Actual

Iarna a ridicat mari probleme: Zeci de persoane au fost mobilizate la Ovidiu

mart. 06, 2018 Maria Ionescu

Ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, primăria orașului Ovidiu a instituit  comandamentul de iarnă, în perioada 26.02 – 03.03.2018, şi a desfăşurat următoarele acţiuni alături de voluntari, cărora le mulţumim pentru implicare şi spiritul civic de care au dat dovadă. S-a asigurat  permanenţa la sediul instituţiei pe toată perioada codului de vreme severă în vederea colaborării cu alte instituţii şi cu cetăţeni pentru preluarea sesizărilor şi intervenire în orice situaţie. De asemenea, au fost mobilizaţi toţi angajaţii din structurile aflate în subordinea primăriei: Poliţia Locală a oraşului Ovidiu, S.C. OVI PRESTCON SRL, S.C. OVI PROTECT SRL, Serviciulul de Gospodărire Orăşenească, Direcţia de Asistenţă Socială şi Club Sportiv Ovidiu. Toate persoanele aflate în evidenţa Direcţiei Publice de Asistenţă Socială: persoane cu dizabilităţi, bătrâni, femei gravide, persoane care fac dializă au fost verificate zilnic.

Zeci de familii au fost ajutate

A fost asigurată permanenţa în sediul Primăriei oraşului Ovidiu pe toată perioada Codului portocaliu, respectiv 26.02.2018 ora 03.00 – 03.03.2018, ora 14.00. Au fost primite 37 de sesizări telefonice şi toate au fost rezolvate. Utilajele au intervenit sistematic pe toate străzile de pe raza UAT oraş Ovidiu (inclusiv Sat Poiana şi Sat Culmea). Au fost vizitate 75 de familii în cadrul cărora se aflau persoane cu nevoi speciale fiind ajutati la deszăpezirea aleilor de acces în gospodării. De asemenea, au fost furnizate 90 de pachete cu alimente. 4 familii au fost ajutate cu lemne de foc (2 tone). Au fost mobilizate 76 persoane (34 voluntari şi 42 angajaţi din S.C. OVI PRESTCON SRL, S.C. OVI PROTECT SRL si din Serviciul de Gospodărire Orăşenească) pentru deszăpezirea trotuarelor, staţiilor, refugiilor şi trecerilor de pietoni de pe soseaua Naţională precum şi a căilor de acces, parcărilor şi incintelor tuturor şcolilor şi grădiniţelor din oraşul Ovidiu şi satele Poiana şi Culmea. Au fost asistate cu utilaje şi maşini ale instituţiei 3 ambulanţe. Au fost deblocate peste 10 autoturisme, autoutilitare şi autotrenuri înzăpezite pe arterele principale, drumurile judeţene şi comunale de pe raza UAT oraş Ovidiu. S-a asigurat permanenţa în satul Culmea în incinta Şcolii gimnaziale. S-a intervenit cu utilaje pentru accesul maşinii care furnizează pâine în satul Culmea şi a echipei de intervenţii Enel. Au fost asistate convoie de maşini pe drumul Ovidiu – Poiana.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!