Connect with us

Actual

Horia Constantinescu trimite adrese asociațiilor de proprietari: „Primăria nu întreține spațiile verzi din jurul blocurilor“

Publicat

la

Primăria Constanța este decisă să nu dea înapoi în războiul cu asociațiile de proprietari, cărora le impune să tundă iarba din zona blocurilor. Deși e spațiu public, adică este aflat în proprietatea Primăriei, autoritatea locală se prevalează de o hotărâre a Consiliului Local mai veche prin care spațiile verzi din jurul blocurilor au fost date în administrarea asociațiilor de proprietari. Cu toate acestea, în anii trecuți, Primăria intervenea pe spațiile verzi din jurul blocurilor și tundea iarba. Acum, actuala conducere a administrației publice locale, în frunte cu Horia Constantinescu, directorul executiv adjunct al Direcției de Gestionare Servicii Publice, a schimbat foaia și insistă să spună că nu e treaba administrației locale să îngrijească spațiile verzi din jurul blocurilor.

„În 2013, Consiliul Local dădea o hotărâre, nr. 184, prin care stabilea că asociațiile de proprietari sau operatorii economici, chiar persoanele fizice, ce au spații verzi în imediata vecinătate a imobilului în care locuiesc sau își desfășoară activitatea, trebuie să le întrețină. Este adevărat că nu de puține ori am auzit povestea legată de noi de ce plătim taxe? Aș vrea să o luăm pe rând. Taxe plătim fiecare dintre noi pentru administrarea zonei publice, care înseamnă străzile pe care mergem, grădinile publice. Asta înseamnă cum nu Primăria tunde peluza din fața vilei în care locuiește, să ne imaginăm că un bloc este alcătuit din mai multe căsuțe puse una peste alta ce au în comun peluza de care vă spuneam. Nu primăria trebuie să ajungă să curețe respectiva suprafață, pentru că nu este domeniul public în sensul folosinței acestuia, nu în sensul patrimonial. Asta înseamnă că dacă nu acceptăm ideea că suntem administratorii acelui spațiu va fi greu ca Primăria, pentru niște sute de hectare, să vină să tundă iarba lângă căsuța (bloc, n.r.) fiecăruia. De aceea, cred că ar trebui să învățăm din experiența altor europeni acolo unde participarea la înfrumusețarea orașului nu este o obligație, ci felul în care reușește fiecare dintre cetățeni să-și aducă aportul.“, declara Horia Constantinescu în urmă cu câteva zile.

În această perioadă, mai multe asociații de proprietari au trimis adrese Primăriei Constanța căreia i-a cerut să intervină și să tundă iarba din jurul blocurilor. În replică, Horia Constantinescu le-a răspuns că nu e treaba Primăriei să se ocupe de aceste zone.

„Perimetul aflat în întreținerea asociațiilor de proprietari/operatori economici, îl reprezintă suprafața de spațiu verde tangentă imobilului aflat în proprietatea sau folosința acestora până la intersecția cu un trotuar, alee, stradă, bulevard. Limita de demarcație o reprezintă jumătatea distanței dintre blocuri/imobile aparținând unor asociații diferite/operatori economici“, notează Primăria într-o adresă trimisă unei asociații de proprietari.

Comments

comments

Actual

Tânăr din Constanța, prins la volan sub influența cocainei

Publicat

la data de

Scris de

Un tânăr din Constanța s-a ales cu dosar după ce a fost prins la volan sub influența drogurilor.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 01.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un tânăr, de 21 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drug-Test, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină și cannabis.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr, arestat după ce a furat din casa unei femei din satul Fântâna Mare

Publicat

la data de

Scris de

Un tânăr a furat din casa unei femei, iar apoi a amenințat-o cu acte de violență. Fapta s-a produs în satul Fântâna Mare din comuna Independența.

Urmare a cercetărilor în dosarul penal, care vizează săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au identificat un tânăr, de 18 ani, bănuit de comiterea faptei.

În urma probatoriului administrat, polițiștii au stabilit că, la data 21 septembrie a.c., acesta ar fi sustras 400 de lei din locuința unei femei, de 75 de ani, prin amenințarea victimei cu acte de violență pentru a-și asigura scăparea. Fapta a fost comisă în satul Fântâna Mare din comuna Independența.

În baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: Satul Fântâna Mare

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța face angajări

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 23 septembrie, pe pagina oficială a Poliției Române au fost postate mai multe anunțuri de încadrare din sursă externă.

Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța scoate la concurs trei posturi, respectiv:

  • Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor – funcția de ofițer specialist I, prevăzută la poziția 10 în statul de organizare al unității; Pentru acest post sunt necesare următoarele studii:
    • Studii universitare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă într-unul din următoarele profiluri / domenii de licență / specializări: chimie, inginerie chimică, ingineria protecția mediului, farmacie;

    sau

    • Studii superioare de licență – ciclul I de studii universitare (sistemul Bologna) absolvite cu diplomă de licență într-unul din următoarele profiluri / domenii de licență / specializări: chimie, inginerie chimică, ingineria mediului, farmacie.
  • Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice – funcția de ofițer specialist II, prevăzută la poziția 53 în statul de organizare al unității;
  • Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice – funcția de ofițer specialist I, prevăzută la poziția 60 în statul de organizare al unității. Pentru aceste posturi, participanții la concurs trebuie să îndeplinăească următoarele condiții: – Studii superioare de lungă durată cu diplomă de licență sau echivalentă în profilul / domeniul / specializarea: electronic; informatică; matematică – informatică; informatică industrială; știința/ingineria sistemelor și calculatoarelor; cibernetică, statistică și informatică economică;

sau

  • Studii universitare de licență – ciclul I de studii universitare (sistemul Bologna) în domeniul de licență / specializarea: inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale; calculatoare și tehnologia informației; informatică industrială; ingineria sistemelor; cibernetică, statistică și informatică economică, informatică.

Înscrierea se realizează, în perioada 23.09-05.10.2021 (inclusiv în zilele nelucrătoare, pe data de 05.10.2021 doar până la orele 16:00), online la adresa de e-mail aom@politiaromana.ro

Cererile de înscriere însoțite de documentația solicitată transmise după data de 05.10.2021, orele 16:00, nu vor fi luate în considerare.

Proba scrisă a concursului va avea loc pe data de 6 noiembrie a.c.

La adresa de mai jos găsiți toate informațiile referitoare la desfășurarea acestui concurs.

https://www.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs/anunt-pentru-ocuparea-unui-numar-de-11-posturi-vacante-de-ofiter-de-politie-specialitatea-combaterii-criminalitatii-organizate-prin-incadrare-directa-din-sursa-externa-a-persoanelor-cu-studii-corespunzatoare-cerintelor-postului-si-care-indeplinesc-conditiile-legale

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: