Connect with us

Politica

Ludovic Orban: Tudorel Toader este avocatul penalilor, am văzut în seara asta

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Liderul liberal Ludovic Orban afirmă că în aceată seară s-a putut vedea că ministrul Justiţiei Tudorel Toader este de fapt avocat al penalilor şi instrumentul unei puteri politice efemere, el considerând că nu e totul pierdut, pentru că există CSM, preşedintele, PNL şi oamenii care protestează în stradă.

“Săptămâna trecută, cu o prestaţie demnă de Oscar, Tudorel ne-a păcălit pe toţi. Ne-a făcut să credem că poate fi chiar un Ministru al Justiţiei, un om raţional care nu va cedă presiunilor cohortei de pesedişti care aşteaptă cu sufletul la gură căderea celui mai eficient bastion al luptei anticorupţie. În seara aceasta am văzut cu toţii cine este Tudorel de fapt. Avocatul penalilor, instrumentul unei puteri politice efemere, fără scrupule, care este dispusă să sacrifice prezentul şi viitorul României”, scrie Ludovic Orban într-o postare pe Facebook.

El aminteşte însă că revocarea Laurei Codruţa Kovesi trebuie să aibă girul CSM, iar decizia finală revine preşedintelui.

Comments

comments

Politica

Dragi români, duminică să mergem cu toții la vot!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Pe 26 mai să câștige România, să câștige PSD și să trimitem la Bruxelles români cu dragoste de țară, patrioți adevărați!

Opoziția a purtat o campanie murdară, dusă cu mercenari plătiți pentru a fi agresivi și a împrăștia minciuni, însă noi am avut de partea noastră cetățenii onești ai României și realizările pe care acest Guvern al Partidului Social Democrat le-a avut în acești doi ani.

PSD prezentat românilor ceea ce a realizat și nu a mințit. Nu uitați că guvernarea de dreapta a tăiat salarii și pensii în România, în timp ce guvernarea PSD a crescut salariile și pensiile. Nu uitați că guvernarea de dreapta a închis firme, școli și spitale în România, iar guvernarea PSD a introdus facilități fiscale pentru sprijinirea antreprenorilor și a mărit salariile profesorilor și medicilor.

PSD va trimite în Europa oameni onești, cu dragoste de țară, patrioți adevărați, care vor ști cum să lupte pentru România și cum să apere interesele țării lor.

Așadar, dragi români, mergeți cu toții la vot, duminică! Pe 26 mai votați PSD! Doar așa va câștiga România, trimițând la Bruxelles doar români cu dragoste de țară, patrioți adevărați!

Material comandat de Partidul Social Democrat – PSD

Realizat de Asociația Puterea Civică

CUI mandatar financiar coordonator: 41190008

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Barna și Cioloș, mesaj de la Constanța: „Vrem să aducem Europa în România!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Alegerile europarlamentare au intrat în linie dreaptă. Duminică, peste 18 milioane de români sunt chemați la urne pentru a-și alege cei 33 de politicieni care vor reprezenta România în Parlamentul European. Printre aceștia, potrivit sondajelor, se vor număra și aleșii Alianței 2020 USR-PLUS, condusă de Dan Barna (USR) și Dacian Cioloș (PLUS). Lista candidaților USR este deschisă de fostul premier Dacian Cioloș, președintele USR, și cuprinde 43 de nume de la cele două partide. Pentru că municipiul Constanța reprezintă un nod important pe harta Europei, prin prisma prezenței Portului, mulți dintre candidații Alianței au venit la malul mării în această perioadă și au explicat motivele pentru care românii ar trebui să voteze candidații USR-PLUS. De altfel, Dan Barna și Dacian Cioloș au afirmat într-o vizită la Constanța, efectuată în urmă cu două luni, că scrutinul din 26 mai înseamnă mult mai mult decât alegerea unor reprezentanți în Parlamentul European.

„Este pentru prima dată după decembrie 2016 când românii au ocazia să-și exprime prin vot revolta și dezacordul față de faptul că timp de doi ani și jumătate România a discutat doar cum scapă Liviu Dragnea (președintele PSD, n.r.) de pușcărie și nu a discutat aproape deloc despre autostrăzi, spitale regionale ori curicula educațională. În acest context, suntem foarte încrezători că 26 mai va fi momentul în care România și cetățenii săi vor da un mesaj puternic actualei majorități PSD – ALDE, că lucrurile nu mai pot să continue în direcția dorită de ei și că trebuie să apucăm calea europeană. Trebuie să ne întoarcem la a guverna România și nu să satisfacem interesele persoane a unor persoane cu probleme penale care dau impresia că au confiscat întregul stat“, a afirmat liderul USR, Dan Barna.

În discuțiile cu electoratul constănțean, ce de la USR și PLUS le-au transmis cetățenilor de la malul mării că odată cu intrarea în PE, aleșii alianței au pentru prima dată șansa să acționeze acolo unde contează cu adevărat, la vot: „acolo, unde cei de PSD nu mai pot să ne lovească, nu mai pot să ne ignore, acolo noi avem puterea“.

„Noi credem că Uniunea Europeană este șansa istorică a României la prosperitate, normalitate și stabilitate. România e puternică atunci când Europa e puternică, România e prosperă atunci când Europa e prosperă. Vrem să aducem Europa în România. Vrem conectarea ireversibilă a României la valorile europene ale democrației și statului de drept. Vrem ca românii să beneficieze pe deplin de siguranța, bunăstarea și prosperitatea europeană. De aceea, ne asumăm un angajament pentru o Românie democratică, prosperă și puternică în Uniunea Europeană, cu trei obiective principale: recâștigarea încrederii în viitorul României, ca parte a Uniunii Europene, printr-o activitate credibilă, respectată de reprezentare a României în Parlamentul European.

Asigurarea dezvoltării economice, prin atragerea de investiții și absorbția de fonduri europene, dezvoltarea agriculturii și satului românesc, a infrastructurii și a antreprenoriatului și crearea de locuri de muncă bine plătite. Bunăstare și creșterea calității vieții, prin asigurarea unor servicii de sănătate, de educație și sociale la standarde europene.

În același timp, vom lupta pentru ca Uniunea Europeană să devină mai puternică și să reziste asaltului populiștilor și naționaliștilor, care profită de slăbiciunile ei pentru a o discredita și a o distruge din interior. Pentru a rezista acestor atacuri, forțele pro-europene trebuie să fie unite, iar Uniunea trebuie să funcționeze mai bine, să fie mai puțin birocratică și mai bine conectată la problemele reale ale cetățenilor. România poate contribui la o Uniune Europeană mai puternică, folosind experiența și competența candidaților noștri, precum și credibilitatea pe care aceștia o au în relația cu partenerii europeni“, mai spun cei din USR-PLUS.

În principal, temele Alianței pentru viitorul legislativ al Uniunii Europene cuprind patru capitole principale: I. JUSTIȚIE ȘI PROTEJAREA DREPTURILOR ROMÂNILOR ÎN UE

Justiție: drepturile europene ale cetățenilor români, schengen și protejarea frontierelor, sprijin pentru societatea civilă care apără valorile europene; II. BUNĂSTAREA SOCIETĂȚII: Educație, Sănătate, Măsuri antisărăcie; III. PROSPERITATE EUROPEANĂ ACASĂ, ÎN ROMÂNIA: Satul și agricultura, Fondurile europene, Infrastructura rutieră, Inovare, Piața muncii și ocuparea; IV. POLITICA EXTERNĂ ȘI DE SECURITATE: Republica Moldova, Extinderea Uniunii Europene, Parteneriatul Estic, Legislație Magnitsky în UE. În ceea ce privește Justiția, un capitol asupra căruia cei de la USR s-au axat în ultimii ani în Parlamentul României, Alianța USR-PLUS propune „crearea unui mecanism orizontal, aplicabil în toate statele membre, de monitorizare a derapajelor față de statul de drept, pe modelul MCV, implementat cu succes în Bulgaria și România“.

Iată lista candidaților Alianței 2020 USR-PLUS:

1 Dacian Ciolos PLUS

2 Cristian Ghinea USR

3 Dragos Nicolae Pîslaru PLUS

4 Clotilde Armand USR

5 Ioan Dragoș Tudorache PLUS

6 Nicolae Ștefănuță USR

7 Vlad Botoș USR

8 Ramona Victoria Strugariu PLUS

9 Vlad Gheorghe USR

10 Alin Cristian Mituța PLUS

11 Naomi Reniuț Ursoiu USR

12 Valeriu Nicolae PLUS

13 Oana Țoiu PLUS

14 Radu Ghelmez USR

15 Liviu Iolu PLUS

16 Radu Mihaiu USR

17 Andrei Ion PLUS

18 Iulian Lorincz USR

19 Adriana Cristian USR

20 Oana Popescu PLUS

21 Camelia Crișan USR

22 Anca Majaru PLUS

23 George Taranu USR

24 Bogdan Deleanu PLUS

25 Stefan Pălărie PLUS

26 Silviu Gurlui USR

27 Alexandru Grigorescu Negri PLUS

28 Teodora Stoian USR

29 George Gima PLUS

30 Alexandru Vărzaru USR

31 Raluca Amariei USR

32 Gabriela Maria Mirescu Gruber PLUS

33 Miroslav Tascu Stavre USR

34 Cătălina-Teodora Sofron PLUS

35 Florin Andrei USR

36 Sorin Dan Clinci PLUS

37 Iulian Craciun PLUS

38 Emanuel Stoica USR

39 Daniela Serban PLUS

40 Octavian Berceanu USR

41 Mihaela Nestor

42 Cristina Iurisniti USR

43 Elena Uram USR

Comandat de partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței  electorale, Alianta 2020 USR-PLUS)

Realizat de Asociația Puterea Civică (Ordinea.ro)

Cod Unic de Identificare: 41190006

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dragnea, despre procesul său: “Sunt complet nevinovat. Dacă judecătorii sunt lăsaţi liberi, o să fiu achitat”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, joi seara, într-o emisiune la Antena 3, că judecătorii care urmează să se pronunţe în dosarul său sunt supuşi unor presiuni inimaginabile, iar dacă aceştia rezistă presiunilor, cu siguranţă va fi achitat.

„Presiunile sunt inimaginabile pe marginea acestui proces. (…) Dacă judecătorii din complet vor rezista la presiuni, nu poate să fie decât achitare, pentru că sunt complet nevinovat. Nu există absolut nicio probă care să mă incrimineze”, a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că primul complet, care l-a condamnat în prima instanţă, „nu există oficial”.

„Am vorbit cu avocaţii: primul complet care m-a condamnat nu există oficial. Orice complet trebuie să aibă în spate o hotărâre a Colegiului de conducere, care se publică în Monitorul Oficial. Aia nu există, adică a plecat o doamnă judecătoare din complet, a venit un domn judecător care, sigur, a şi susţinut condamnarea, nu a fost numit aleatoriu, nici nu există o hotărâre în care să apară acest nume”, a afirmat Dragnea.

„Sunt complet nevinovat, nu mai vorbesc că e o speţă ruşinoasă. Dacă judecătorii sunt lăsaţi liberi, o să fiu achitat, dacă nu rezistă la presiuni, Dumnezeu cu mila”, a declarat de asemenea liderul PSD.

ICCJ a amânat pentru 27 mai pronunţarea în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în servicium fiind condamnat în primă instanţă la 3 ani şi şase luni de închisoare. DNA a cerut, însă o pedeapsă mai mare, orientată spre medie.
sursa: news.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: