Connect with us

Administratie

Huțucă, despre proiectele începute ale administrației Chițac: Vă asigur că, în 2023, toate acestea vor fi finalizate

Publicat

la

Administrația Chițac este aspru criticată pentru modul cum arată orașul, dar și pentru că, în multe situații, lucrările bat pasul pe loc. Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a încercat să le explice constănțenilor de ce orașul arată ca un șantier.

„Eu sunt într-un permanent dialog primarul Vergil Chițac și el îmi oferă constant informații despre stadiul proiectelor și motivele obiective pentru care anumite proiecte suferă întârzieri, care de multe ori sunt independente de Primărie și au legătură cu alți parteneri care câștigă licitații și nu reușesc să facă față sau intră într-o zonă de insolvență. Din această perspectivă, eu vă asigur de un singur lucru: în anul 2023, toate aceste proiecte care astăzi sunt în diferite stadii vor fi finalizate. Și tot acest aspect pe care orașul Constanța îl are și care ne afectează pe noi toți va fi schimbat în mod radical.“, a declarat Bogdan Huțucă.

Întrebat de Ordinea.ro ce notă i-ar acorda primarului Chițac pentru modul cum a administrat orașul, liderul PNL Constanța a spus că el nu este în măsură să acorde note edilului pentru că „este locuitor al orașului Eforie“. El a spus că știe foarte bine ceea ce face primarul Chițac și ce argumente are în spatele deciziilor lui. De aceea, el se declară mulțumit de modul cum își efectuează actul de management primarul Vergil Chițac.

Comments

comments

Administratie

Constanța. Încep lucrările de reamenajare a spațiilor exterioare la două școli

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că încep lucrările de reamenajare a spațiilor exterioare la Școala Gimnazială Nr.17 „Ion Minulescu” și la Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart”.

Primăria Constanța, prin SC Confort Urban SRL, demarează astăzi lucrările de reabilitare a suprafețelor exterioare ce aparțin Școlii Gimnaziale Nr.17 „Ion Minulescu” din cartierul Km 5 și Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” din cartierul Viile Noi.

„Investițiile în infrastructura rețelei de unități școlare sunt extrem de importante pentru dezvoltarea comunității locale. Era absolut necesar să realizăm aceste lucrări deoarece căile de acces în instituțiile de învățământ și terenurile de sport se prezentau într-o stare avansată de deteriorare. Copiii noștri au nevoie de spații adecvate desfășurării unui învățământ de calitate”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța Florin Cocargeanu.

Zonele de acces și terenurile de sport vor fi reabilitate prin așternerea unui nou covor asfaltic de tip BA8 destinat traficului pietonal. În etapa premergătoare asfaltării, se vor executa lucrări de decopertare a suprafețelor. Lucrările de reamenajare vor continua toată săptămâna. Până se vor relua cursurile școlare din toamnă, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, va mai executa astfel de lucrări și în alte unități de învățământ din oraș.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța a PICAT concursul pentru postul de director la Direcția de Logistică

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul primarului Vergil Chițac și purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă, a picat proba scrisă a concursului  pentru postul de director executiv al Direcției de Logistică. El a obținut doar 68,58 de puncte și lui îi trebuiau 70 de puncte ca să fie declarat admis. Amintim că, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa și-a depus dosarul la concurs, alături de alte două persoane, pentru postul de director executiv, gradul II la Direcţia Logistică.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Încă o autoutilitară confiscată. Șoferul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că arunca deșeuri provenite din construcții

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că polițiștii locali au confiscat încă o autoutilitară care transporta ilegal deșeuri. Sursa citată menționează că polițiștii locali au depistat pe strada Crișului din Constanța un bărbat în timp ce arunca dintr-o mașină deșeuri provenite din construcții. Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 92/2021. De asemenea, bărbatul a rămas și fără autoutilitara, care i-a fost confiscat de polițiștii locali din cadrul Direcției generale poliția locală. Primăria reamintește că depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor poate produce consecințe greu de remediat, iar recuperarea unui sol contaminat poate dura până la 30 de ani.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: