Connect with us

Politica

PRU se întăreşte cu societatea civilă. Activistul Sorin Belu intră în politică

Published

on

Parteneriatul cu societatea civilă a devenit deja o temă de campanie electorală, de primă importanţă. Ideea cooptării unor lideri civici în cadrul formaţiunilor politice era mai veche, însă a devenit un deziderat după mitingurile de protest generate de tragedia din Clubul Colectiv. Nici un partid important de pe scena politică din Constanţa nu a ratat această temă mai mult decât generoasă. Astfel, candidatul PSD, Decebal Făgădău, a organizat mai multe întâlniri cu reprezentanţii asociaţiilor nonguvernamentale, în scopul de a semnala deschiderea sa pentru un dialog constructiv cu societatea civilă. Înţelegând trendul, Vergil Chiţac, preşedintele organizaţiei municipale a PNL şi totodată candidatul acestei formaţiuni la fotoliul de primar al Municipiului Constanţa, a anunţat deja pe pagina lui de Facebook faptul că „o treime din Comitetul Local Executiv al PNL va fi formată din oameni reprezentativi veniţi din rândurile societăţii civile”. Lista civicilor care se vor implica alături de PNL rămâne deocamdată în aşteptate.

Intenţii similare au fost anunţate şi de Partidul România Unită. Însă PRU a făcut chiar astăzi un pas înainte, concretizând alianţa cu societatea civilă prin cooptarea unei voci importante din zona ONG în cadrul biroului său politic judeţean. Sorin Belu, liderul Baricadei Verzi, a devenit membru cu acte în regulă al PRU şi vicepreşedinte al acestei formaţiuni, la nivelul judeţului Constanţa.

PRU a organizat astăzi conferinţa judeţeană pentru alegerea conducerii permanente a filialei constănţene. Lucrările au fost conduse de Augustin Hagiu, prim-vicepreşedintele formaţiunii la nivel naţional. În urma alegerilor interne, preşedintele interimar Dumitru Bădrăgan a fost confirmat definitiv în funcţie. Bădrăgan este, totodată, candidatul PRU pentru funcţia de primar al Municipiului Constanţa. În afară de sprijinul societăţii civile, Bădrăgan mizează şi pe un parteneriat tripartit, pe care l-a semnat, în numele PRU, cu PNŢCD şi PND. Cele trei partide de dreapta s-au obligat să susţină un candidat comun pentru fotoliul de primar al Municipiului Constanţa, care ar urma să fie desemnat pe baza unor măsurători sociologice.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta