Connect with us

Politica

Horia Țuțuianu: „Strategie de turism marca PNL: scapă cine poate!”

Maria Ionescu

Publicat

la

La sfârșitul acestui an, industria HoReCa din România va pierde aproximativ 3 miliarde de euro. Așa după cum au calculat reprezentanții Alianței Pentru Turism (APT), un miliard sunt doar pierderile hotelierilor. Candidatul PSD Constanța pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie, dl. Horia Țuțuianu a realizat o scurtă analiză a evoluțiilor din domeniu:

„Ce a făcut guvernarea PNL pentru HoReCa? A promis ajutoare de stat în valoare de 130 de milioane de euro. Adică de 20 de ori mai puțin decât îi era necesar acestui domeniu. Chiar și în aceste condiții, suma era binevenită. Și la acest stadiu a rămas! Nu a ajuns nici măcar un leuț la cei cărora Ludovic Orban le-a promis câte-n lună și stele!? Acolo, probabil, se pot vedea rezultatele angajamentelor guvernării PNL-iste. Aici, pe pământ  românesc, sunt de neobservat…

Alianța pentru Turism ne-a anunțat că dincolo de propuneri și promisiuni de ajutor din partea Guvernului, încă nu s-a întâmplat nimic. Nimic nou în modul în care cabinetul Orban abordează problemele grave ale diferitelor sectoare economice sau ale diferitelor pături sociale. Iar industria HoReCa precum și agenții economici angrenați în ea sunt într-o situație disperată. Cea hotelieră, funcționează la acest moment la sub 10% din capacitate, dar premierul României, ocupat fiind să se cazeze la cel mai scump hotel din Franța, nu a avut timp să observe  acest amănunt de la el de-acasă. 70-80% dintre  unitățile hoteliere nu au niciun motiv să rămână deschise în următoarele luni. Unele vor rămâne așa, altele vor intra în faliment și nu puține vor fi cele scoase la vânzare. Altfel spus, așa după cum anunță APT, în turismul din România scapă cine poate!

Dacă măsurile de sprijin vor veni abia anul viitor, va fi prea târziu pentru multe companii de turism, doar o parte dintre cele care azi funcționează vor mai supraviețui. Aceasta este realitatea cruntă! Realitatea pe care Klaus Iohannis, Ludovic Orban și toată camarila PNL-istă nu o văd. Au, pur și simplu, orbul găinii electorale! Alegerile parlamentare sunt singura lor preocupare. În rest, scapă cine poate….

Am lucrat mulți ani în acest domeniu și cunosc toate problemele din turism. Amplificate, la acest moment, și de pandemie. Vreau să îi asigur pe toți cei care activează în industria HoReCa de faptul că sunt alături de ei. În mine pot găsi, în permanență, un partener de dialog, dar și un sprijin în demersurile lor. Îi asigur că le voi reprezenta interesele în Camera Deputaților și aștept să mă contacteze pentru orice proiect benefic turismului” a declarat Horia Țuțuianu, candidat PSD Constanța la Camera Deputaților.

Comandat de Partidul Social Democrat – Filiala Constanța

Executat de Asociaţia Puterea Civică – www.ordinea.ro

Mandatar Financiar – cod AEP 11200020

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Președinți noi la organizațiile de femei și tineret ale PSD Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Organizația de femei a PSD din municipiu Constanța are, de astăzi, un nou președinte. Este vorba despre Roxana Dobrescu, care a candidat în trecut pentru un post de consilier municipal. Roxana Dobrescu o înlocuiește în funcție pe Mărioara Cojoc, fost consilier local. Tot azi au avut loc alegeri și la Organizația de Tineret, unde a fost ales în funcția de președinte Nicu Lascu.

Săptămâna viitoare, pe 6 martie vor avea loc alegerile la nivelul organizației municipale a PSD, iar până în acest moment pentru funcția de președinte s-au înscris în cursă Ion Dumitrache, pentru președinte executiv fostul deputat – George Vișan, iar pentru funcția de secretar executiv, consilierul local municipal – Dede Perodin. De asemenea, tot în cadrul alegerilor vor fi aleși și cinci vicepreședinți ai formațiunii municipale.

Sursa: ziarulamprenta.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Viceprimarul Constanței Florin Cocargeanu, ales președinte al Organizației municipale a USR

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Uniunea Salvați România (U.S.R.) – filiala locală (municipală) Constanța a Organizat, astăzi, alegeri interne pentru desemnarea structurii de conducere. În urma votului membrilor dat în Adunarea Generală, rezultatele sunt:

Președinte al filialei locale USR Constanța – Florin COCARGEANU. Vicepreședinți ai filialei locale USR Constanța – Valentin JALBĂ și Dumitru CARAGHEORGHE. Membri ai Biroului Local al filialei locale USR Constanța – Andrada DORDEA, Dima CHEOSEA, Adriana BUNGHEZ, Loredana TIMOFTE, Mădălin CRISTEA, Ștefan BITOLEANU.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Bugetul pe 2021 a fost APROBAT în Parlament

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au dat, sâmbătă, raport favorabil la proiectul Legii bugetului de stat pe 2021.

S-au înregistrat 25 de voturi “pentru” şi 16 voturi “împotrivă”, conform Agerpres.

În dezbaterile din comisii nu a fost adoptat niciun amendament, proiectul fiind trecut în forma Guvernului.

Senatul şi Camera Deputaţilor se vor reuni luni, de la ora 16,00, în şedinţă comună pentru dezbateri în plen, urmând ca marţi să fie dat votul final la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: