Connect with us

Actual

Horia Constantinescu (ANPC) i-a lăsat pe comisari fără RCA la mașini, după ce a spart banii pe niște fleacuri

Published

on

Acuzație gravă la adresa lui Horia Constantinescu, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Potrivit unui comisar-șef din cadrul instituției, acesta s-ar face răspunzător de management defectuos, concretizat în nealocarea resurselor financiare necesare încheierii polițelor RCA pentru mașinile arondate comisariatelor din regiunea sud-est. Practic, aceste mașini nu mai pot fi utilizate de către comisari, ceea ce crează o sincopă în activitatea instituției. Aceeași comisari și-ar fi încasat cu greu salariile în ultima perioadă și numai în urma unor eforturi ale colegilor lor de la resurse umane. Problemele de natură financiară vin la scurt timp după ce ANPC-ul condus de Constantinescu ar fi făcut achiziții discutabile, precum 20 de stații walkie-talkie în valoare de 14.000 de euro. 

”Din păcate, managementul defectuos al Președintelui ANPC, domnul Horia Constantinescu, aduce tot mai multe sincope în desfășurare activității comisarilor ANPC. Chiar dacă pt achiziții cel puțin discutabile (aprox 14.000€ pt 20 stații walkie talkie) au existat bani, pt cheltuielile uzuale nu se mai găsesc fonduri. După ce a fost evitată la limită (mulțumesc colegilor de la resurse umane ANPC) neplata salariilor a zeci de comisari ANPC, de astăzi, mașinile Protecție Consumatorilor din Galați, Constanța, Vrancea, Buzău, Tulcea, Brăila… nu mai pot fi folosite deoarece nu au fost alocate resursele financiare necesare pt a se putea achiziționa polițele de tip RCA.” – a scris, pe contul său de Facebook, Sorin Claudiu Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Galați. 

Recent, Horia Constantinescu a fost criticat public și de primarul Municipiului București, Nicușor Dan. 

”ANPC e noua bâtă a PSD în București. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor încearcă în zilele acestea ceea ce n-a reușit sindicatul politic acum câteva luni, să blocheze definitiv transportul în comun din Capitală. ANPC a devenit acum extrem de brutală, la ordin politic, și asta se vede cu ochiul liber: închide locuri de joacă în parcuri, amenință cu închiderea de spitale și pune în dificultate transportul public prin scoaterea din circulație a mai multor troleibuze și tramvaie. (…) Ce mai urmează să mai facă ANPC? Să oprească furnizarea apei calde, pentru că sunt avarii pe rețea? Asta vor Gabriela Firea și prietenii ei de la ANPC?…” – a scris primarul general, pe Facebook. 

Horia Constantinescu a fost numit în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor pe 21 ianuarie 2022, cu sprijinul PSD. În perioada 2017-2020, acesta a fost șeful Comisariatului Județean Constanța, funcție în care s-a remarcat prin acțiuni care au condus la închiderea activității unor unități de alimentație publică, dar și la închiderea unor locuri de joacă ale Primăriei Constanța. De altfel, Constantinescu l-a criticat public, în mod repetat, pe fostul primar Decebal Făgădău, făcând, în mod evident, un joc politic de la înălțimea funcției publice.

La alegerile locale din toamna anului 2020, Horia Constantinescu a candidat pentru funcția de primar al Constanței, din partea PPUSL, o formațiune din siajul mogulului Dan Voiculescu. La scurt timp după alegeri, el a fost cooptat în echipa actualului primar al Constanței, liberalul Vergil Chițac, fiind numit la conducerea serviciilor publice din Primăria Constanța. În această misiune, Horia Constantinescu a reușit să își atragă antipatia publicului constănțean. Ne referim aici la administrarea dezastruoasă a parcurilor și la somarea cetățenilor să construiască ghene de deșeuri reciclabile pe banii lor și să participe la îngrijirea spațiilor verzi ale orașului. De asemenea, ne referim la contribuțiile controversate la regulamentul parcărilor sau la scormonirea prin gunoaie pentru a descoperi dovezi (facturi sau alte acte aruncate) în vederea aplicării de amenzi.

Într-un final, Horia Constantinescu a părăsit Primăria Constanța, după ce a picat un examen de promovare pe funcție cu o notă rușinoasă. Incidentul nu l-a demobilizat. Ca dovadă, acesta s-a reînscris în PSD, iar – după cum spuneam – din 21 ianuarie a.c. a fost numit la conducerea ANPC. Nici în noua funcție, Horia Constantinescu nu se bucură de simpatie, ca dovadă acuzațiile care i-au fost aduse de Sorin Claudiu Susanu, șeful CRPC Galați, cu privire la managementul defectuos. 

Trebuie să mai spunem că i-am solicitat președintelui ANPC un punct de vedere în legătură cu aceste acuzații, însă acesta ne-a transmis că nu dorește să comenteze în niciun fel. 

Sursa foto: Facebook, Sorin Claudiu Susanu

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este absolvent al Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui masterat de filozofia culturii în cadrul aceleiaşi facultăţi (2000). Activează în presa locală, constănţeană, din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigaţii la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro. De-a lungul timpului a publicat anchete jurnalistice despre retrocedările lui Radu Mazăre, introducerea Pădurii Comorova în intravilan şi vânzarea ei, abuzul judiciar de la Fruvimed Medgidia SA, geneza Fondului Proprietatea, jaful din piscicultură, interesele din zona investiţiilor în energia eoliană, averea ascunsă şi faptele reprobabile ale unor politicieni, magistraţi sau oameni de afaceri abonaţi la lucrări publice. În 2014, a publicat cartea-document „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”. În 2015, a publicat, alături de dr. Sorin Marcel Colesniuc, lucrarea „O istorie a oraşului Cernavodă”, redactând, în baza documentelor de arhivă, secţiunea dedicată evoluţiei oraşului din 1878 până în prezent.