Politica

Iată ce spune premierul Dăncilă despre raportul privind DNA

feb. 23, 2018 Maria Ionescu

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că a urmărit prezentarea raportului ministrului Justiţiei cu privire la activitatea DNA, afirmând că nu a discutat cu el despre acest raport şi nici nu are intenţia să o facă. Premierul a susţinut că totul ”trebuie să îşi urmeze cursul”, iar România are o Constituţie şi o lege şi ”fiecare trebuie să acţioneze în acest mod”. Potrivit News.ro, premierul a declarat:

”Nu am discutat despre acest lucru şi nici nu am intenţia să discut. Am spus de fiecare dată că Justiţia trebuie să fie liberă şi că nu trebuie nimeni să interfereze în actul de Justiţie. Am ascultat odată cu dumneavostră raportul la televizor, am văzut ce este în raport, am ascultat fiecare punct în parte. Totul trebuie să îşi urmeze cursul şi nu cred că trebuie eu să dau verdict sau altcineva să dea un verdict. Nu depinde de ce cred eu sau ce este clar şi ce nu este clar. Cred că în ţara asta avem o Constituţie, avem legi şi fiecare trebuie să acţioneze în acest mod”.

Întrebată dacă susţine punctele prezentate de ministrul Tudorel Toader, aceasta a spus că nu contează dacă susţine sau nu, ci că trebuie luată o decizie care nu depinde de ea.

”Nu contează dacă eu susţin sau nu un punct de vedere, contează ca ceea ce a scris ministrul Justiţiei în raport, dacă este adevărat, pentru că ministrul nu poate, atunci aceste lucruri sunt îngrijorătoare şi trebuie luată o decizie. Cum va fi luată această decizie, nu mă întrebaţi pe mine, nu depinde de mine”, a mai spus prim-ministrul.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat joi că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului şef DNA El a a declarat după prezentarea raportului privind activitatea managerială de la DNA, că DNA trebuie să continue să funcţioneze legal, nu se identifică cu cel care o conduce. Toader a precizat că raportul este elaborat pe fondul dezbaterilor care au divizat opinia publică în ultimul an. El a afirmat că a reţinut o situaţie fără precedent a raporturilor dintre autorităţile publice, fiind înregistrate trei conflicte juridice de natură constituţională, în cadrul cărora DNA a fost chemată în faţa instanţei de contencios consitutional, a acuzat implicarea lui Kovesi în dosare şi stilul autoritar al acesteia.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!