Societate

Hipodromul de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, un loc ideal pentru ”Școala Altfel”

mart. 28, 2018 Adrian Cârlescu

Hipodromul din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii este un loc ideal pentru activitățile educaționale alternative din cadrul săptămânii ”Școala Altfel”. Deja, mai multe grupe de elevi constănțeni au ales să petreacă aici ”Școala Altfel”.

”Azi caii au fost răsfăţaţi cu morcovi şi…desene. Un grup de copii de la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria au vizitat caii şi au pus o sumedenie de întrebări despre lumea cabalină. S-au împrietenit cu Gloria care le-a fost model pentru desene. Deşi cei mai mulţi dintre ei nu au desenat până acum un cal, azi s-au bucurat să o facă. Le mulţumim şi îi mai aşteptăm! Şcoala poate fi oricând altfel” – a scris psihologul Olga Dimancea pe Facebook, la sfârșitul unei zile dedicate programului ”Școla Altfel”.

În cadrul hipodromului pot fi urmate cursuri de echitație, manej, dar și hipoterapie destinată persoanelor cu nevoi speciale. Conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii are planuri pentru extinderea hipodromului și organizarea unor jocuri interactive, cu specific medieval, ceea ce va contribui la creșterea atractivității acestui obiectiv (detalii pe larg într-un articol viitor).

Comments

comments

Adrian Cârlescu

About The Author

Adrian Cârlescu este absolvent al Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui masterat de filozofia culturii în cadrul aceleiaşi facultăţi (2000). Activează în presa locală, constănţeană, din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigaţii la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro. De-a lungul timpului a publicat anchete jurnalistice despre retrocedările lui Radu Mazăre, introducerea Pădurii Comorova în intravilan şi vânzarea ei, abuzul judiciar de la Fruvimed Medgidia SA, geneza Fondului Proprietatea, jaful din piscicultură, interesele din zona investiţiilor în energia eoliană, averea ascunsă şi faptele reprobabile ale unor politicieni, magistraţi sau oameni de afaceri abonaţi la lucrări publice. În 2014, a publicat cartea-document „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”. În 2015, a publicat, alături de dr. Sorin Marcel Colesniuc, lucrarea „O istorie a oraşului Cernavodă”, redactând, în baza documentelor de arhivă, secţiunea dedicată evoluţiei oraşului din 1878 până în prezent.