Connect with us

Politica

Huțucă, șeful PNL Constanța: Primăriile au posibilitatea de a accesa bani europeni pentru producția de energie verde

Published

on

Deputatul Bogdan Huțucă, șeful PNL Constanța, le transmite primarilor din județ că au posibilitatea să-și eficientizeze costurile la energie, accesând sursele de finanțare disponibile prin Fondul de Modernizare, program derulat de Guvernul României.

„La sediul Prefecturii județului  Constanța, delegația din partea Ministerului Energiei, condusă de secretarul de stat George Niculescu, a prezentat oportunitățile de finanțare în domeniul energiei pentru unitățile administrativ teritoriale. Liniile de finanțare au un buget de peste un miliard de euro și se referă la proiecte pentru producția de energie electrică din surse regenerabile, stocarea energiei electrice, cogenerarea de înaltă eficiență, precum și modernizarea rețelelor de termoficare”, a scris liderul PNL Constanța într-o postare pe pagina personală de Facebook.

De asemenea, deputatul liberal precizează că o astfel de inițiativă care vine în sprijinul administrațiilor locale încurajează accesarea fondurilor europene. Totodată, Huțucă spune că aceste oportunități de finanțare sunt investiții pe termen lung, care vor echilibra cheltuielile primăriilor pentru facturile la energie și, în același timp, vor fi și o sursă suplimentară de venit pentru bugetele locale.

„Țin să reamintesc faptul că Primăria Municipiului Constanța  a semnat primul contract de finanțare la nivel național pentru construirea noului CET, proiect prin care se va putea accesa suma de 86 de milioane de euro din fondurile PNRR pentru implementare”, a exemplificat Bogdan Huțucă.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!