Politica

Huțucă (PNL): PSD minte cu entuziasm și încrâncenare crezând că realitatea poate fi înfrumusețată cu demagogie și populism

mart. 13, 2018 Mihaela Tîrpan

Bogdan Huțucă, președintele Filialei Județene a PNL Constanța, a analizat, astăzi, pe cifrele prezentate de Institutul Național de Statistică privind rata anuală a inflației. Și cu această ocazie, liderul PNL Constanța susține că studiul INS arată efectele politicii PSD -ALDE, efecte care aduc inflație la nivel record pentru ultimii 5 ani.

Mai mult, liderul liberalilor constănțeni face o comparație a cu luna februarie 2017 și se întreabă retoric unde sunt creșterile salariale promise de guvernarea Dragnea – Tăriceanu. Mai mult, Huțucă susține că “PSD minte cu entuziasm și încrâncenare crezând că realitatea poate fi înfrumusețată cu demagogie și populism”.

Prezentăm mesajul integral semnat de deputatul Huțucă pe Facebook.

Adevăratele efecte ale politicii PSD-ALDE încep să se arate, aducând cu ele inflație la un nivel record pentru ultimii 5 ani, salarii mai mici, creșteri de prețuri la toată gama de servicii și produse, dobânzi bancare mai mari.

Insitutul Național de Statistică a anunțat astăzi că rata anuală a inflaţiei a urcat în februarie 2018 la 4,7%, de la 4,3% în ianuarie 2018, pe fondul scumpirii mărfurilor alimentare cu 3,74% şi a celor nealimentare cu 6,27% comparativ cu luna februarie 2017. Inflația a ajuns astfel la nivelul record al ultimilor 5 ani.
Pe de altă parte, preţul serviciilor a crescut cu 2,92% faţă de luna februarie 2017.
Faţă de luna ianuarie 2018, preţurile au urcat cu 0,30%, în februarie 2018, în condiţiile în care mărfurile alimentare au fost mai scumpe cu 0,61%, cele nealimentare cu 0,13%, iar serviciile cu 0,18%.
De asemenea, faţă de luna decembrie 2017, preţurile au urcat cu 1,08%, în februarie 2018, în condiţiile în care mărfurile alimentare au fost mai scumpe cu 1,25%, cele nealimentare cu 1,21%, iar serviciile cu 0,5%.
Mai mult decât atât, salariile nete au scăzut cu 5,5% în ianuarie față de decembrie.

În aceste condiții, nu putem să nu ne întrebăm unde sunt creșterile salariale anunțate PSD, unde sunt toate promisiunile guvernării Dragnea-Tăriceanu?
INS nu minte, dar PSD da. Și o face cu entuziasm, încrâncenare, crezând că realitatea poate fi „înfrumusețată” cu demagogie și populism. PSD a mințit când a promis majorarea salariilor cu 25% în sectorul public și cu 17% în sectorul privat începând din ianuarie 2018.
Cifrele INS arată adevărata stare a României: inflație record, salarii mai mici, prețuri crescute la produse și servicii, ROBOR scăpat de sub control. Aceasta este direcția în care, prin guvernări marionetă, PSD și ALDE conduc România.

Comments

comments