Connect with us

Politica

(VIDEO) Senatorul Remus Negoi: „Criza medicamentelor durează de prea mult timp fără ca ministrul Sănătății să găsească o soluție“

Published

on

De câteva luni bune, România se confruntă cu o criză a medicamentelor acută. Printre bolnavii care sunt afectați de lipsa unor medicamente de pe piață sunt și cei care suferă de epilepsie, care nu găsesc medicamente vitale pentru ei, cum ar fi carbamazepina. Pentru a căuta o explicație, senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi a adresat de la tribuna Parlamentului două întrebări ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, care nu catadicsit nici până la această oră să vină public cu o explicație.

„Criza medicamentelor durează de prea mult timp fără ca ministrul Sănătății, Alexandru Rafila să găsească o soluție. Este o lipsă acută de antibiotice pentru copii, antitermice, antispastice, medicamente pentru epilepsie şi pentru astm bronșic. Farmaciștii sunt disperați că nu mai găsesc medicamente în depozite, medicii nu mai știu ce să prescrie, iar pacienții străbat kilometri pentru a găsi tratamentul de care au nevoie. I-am adresat ministrului Rafila două întrebări, într-o interpelare în plenul Senatului:

1️. Când vor fi refăcute stocurile pentru medicamentele lipsă?

2️. Care sunt modalitățile prin care Ministerul Sănătății gestionează această criză?“, a declarat Remus Negoi.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta