Connect with us

Actual

Horaţiu Mălăele scoate lumea în stradă. El va susţine recitalul „Sunt un orb“

Maria Ionescu

Publicat

la

 

O nouă seară cu şi despre teatru, alţi actori, acelaşi spaţiu (sala Teatrului de Stat Constanţa), acelaşi eveniment (Blue Theatre – Festivalul Internaţional de Teatru Independent Constanţa – F.I.T.I.C.) şi aceeaşi veste bună pentru sâmbătă, 10 septembrie 2016 (Horaţiu Mălăele scoate teatrul în stradă pentru toţi locuitorii Constanţei). F.I.T.I.C. a ajuns în cea de-a şasea zi de teatru independent şi de experiment social, cu un public extraordinar şi foarte numeros pentru asemenea tip de evenimente. Organizatorii mulţumesc pe această cale tuturor constănţenilor pentru prezenţă, energie, răbdare şi înţelegere, acolo unde a fost cazul, şi îşi cer scuze tuturor celor care, din motive tehnice, nu au reuşit să intre la spectacole. „Am fost întrebaţi de mai multe ori de ce nu am organizat F.I.T.I.C. la Casa de Cultură. Vrem să lămurim lucrurile pe această cale. Casa de Cultură din Constanţa nu corespunde tipurilor de spaţiu şi cerinţe tehnice necesare bunei desfăşurări a acestui festival. Pentru ediţia viitoare vom căuta soluţii care să ofere acces tuturor“, potrivit organizatorilor. Până la ediţia viitoare, însă, reprezentanţii Primăriei Constanţa s-au alăturat Blue Theatre şi au găsit o soluţie de organizare a serii de sâmbătă, 10 septembrie, când, după Gala FITIC, de la ora 20.00, Horaţiu Mălăele va susţine, în stradă, extraordinarul recital „Sunt un orb“, pentru a da ocazia tuturor constănţenilor care doresc să vadă teatru de cea mai bună calitate să participe la un regal actoricesc de geniu şi măiestrie interpretativă. Soluţia a venit de la viceprimarul Dumitru Babu, care, marţi, a venit în întâmpinarea constănţenilor supăraţi că sala Teatrului s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru a patra zi la rând. Viceprimarul a ajuns la faţa locului şi a liniştit spiritele. Promiţând că va găsi o soluţie, oficialul a organizat a doua zi, miercuri, 7 septembrie, o întâlnire cu toţi reprezentanţii autorităţilor locale, în care s-a gândit strategia pentru ziua de sâmbătă, 10 septembrie, când Horaţiu Mălăele este invitat în F.I.T.I.C. „Acolo unde sunt oameni, acolo suntem şi noi. Cu cât suntem mai mulţi, cu atât vom face mai multe lucruri bune împreună. Primăria identifică interesul oamenilor şi acţionează acolo unde aceştia o doresc. Teatrul este pe cale să redevină o tribună publică şi un pol de interes puternic pentru cetăţenii oraşului. Şi dacă astăzi încă ne numim cetăţeni, ca în Antichitate, de ce nu am readuce în actualitate cutumele de atunci, când autorităţile luau decizii în mijlocul oamenilor?“, a declarat primarul Constanţei, Decebal Făgădău, pentru Departamentul de Presă şi PR al Blue Theatre – F.I.T.I.C.

Când şi cum se închide Bulevardul Ferdinand?

Având în vedere amploarea evenimentului, Primăria Municipiului Constanţa a decis blocarea circulaţiei în zona Teatrului de Stat Constanţa, sâmbătă, în intervalul orar 19.00 – 22.00, cu garduri ale Jandarmeriei, după cum urmează:

– pe B-dul Ferdinand, la intersecţia cu str. Mihai Viteazul;

– pe B-dul Ferdinand, la intersecţia cu str. Răscoala din 1907;

– pe B-dul Ferdinand, în zona intersecţiilor, pe tronsonul delimitat de str. Răscoala 1907 şi str. Mihai Viteazul.

În acest interval orar, mijloacele de transport în comun care circulă în zona Teatrului de Stat, vor devia de la traseu pe rute alternative ce vor fi comunicate în cursul zilei de mâine. În această zi de Blue Theatre puteţi urmări, începând cu ora 18.00, spectacolul „Cabaretul cuvintelor„, având în distribuţie pe Andreea C. Hristu, Cristina Savu, Ioana Pasca şi Radu Catana. Regia este semnată de Alexandru Nagy. Spectacolul este o coproducţie Teatrul Mignon & 8 pt & TIP. Ultimul spectacol al serii începe de la ora 20.00 – „Fă tu primul pas“, o producţie a Teatrului de Artă Bucureşti, în regia lui Andrei Munteanu. Distribuţie: Raluca Aprodu, Marius Călugăriţa.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

În 2020, peste 5.000 de străini au depus cereri de azil în țara noastră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Numărul cererilor de azil a înregistrat o creștere semnificativă chiar și în această perioadă de pandemie generată de coronavirus. De la începutul anului și până la sfârșitul lunii noiembrie, peste 5.000 de cetățeni străini au solicitat acordarea unei forme de protecției internațională din partea statului român. Pentru 470 de persoane a fost recunoscut statutul de refugiat sau a fost acordată protecție subsidiară, 1.195 au fost respinși, iar ceilalți au cererile în diverse stadii de analiză.

Primirea, înregistrarea şi soluţionarea cererilor de azil, precum și asigurarea asistenţei pe durata procedurii de azil şi în procesul de integrare sunt activităţi care se desfăşoară la nivelul celor 6 Centre Regionale de Proceduri și Cazare a Solicitanţilor de Azil situate în Bucureşti, Giurgiu, Timişoara, Galaţi, Rădăuţi şi Maramureş.

Astfel, de la începutul anului și până la sfârșitul lunii noiembrie, la nivelul centrelor, au fost depuse 5.082 de cereri de azil, cu 155% mai mult față de perioada similară a anului trecut. Numărul cererilor de azil înregistrate este cel mai mare, depășind totalul de 4820 de solicitări din anul 2017 când a fost înregistrat recordul în materie.

Pentru 470 de persoane a fost recunoscut statutul de refugiat sau a fost acordată protecție subsidiară, 1.195 au fost respinși, iar ceilalți au cererile în diverse stadii de analiză.

Cei mai mulți solicitanți de azil provin din Afganistan, Siria și Irak, iar cele mai multe cereri au fost depuse la centrele din Timișoara și București.

”În cadrul procedurii de determinare a unei forme de protecție, a fost asigurat accesul neîngrădit la procedura de azil și a fost respectat principul nereturnării, iar toți solicitanții de azil și persoanele care au primit protecție internațională au beneficiat de documente de identitate și, după caz, de documente de călătorie. De asemenea, în funcție de nevoile specifice, aceștia au beneficiat de cazare în centrele specializate ale Inspectoratului General pentru Imigrări și au participat la sesiuni de informare și consiliere.”, precizează Biroul Informare și relații publice.

Totodată, pe linia activităților desfășurate în operațiuni de relocare intra UE și extra UE au fost puse în aplicare angajamentele asumate de către statul român, fiind realizat transferul pentru 39 de persoane, aflate în nevoie de protecție internațională, din Malta și Turcia.

Asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil și procesarea în mod eficient în conformitate cu standardele legale naționale și internaționale, precum și integrarea persoanelor beneficiare a unei forme de protecție sunt acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Document OFICIAL! Se prelungește CARANTINA în municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Este oficial, municipiul Constanța rămâne în carantină pentru încă 14 zile. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis pentru municipiul Constanța prelungirea carantinei începând cu data de 04.12.2020, ora 20:00. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile.

Iată restricțiile:

Download (DOC, 104KB)

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Anunț. În jurul orei 1.00 revine căldura în zonele Soveja, Tomis Nord și Faleză Nord

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, RADET Constanța a anunțat că au fost finalizate lucrările de reparație a avariei care a afectat zeci de puncte termice din zonele Soveja, Tomis Nord și Faleză Nord ale municipiului Constanța.

Dispecerul de serviciu a precizat că în jurul orei 1.00 va fi reluată furnizarea energiei termice.

Iată anunțul RADET:

”Revenim cu informații noi referitoare la anunțul dat anterior cu privire la avaria care a afectat punctele termice PT 30, 31, 33, 35, 37, 38, 44, 45, 46, 48, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 101, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 138, 139, 140, 142, 145, 146, 147, 176, 177, 178, 214, 215 din zonele Soveja, Tomis Nord, Faleza Nord.

Au fost finalizate lucrările de reparare a avariei și estimăm începerea furnizării energiei termice in jurul orelor 01:00.

Pentru orice disfuncționalitate constatată la furnizarea acestui serviciu public, vă rugăm să ne solicitați intervenția la Dispeceratul R.A.D.E.T., la numărul de telefon 0241 616 792, in program NON-STOP.”, precizează dispecerul de serviciu.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: