Connect with us

Politica

Emanuela Gavrilă – „Free and happy *fără apartenenţă politică:)))))”. PSD îl aruncă în lupta pentru Costineşti pe Horia Constantinescu

admin

Publicat

la

Omul de afaceri Horia Constantinescu, care derulează afaceri sub marca Bonton în Bucureşti, Costineşti, Mangalia şi Azuga, a fost numit preşedinte interimar al organizaţiei PSD Costineşti, după demisia din această funcţie a Emanuelei Gavrilă. Constantinescu va fi aruncat în lupta pentru Primăria Staţiunii Tineretului, împotriva septuagenarului Traian Cristea, de la PNL, primul şi deocamdată singurul primar din scurta istorie a comunei. Hotărârea a fost luată de preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe. Prin Decizia nr. 6 din 23 februarie 2016, semnată de Stroe, conducerea interimară a organizaţiei social-democrate din Costineşti i-a fost delegată lui Horia Constantinescu, ca urmare a demisiei înaintate de fosta preşedintă interimară, Emanuela Gavrilă, dar mai ales „ţinând cont de necesitatea organizării şi coordonării unitare a activităţii de pregătire şi desfăşurare a campaniei electorale…”.

“În anul 2014, împreună, am câştigat alegerile pentru Parlamentul European! Din nou impreună trebuie să câştigăm alegerile locale din Costineşti! O listă de consilieri puternici şi verticali şi un primar care nu s-a îmbogăţit pe spatele dumneavoastră!” – acesta a fost mesajul publicat de PSD Costineşti, pe pagina de Facebook, la scurt timp de la numirea în funcţie a lui Horia Constantinescu.

De cealaltă parte, Emanuela Gavrilă a postat pe pagina ei de Facebook o fotografie, în care apare cu spatele, cu mâinile ridicate şi degetele răsfirate spre cer. „Free and happy *fără apartenenţă politică:)))))”, este mesajul care însoţeşte fotografia Emanuelei Gavrilă.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Proiectul de anulare a pensiilor speciale, retrimis la comisii? ALDE susține ideea

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Camera Deputaților urmează să dezbată astăzi, în sesiune extraordinară, proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale. La nivel declarativ, puterea și opoziția vor să elimine aceste pensii speciale. În forma ieșită din Comisia de Muncă, se păstrează pensiile speciale ale polițiștilor, dar se elimină cele ale magistraților, aviatorilor, personalului diplomatic, parlamentarilor, personalului din Parlament, personalului auxiliar din justiție. Pe de altă parte, un amendament introdus de deputatul PSD, Adrian Solomon, elimină și rentele viagere ale sportivilor sau sumele încasate de academicieni sau actorii ieșiți la pensie. Pentru a fi considerat adoptat, este nevoie ca jumătate plus unu din numărul deputaților să fie de acord cu această inițiativă – 165 de voturi. Din cauza presiunilor venite în special din zona de justiție, parlamentarii sunt dispuși să dea înapoi și să „îngroape proiectul“. Cei care au venit cu ideea retragerii proiectului sunt cei de la ALDE, care vor ca acesta să fie retrimis la comisii.

„Astăzi ar trebui să intre la vot în Camera Deputaților proiectul privind eliminarea pensiilor speciale. Din păcate, vedem foarte mult populism în abordarea acestui subiect, iar acest lucru are consecințe în spațiul public (printre care protestele din justiție). Din punctul ALDE de vedere, în cazul sistemului de justiție nu trebuie neglijat dezechilibrul existent, care afectează grefierii și personalul auxiliar. Totodată, în cazul magistraților, trebuie să existe un anumit regim care să le dea confortul necesar, pentru a avea totală independență în exercitarea atribuțiilor și responsabilităților pe care le au. ALDE consideră că pentru un astfel de proiect ar trebui ca toate partidele parlamentare să meargă în comisiile de specialitate pentru a exista o discuție serioasă cu privire la schimbarea sistemului privind pensiile speciale. Nu este firesc ca în prag de alegeri să ajungem să luăm niște decizii populiste care nu rezolvă în niciun fel problema bugetară și care afectează mai multe categorii profesionale. De aceea, ALDE susține ca astăzi, în Camera Deputaților, proiectul de lege să fie retrimis în comisiile de specialitate pentru a fi dezbătut și analizat împreună cu reprezentanții categoriilor profesionale vizate.“, se arată într-o postare a ALDE pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PMP are candidat pentru Primăria Ciocârlia

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mișcarea Populară Constanța continuă campania pentru desemnarea candidaților la alegerile locale din acest an.

“Candidatul pentru funcția de primar al comunei Ciocârlia este Grigoriu Eusebiu Marian, acesta fiind și președintele organizației PMP Ciocârlia”, transmite Claudiu Iorga Palaz, președintele PMP Constanța, printr-un comunicat remis redacției.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Întâlnire de gradul ZERO pe tema pensiilor speciale. Grefierii, față în față cu Orban

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Grefierii din România au anunțat că se vor întâlni, marți, la Palatul Victoria, cu premierul Ludovic Orban. Evident, discuțiile dintre cele două părți vor fi axate pe iminenta abrogare a legii care prevede pensiile de serviciu, dar și alte aspecte legate de salarizarea acestei categorii profesionale.

„Primul aspect pe care îl vom sublinia în faţa primului ministru este contribuţia personalului auxiliar de specialitate din instanţe şi parchete la înfăptuirea actului de justiţie, cea de-a treia putere în stat, grefierii fiind profesionişti ai dreptului care atestă publicului buna desfăşurare a procedurilor judiciare şi fără de care nu se pot desfăşura şedinţele de judecată şi anchetele penale. Vom transmite că ne dorim reconsolidarea profesiei de grefier prin elaborarea unei identităţi și independențe profesionale orientată spre viitor în care grefierii să fie avertizori de integritate, receptori calificaţi ai actului jurisdicţional, prin raportare directă la atribuţiile transferate acestora ca urmare a schimbărilor legislative din ultimii ani. Apreciem începutul de dialog din partea Guvernului României dar asta nu ne va împiedica să continuăm formele de protest câtă vreme există încă în Parlament mai multe legi care vizează abrogarea pensiei de serviciu. Însă, mai mult decât atât, principalele probleme pe care dorim să le discutăm şi cărora să le găsim soluţionare imediată sunt: inechităţile salariale generate de aplicarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea, constând în acordarea neunitară a cuantumului sporurilor, instituirea unei plafonări asupra salariului de bază al grefierilor ca efect al modului greşit de calcul al coeficienţilor de ierarhizare şi neplata orelor suplimentare. Indiferent de vârstă sau vechime în sistem, trebuie să rămânem solidiari, conştienţi de faptul că numai împreună vom reuşi să ne obţinem drepturile ce ni se cuvin, fiecare dintre noi având pentru ce lupta. Nu suntem singuri, ne bazăm pe susţinerea Federaţiei Publisind şi a Confederaţiei Blocul Naţional Sindical, iar la întâlnirea ce va avea loc vor fi alături de noi preşedinţii celor două organizaţii sindicale, respectiv Ştefan Teoroc şi Dumitru Costin.“, se arată într-un comunicat al Sindicatului Național al Grefei Judiciare Dicasterial.

Amintim că, mâine, 28 ianuarie, Parlamentul este convocat în ședință extraordinară, pentru a supune aprobării eliminarea pensiilor speciale.

Sursa foto: libertatea.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: