Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Politica

Iarnă grea, gaze cu porția. Avertismentul Comisiei Europene

Published

on

Comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, a declarat că pachetul de măsuri avut în vedere de Uniunea Europeană, ca răspuns la creșterea prețurilor gazelor naturale, trebuie să evite o majorare a consumului pentru acest tip de combustibil, în contextul în care există o problemă de aprovizionare fără precedent.

„Nu putem planifica o măsură care să conducă la un consum mai mare de gaze naturale, pentru că nu sunt disponibile gaze naturale“, a spus Kadri Simson.

Pe de altă parte, Kadri Simson a declarat într-un interviu pentru cotidianul cipriot Politis că mâine urmează să propună un set de măsuri care să limiteze impactul provocat de reducerea livrărilor de gaze naturale rusești asupra companiilor şi consumatorilor.

Chiar dacă mai mult de jumătate dintre cele 27 de ţări membre UE militează pentru o plafonare a preţului gazelor, ele au opinii diferite cu privire la modalitatea în care ar trebui făcută această plafonare. Provocarea pentru UE este de a reduce costurile însă în acelaşi timp trebuie să evite provocarea de daune pieţei unice şi o majorare a cererii pentru gaze naturale într-un moment în care blocul comunitar vrea să îşi reducă dependenţa de Rusia şi să îşi asigure suficiente stocuri de gaze pentru următorul sezon rece.

Advertisement
palaz

Executivul comunitar a semnalat că se gândeşte dacă să propună o legislaţie care ar conduce la o plafonare temporară a preţului gazelor naturale utilizate în producţia de electricitate. Chiar dacă un astfel de plafon limitat ar putea fi bazat pe măsurile adoptate deja de Spania şi Portugalia, este o variantă contestată de alte state membre. Şefii de stat şi de guvern din UE vor discuta criza energetică la summitul lor de la Bruxelles, din 20-21 octombrie. Chiar dacă este posibil ca liderii europeni să sprijine măsuri destinate consolidării rezilienţei UE şi o mai bună poziţie în negocierea contractelor de aprovizionare cu gaze, un acord cu privire la plafonarea preţului gazelor este îndoielnic, susţin diplomaţii consultaţi de Bloomberg.

Sursa: stiripesurse.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions