s-a dublat prin banii pe care Hânsă îi va primi de la CNE. Şi asta în urma unor negocieri dure, dar de bun simţ.

Şi totuşi… cine este candidatul?

Şi tot pentru a o lăsa cu ochii în soare, liberalii au lansat deja la apă varianta unui potenţial înlocuitor al lui Gheorghe Hânsă în lupta electorală, a cărui activare exactă va fi cunoscută după 10 martie. Este vorba despre Liviu Negoiţă, consilier local liberal, şef al căpităniei zonale Cernavodă, dar mai ales fost elev al lui Gheorghe Hânsă.

Ce se întâmplă pe 10 martie 2016? Ei bine, la data menţionată se va pronunţa o hotărâre judecătorească, în apel, în dosarul de delapidare declanşat împotriva lui Gheorghe Hânsă. Reamintim că, anul trecut, Judecătoria Medgidia l-a achitat pe fond pe edilul din Cernavodă, după ce apărările acestuia şi expertizele efectuate au certificat faptul că în sarcina sa nu se poate reţine comiterea acestei infracţiuni. Dosarul fusese deschis în baza unui denunţ anonim, potrivit căruia primarul ar fi plătit achiziţii de piatră în perioada 2005-2008, fără ca aceasta să fi fost pusă în operă. În faza cercetărilor penale, Primăria Cernavodă, care între timp intrase pe mâna Marianei Mircea, a comunicat că nu se găsesc documentele de punere în operă a agregatelor de carieră. Mai mult, la iniţiativa Marianei Mircea, Primăria Cernavodă s-a constituit parte civilă în dosar. Spre nenorocul ei, între timp documentele au fost găsite, iar piatra din asfalt a fost măsurată în cadrul mai multor expertize tehnice judiciare şi corespunde cantitativ. De altfel, acesta este şi motivul pentru care Hânsă a fost achitat pe fond. Urmează rezultatul apelului, iar în funcţie de acesta, anunţul cu privire la candidatul liberalilor la Primăria Cernavodei.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Mesajul consilierului județean Marian Crușoveanu de Ziua Armatei Române

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul județean Marian Crușoveanu, alături de mai mulți colegi din PNL, a depus astăzi o coroană de flori în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Cu această ocazie, liderul liberal a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Armate Române.

„Alături de colegii mei, Bogdan Bola și George Niculescu, am depus, astăzi, o coroană de flori, în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Ziua Armatei este, pentru noi toți, un prilej prin care glorificăm sacrificiul militarilor pentru păstrarea independenței și a integrității naționale. Ne înclinăm, cu respect și prețuire, în fața militarilor români, care, prin sacrificiul lor, poartă cu mândrie drapelul, în teatrele de operațiuni, îndeplinind, cu profesionalism și dăruire, misiunile încredințate. Libertatea, idealul național și integritatea națională au fost îndeplinite, cu prețul sacrificiului ostașilor români. Cu ocazia Zilei Armatei, urez militarilor români și tuturor celor care activează în domeniul militar, la mulți ani și felicitări pentru devotamentul față de țară!“, a declarat Marian Crușoveanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Adrian Stoian, noul președinte al PMP Mangalia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a demisiei lui Petru-Mihai Crăciun din funcția de președinte al PMP Mangalia, Adrian-Ionel Stoian a fost numit președinte interimar al acestei organizații. PMP face precizarea că până acum Adrian Stoian a ocupat funcția de vicepreședinte al PMP Mangalia și are o vastă implicare în desfășurarea campaniilor electorale, „fapt pentru care avem convingerea că din noua funcție de președinte al PMP Mangalia va motiva, atât organizația, cât și electoratul să promoveze proiectele propuse de candidații PMP la alegerile parlamentare.“

„Cea mai bună urare pe care o pot face domnului Adi Stoian odată cu numirea în funcția de președinte interimar al PMP Mangalia nu poate fi „bun venit“, el fiind deja în organizație, ci este: „mișcăm Mangalia“. Mult succes, Adi Stoian!”, a declarat Claudiu-Iorga Palaz, președintele PMP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Val de demisii din PSD Constanța. Viceprimarul Babu și directorul CT Bus Bogdan Niță au plecat din partid

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă valul de demisii din PSD Constanța. După plecarea lui Făgădău, alți doi membri importanți vor pleca. Este vorba de viceprimarul Dumitru Babu, directorul CT Bus Constanța, Bogdan Niță, dar și fostul consilier local Valentin Gabriel Pârvulescu.

„E doar decizie pur personală. Nu e ca un afront sau viscerală. Nu plec pentru a mă înscrie în alt partid.“, a declarat Bogdan Niță pentru Ordinea.ro.

Potrivit unor surse, din PSD Constanța au plecat peste 20 de persoane.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: