Connect with us

Politica

Horia Țuțuianu: „Strategie de turism marca PNL: scapă cine poate!”

Publicat

la

La sfârșitul acestui an, industria HoReCa din România va pierde aproximativ 3 miliarde de euro. Așa după cum au calculat reprezentanții Alianței Pentru Turism (APT), un miliard sunt doar pierderile hotelierilor. Candidatul PSD Constanța pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie, dl. Horia Țuțuianu a realizat o scurtă analiză a evoluțiilor din domeniu:

„Ce a făcut guvernarea PNL pentru HoReCa? A promis ajutoare de stat în valoare de 130 de milioane de euro. Adică de 20 de ori mai puțin decât îi era necesar acestui domeniu. Chiar și în aceste condiții, suma era binevenită. Și la acest stadiu a rămas! Nu a ajuns nici măcar un leuț la cei cărora Ludovic Orban le-a promis câte-n lună și stele!? Acolo, probabil, se pot vedea rezultatele angajamentelor guvernării PNL-iste. Aici, pe pământ  românesc, sunt de neobservat…

Alianța pentru Turism ne-a anunțat că dincolo de propuneri și promisiuni de ajutor din partea Guvernului, încă nu s-a întâmplat nimic. Nimic nou în modul în care cabinetul Orban abordează problemele grave ale diferitelor sectoare economice sau ale diferitelor pături sociale. Iar industria HoReCa precum și agenții economici angrenați în ea sunt într-o situație disperată. Cea hotelieră, funcționează la acest moment la sub 10% din capacitate, dar premierul României, ocupat fiind să se cazeze la cel mai scump hotel din Franța, nu a avut timp să observe  acest amănunt de la el de-acasă. 70-80% dintre  unitățile hoteliere nu au niciun motiv să rămână deschise în următoarele luni. Unele vor rămâne așa, altele vor intra în faliment și nu puține vor fi cele scoase la vânzare. Altfel spus, așa după cum anunță APT, în turismul din România scapă cine poate!

Dacă măsurile de sprijin vor veni abia anul viitor, va fi prea târziu pentru multe companii de turism, doar o parte dintre cele care azi funcționează vor mai supraviețui. Aceasta este realitatea cruntă! Realitatea pe care Klaus Iohannis, Ludovic Orban și toată camarila PNL-istă nu o văd. Au, pur și simplu, orbul găinii electorale! Alegerile parlamentare sunt singura lor preocupare. În rest, scapă cine poate….

Am lucrat mulți ani în acest domeniu și cunosc toate problemele din turism. Amplificate, la acest moment, și de pandemie. Vreau să îi asigur pe toți cei care activează în industria HoReCa de faptul că sunt alături de ei. În mine pot găsi, în permanență, un partener de dialog, dar și un sprijin în demersurile lor. Îi asigur că le voi reprezenta interesele în Camera Deputaților și aștept să mă contacteze pentru orice proiect benefic turismului” a declarat Horia Țuțuianu, candidat PSD Constanța la Camera Deputaților.

Comandat de Partidul Social Democrat – Filiala Constanța

Executat de Asociaţia Puterea Civică – www.ordinea.ro

Mandatar Financiar – cod AEP 11200020

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Isărescu dă vina pe bănci pentru explozia ROBOR: „Au sărit calul“

Publicat

la data de

Scris de

Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei contractate înainte de luna mai 2019, a urcat luni la 8,14%, de la 8,12% vineri, arată datele publicate de BNR. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat marți că băncile „au sărit calul” și au dus ROBOR-ul peste dobânda-cheie. „Au supra-reacționat”, a punctat Isărescu.

„ROBOR-ul se mișcă aproape de rata dobânzii de politică monetară. De mai bine de 4-5 luni s-a decuplat. Băncile au sărit calul și au dus ROBOR-ul peste dobânda-cheie. Au supra-reacționat. A fost clară tendința băncilor și a traderilor să privească pesimist viitorul. (…) Le transmit băncilor să fie mai atente la semnalele date de Banca Națională”, a spus Isărescu.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele, în lei. Evoluţia ROBOR este influenţată de mai mulţi factori dintre care cei mai importanţi se referă la politica monetară a BNR, lichiditatea de pe piaţa, inflaţia şi politica fiscală.

Vineri, Banca Națională a crescut dobânda-cheie cu încă 75 de puncte de bază, de la 4,75% la 5,50%.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După Novak, pe lista remanierilor lui Ciucă apar miniștrii Dîncu (Apărare) și Popescu (Energie) – surse

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă pregătește o remaniere amplă și trei miniștrii vor fi schimbați în următoarele zile, conform Antena 3.

Primul pe listă ar fi ministrul Sporturilor, Eduard Novak (UDMR), așa cum am anunțat aici:

Remanieri în cabinetul Ciucă: Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului, va pleca din guvern

Al doilea pe listă ar fi ministrul Apărării, Vasile Dîncu (PSD).

De asemenea, se vehiculează și un al treilea nume și acesta ar fi ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Remanieri în cabinetul Ciucă: Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului, va pleca din guvern

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ciucă se pregătește să dea afară miniștrii neperformanţi sau care au fost implicați în scandaluri. Eduard Novak, ministrul UDMR al Sportului va pleca din guvern, spun surse politice. Aceasta este doar unul dintre cei trei miniştri pe care premierul a decis să-i schimbe în urma evaluării făcute. Pe lista celor care pleacă mai sunt unul de la PSD şi un ministru de la PNL.

Cabinetul Ciucă se reînoieşte în urma evaluărilor făcute, iar fiecare partid al coaliţiei – PNL, PSD, UDMR – schimbă câte unul din miniştrii în funcţie.

Eduard Novak, ministrul Sportului este cel pe care-l sacrifică UDMR, deşi liberalii l-ar fi vrut plecat pe Cseke Attila, care are banii de la Dezvoltare.

Novak nu a ieşit prea bine la evaluare, lui se impută mai multe scandaluri în care a fost implicat în cele şase luni de mandat.

Scandalurile în care a fost implicat Eduard Novak

În primul rând, într-o emisiune televizată, ori nu a vrut ori nu a știut, imnul României. Practic a refuzat să să recite versurile.

Un al doilea moment care a ofensat opinia publică a fost cel de după Campionatul de Natație de la Budapest, atunci când, la întoarcerea în țară, Robert Glință nici nu a fost măcar menționat de ministrul Sportului, deși era prezent la aeroport. Acest fapt a determinat-o pe mama sportivului să dea un mesaj extrem de dur la adresa lui Novak.

Surse politice că ministrul nu are o imagine bună nici măcar în interiorul propriului partid, în UDMR, acolo unde a ofensat conducerea formaţiunii.

Un alt moment controversat al mandatului lui Eduard Novak a fost la meciul de hochei dintre România și Ungaria, când a cântat împreună cu tribuna imnul Ținutului Secuiesc.

I se mai impută şi faptul că, de curând, a semnat un ordin controversat prin care obligă echipele și sporturile de echipă ca 40% dintre sportivi să fie jucători români. Ordinul a stârnit nemulțumirea sportului românesc, existând nenumărate luări de poziție din partea sportivilor și conducerilor cluburilor.

sursa: antena3.ro / foto: g4media

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: