Connect with us

Actual

Iarna a ridicat mari probleme: Zeci de persoane au fost mobilizate la Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, primăria orașului Ovidiu a instituit  comandamentul de iarnă, în perioada 26.02 – 03.03.2018, şi a desfăşurat următoarele acţiuni alături de voluntari, cărora le mulţumim pentru implicare şi spiritul civic de care au dat dovadă. S-a asigurat  permanenţa la sediul instituţiei pe toată perioada codului de vreme severă în vederea colaborării cu alte instituţii şi cu cetăţeni pentru preluarea sesizărilor şi intervenire în orice situaţie. De asemenea, au fost mobilizaţi toţi angajaţii din structurile aflate în subordinea primăriei: Poliţia Locală a oraşului Ovidiu, S.C. OVI PRESTCON SRL, S.C. OVI PROTECT SRL, Serviciulul de Gospodărire Orăşenească, Direcţia de Asistenţă Socială şi Club Sportiv Ovidiu. Toate persoanele aflate în evidenţa Direcţiei Publice de Asistenţă Socială: persoane cu dizabilităţi, bătrâni, femei gravide, persoane care fac dializă au fost verificate zilnic.

Zeci de familii au fost ajutate

A fost asigurată permanenţa în sediul Primăriei oraşului Ovidiu pe toată perioada Codului portocaliu, respectiv 26.02.2018 ora 03.00 – 03.03.2018, ora 14.00. Au fost primite 37 de sesizări telefonice şi toate au fost rezolvate. Utilajele au intervenit sistematic pe toate străzile de pe raza UAT oraş Ovidiu (inclusiv Sat Poiana şi Sat Culmea). Au fost vizitate 75 de familii în cadrul cărora se aflau persoane cu nevoi speciale fiind ajutati la deszăpezirea aleilor de acces în gospodării. De asemenea, au fost furnizate 90 de pachete cu alimente. 4 familii au fost ajutate cu lemne de foc (2 tone). Au fost mobilizate 76 persoane (34 voluntari şi 42 angajaţi din S.C. OVI PRESTCON SRL, S.C. OVI PROTECT SRL si din Serviciul de Gospodărire Orăşenească) pentru deszăpezirea trotuarelor, staţiilor, refugiilor şi trecerilor de pietoni de pe soseaua Naţională precum şi a căilor de acces, parcărilor şi incintelor tuturor şcolilor şi grădiniţelor din oraşul Ovidiu şi satele Poiana şi Culmea. Au fost asistate cu utilaje şi maşini ale instituţiei 3 ambulanţe. Au fost deblocate peste 10 autoturisme, autoutilitare şi autotrenuri înzăpezite pe arterele principale, drumurile judeţene şi comunale de pe raza UAT oraş Ovidiu. S-a asigurat permanenţa în satul Culmea în incinta Şcolii gimnaziale. S-a intervenit cu utilaje pentru accesul maşinii care furnizează pâine în satul Culmea şi a echipei de intervenţii Enel. Au fost asistate convoie de maşini pe drumul Ovidiu – Poiana.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Trei constănțeni și-au pierdut viața într-un accident rutier, în județul Vrancea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după-amiezi, la ora 15.55, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că pe DN2 (E85) Focşani – Adjud, la kilometrul 210+500 de metri, în zona localităţii Haret (judeţul Vrancea), a avut loc o coliziune frontală între două autoturisme. În urma impactului, două persoane au decedat pe loc, iar alte patru au suferit leziuni grave. Circulaţia rutieră a fost oprită pe ambele sensuri.

Din primele informații de la fața locului, un copil de 15 ani se afla în stop cardio-respirator. Alte 5 persoane erau grav rănite. Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri. A fost activat planul roșu de intervenție. Un elicopter SMURD, de la Galați, a ajuns la locul evenimentului rutier pentru a prelua un rănit grav.

Cu trecerea timpului, lucrurile s-au schimbat – din nefericire, patru persoane au murit în urma accidentului produs pe drumul european E85, în zona Haret Pădureni. Conform informațiilor de ultimă oră, trei dintre cei decedați sunt mamă, tată și fiu si se aflau într-o mașină cu numere de Constanța. Cealaltă persoană decedată este un bărbat, din Bacău, șoferul celuilalt autoturism. Alte două persoane sunt rănite, fiind transportate la spital. Un tânăr de aproximativ 20 ani a fost transportat de ambulanța SMURD la CPU Adjud, o victimă de sex feminin a fost transportată de un echipj SAJ la UPU Focșani.

La această oră, traficul se desfășoară alternativ , pe un singur sens.

Foto și video: Monitorul de Vrancea

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Se răcește vremea accentuat în întreaga țară! Mâine suntem sub cod galben de vânt

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică două atenţionări Cod galben de vânt, care vizează mare parte din ţară începând de duminică noaptea.

Practic, numai patru judeţe (Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov) şi municipiul Bucureşti sunt în afara avertizărilor.

Astfel, în intervalul orar 2:00 – 10:00 din 24 septembrie, un număr de 28 de judeţe (din care 10 numai parţial) din jumătatea de vest a ţării se vor afla sub Cod galben de vânt.

În Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei şi zona montană, vântul se va intensifica temporar, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h.

În zona montană vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale care pe creste vor depăşi 100…120 km/h.

Ulterior, în intervalul orar 10:00 – 23:00, tot din 24 septembrie, vor fi afectate şi judeţe din Oltenia, Moldova, Dobrogea, local Muntenia şi Transilvania.

În aceste regiuni, vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp, îndeosebi în sudul Olteniei, vor fi rafale de peste 65…70 km/h. La munte vântul va continua să sufle tare, cu rafale care pe creste vor depăşi 100…120 km/h.

De altfel, începând de duminică noaptea de la ora 23:00, până miercuri dimineaţa la ora 8:00, vremea se va răci accentuat iar temperaturile vor fi chiar şi cu 10 grade mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Octogenară din Oltina, desfigurată de propriul câine! Elicopterul o transportă la Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei zile, elicopterul SMURD a fost solicitat la Oltina pentru a transporta de urgență la Spitalul din  Constanța o femeie în vârstă de 86 de ani, care a fost desfigurată de propriul său câine.

Potrivit Serviciului de Ambulanță, femeia a fost are multiple plăgi craniene, faciale și a membrelor.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: