Connect with us

Actual

Iarna a ridicat mari probleme: Zeci de persoane au fost mobilizate la Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, primăria orașului Ovidiu a instituit  comandamentul de iarnă, în perioada 26.02 – 03.03.2018, şi a desfăşurat următoarele acţiuni alături de voluntari, cărora le mulţumim pentru implicare şi spiritul civic de care au dat dovadă. S-a asigurat  permanenţa la sediul instituţiei pe toată perioada codului de vreme severă în vederea colaborării cu alte instituţii şi cu cetăţeni pentru preluarea sesizărilor şi intervenire în orice situaţie. De asemenea, au fost mobilizaţi toţi angajaţii din structurile aflate în subordinea primăriei: Poliţia Locală a oraşului Ovidiu, S.C. OVI PRESTCON SRL, S.C. OVI PROTECT SRL, Serviciulul de Gospodărire Orăşenească, Direcţia de Asistenţă Socială şi Club Sportiv Ovidiu. Toate persoanele aflate în evidenţa Direcţiei Publice de Asistenţă Socială: persoane cu dizabilităţi, bătrâni, femei gravide, persoane care fac dializă au fost verificate zilnic.

Zeci de familii au fost ajutate

A fost asigurată permanenţa în sediul Primăriei oraşului Ovidiu pe toată perioada Codului portocaliu, respectiv 26.02.2018 ora 03.00 – 03.03.2018, ora 14.00. Au fost primite 37 de sesizări telefonice şi toate au fost rezolvate. Utilajele au intervenit sistematic pe toate străzile de pe raza UAT oraş Ovidiu (inclusiv Sat Poiana şi Sat Culmea). Au fost vizitate 75 de familii în cadrul cărora se aflau persoane cu nevoi speciale fiind ajutati la deszăpezirea aleilor de acces în gospodării. De asemenea, au fost furnizate 90 de pachete cu alimente. 4 familii au fost ajutate cu lemne de foc (2 tone). Au fost mobilizate 76 persoane (34 voluntari şi 42 angajaţi din S.C. OVI PRESTCON SRL, S.C. OVI PROTECT SRL si din Serviciul de Gospodărire Orăşenească) pentru deszăpezirea trotuarelor, staţiilor, refugiilor şi trecerilor de pietoni de pe soseaua Naţională precum şi a căilor de acces, parcărilor şi incintelor tuturor şcolilor şi grădiniţelor din oraşul Ovidiu şi satele Poiana şi Culmea. Au fost asistate cu utilaje şi maşini ale instituţiei 3 ambulanţe. Au fost deblocate peste 10 autoturisme, autoutilitare şi autotrenuri înzăpezite pe arterele principale, drumurile judeţene şi comunale de pe raza UAT oraş Ovidiu. S-a asigurat permanenţa în satul Culmea în incinta Şcolii gimnaziale. S-a intervenit cu utilaje pentru accesul maşinii care furnizează pâine în satul Culmea şi a echipei de intervenţii Enel. Au fost asistate convoie de maşini pe drumul Ovidiu – Poiana.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Accident rutier cu 4 mașini implicate, pe podul de la Medgidia! Sunt 3 victime

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, pe podul din localitatea Medgidia a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate patru autoturisme. La fața locului s-au deplasat rapid echipaje de intervenție pentru a acorda primul ajutor.

Potrivit serviciului de Ambulanță, în urma acestui accident au fost rănite trei persoane, respectiv: – un copil de 8 ani care are traumatism al membrului superior și inferior, un adult cu traumatism cranio cerebral și un altul cu traumatism cranio facial. Toți trei au fost transportați de urgență la spital.

Știre în curs de actualizare.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: A accidentat un bărbat pe trecerea de pietoni și a părăsit locul faptei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, la ora 12.25, un bărbat, în vârstă de 41 de ani, a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, din Constanţa, dinspre strada Mihai Viteazu către strada I.G.Duca, pe banda nr. 2.

La marcajul pietonal din zona intersecţiei cu strada Sabinelor, a surprins şi accidentat uşor un pieton, de 44 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, din dreapta conducătorului auto.

După producerea accidentului,  șoferul a plecat de la faţa locului fără încuvinţarea organelor de poliţie, fiind depistat ulterior în trafic, în jurul orelor 13:05 pe str. Radu Calomfirescu. Nr. 17, de către o patrulă a Secţiei 1 Poliţie Constanţa.

La ora actuală, bărbatul este audiat de către polițiști.  În momentul producerii evenimentului rutier, șoferul – care deține permis de conducere – nu era băut.

Foto: Arhivă

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Iată ce puteți face la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii este una din cele mai atractive destinații de petrecere a timpului liber din Constanța. În intervalul 1 octombrie 2018 – 30 aprilie 2019, există un tarif comun de acces la Delfinariu, Microrezervație și Păsări Exotice și este următorul:

Adulți: 12 lei

Elevi/Studenți: 3 lei

Copii până la 7 ani: gratuit

Tarif de acces la reprezentațiile cu Lei de mare

Adulți: 20 lei
Copii (7-13 ani inclusiv): 5 lei
Copii până la 7 ani: gratuit

Tarif de acces la Acvariu: 

Adulți: 8 lei

Elevi/studenți: 2 lei

Copii până la 7 ani: gratuit

Tarif de acces la Planetariu:

Adulți: 4 lei

Elevi/studenți: 1 leu

Copiii sub 7 ani nu au acces

IATĂ PROGRAMUL DE FUNCȚIONARE DIN ACEASTĂ PERIOADĂ:

Programul de vizitare al Complexului Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța din blvd. Mamaia nr. 255 este urmatorul:
Program de vizitare luni – duminică între orele 09:00 – 17:00
Program emitere taxa acces luni – duminică între orele 09:00 – 16:30
Incepand cu data de 01.10.2018 programul de vizitare al sectiei Acvariu va fi următorul:
Program de vizitare luni – duminica între orele 09:30 – 16:30
Durata unei reprezentații la Delfinariu, Planetariu și Leii de mare durează aproximativ 20 de minute.

PROGRAMUL REPREZENTAȚIILOR ȘI DEMONSTRAȚIILOR

Delfinariu: Luni-Duminică: 11.00 și 15.00

Leii de mare: Luni-Duminică: 11.30 și 15.30

Planetariu: Luni-Duminică: 10:15, 11:45, 13:00, 14:15

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: