Politica

Iohannis, mesaj FERM de susținere a șefei DNA: „Direcția Națională Anticorupție și conducerea DNA fac o treabă foarte bună”

feb. 22, 2018 Mihaela Tîrpan

Președintele Klaus Iohannis a postat un mesaj, pe pagina personală de Facebook, prin care își exprimă ferm susținerea față de procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a cerut revocarea din funcție. Președintele susține că DNA și Laura Codruța Kovesi își fac treaba foarte bine.

”Astăzi, am avut parte de o prezentare lipsită de claritate a raportului privind activitatea conducerii DNA, făcută de ministrul Justiției. Mi-am exprimat în repetate rânduri opinia că Direcția Națională Anticorupție și conducerea DNA fac o treabă foarte bună, poziție pe care o mențin. Administrația Prezidențială va face o analiză aprofundată a documentului prezentat. Voi uza de toate prerogativele mele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept”, scrie Klaus Iohannis, pe pagina personală de Facebook.

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!