Connect with us

Actual

Iată cum s-a produs accidentul din port în care trei persoane au fost rănite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În data de 4 mai, la ora 10.30, în portul Constanţa, la dana 128 situată la intrarea pe podul nou a avut loc un accident de muncă. Braţul unei macarale s-a rupt  şi trei persoane au fost rănite. La faţa locului s-au deplasat echipaje ale serviciului de Ambulanţă, iar victimele au fost transportate în stare stabilă la Spitalul din Constanţa pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

În astfel de cazuri, când este vorba despre un accident de muncă, la faţa locului ajunge rapid şi unul sau mai mulţi inspectori de muncă din cadrul ITM Constanţa. Şi în acest caz au ajuns, însă datele oficiale au fost făcute publice de-abia în urmă cu câteva minute. Iată ce spun angajaţii ITM despre acest caz:

“În data de 04.05.2018 ora 10:30 la SC GSP Logistic SRL – Dana 128 Port Constanţa a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporara a capacitatii de munca a trei lucratori. Este vorba despre Chiroandă Ionel, în vârstă de 54 de ani, angajat ca docher, Duma Petre, de 50 de ani, tot docher şi Mototolea Daniel, de 48 de ani, mecanic.

O echipă de lucru formată din docheri şi mecanici s-a deplasat în dana 128 port Constanţa pentru demontarea braţului unei macarale folosite la activităţi pentru platforma de foraj GSP Saturn, după plecarea acestei platforme din locaţie. În timpul lucrărilor, braţul macaralei fiind în pozitie orizontală pe sol, s-a produs o detensionare prin ruperea cablului de siguranţă, urmată de o mişcare de oscilaţie a braţului pe sol. Ca urmare, cei trei lucrători aflaţi pe podeţul de lucru al bratului au fost dezechilibrati şi, prin cădere de la acelaşi nivel, au suferit diverse traumatisme.

Evenimentul se cercetează de către ITM Constanţa, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor.”, precizează comunicatul de presă al ITM Constanţa.

Cei trei muncitori sunt internaţi la Spitalul Judeţean Constanţa. Ei au ajuns cu răni stabile şi consştienţi. Unul dintre ei are traumatism al piramidei nazale şi membru inferior, altul are traumatism al membrului inferior iar cel de-al treilea are un traumatism al membrului superior.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Copil de 12 ani, pierdut în Mamaia! 8 echipaje mixte de polițiști și jandarmi îl caută.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 13.29, polițiștii stațiunii Mamaia au fost sesizați despre dispariția unui minor, de pe o plajă din stațiunea Mamaia.

Alexandru Ichim, în vârstă de 12 ani, s-a pierdut în jurul orei 10. Acesta purta pantaloni scurți de culoare gri, cu ancore pe lateral, și șlapi de culoare bej.

Cetățenii care pot oferi informații sunt rugați să apeleze Poliția stațiunii Mamaia, nr. tel. 0241/831221.

În acest moment, copilul este căutat de 8 echipaje mixte de polițiști din cadrul stațiunii Mamaia și jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanța.

Update: În urmă cu puțină vreme, copilul a fost găsit în vecinătatea hotelului Opera din Mamaia Nord.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un tânăr, salvat de la înec de un polițist aflat în vacanță

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Un polițist din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova – Biroul Rutier Ploiești a intervenit fără ezitare în salvarea unui tânăr ce era să se înece. Sâmbătă, 20 iulie a.c., în jurul orelor 06:30, aflat în concediu de odihnă în județul Constanța, pe plaja stațiunii Costinești, agent de poliție Lucian Lepădatu, în vârstă de 22 ani, a observat în mare cum un tânăr, care se îndepărtase de geamandură, se zbătea să rămână la suprafață și striga după ajutor. Fără să stea pe gânduri, tânărul polițist a sărit în mare și a înotat cât a putut de repede, luând totodată cu el și un colac de salvare și reușind să îl  aducă la mal teafăr. Polițistul, deși nu era în timpul serviciului ori în misiune, nu a irosit nicio clipă și, astfel, a reușit să îl salveze pe cel ce s-a aventurat în larg, fără a fi nevoie ulterior de intervenția unui echipaj de salvare.

„Pe această cale, îi mulțumim colegului nostru, pentru faptul că viața celor din jur este în topul priorităților sale“, spun cei de la Poliție.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Controale în porturile maritime. Au fost confiscate bunuri de peste 1.000.000 de lei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliția Română, prin Direcţia de Poliţie Transporturi, efectuează permanent acțiuni și controale în porturile maritime, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor economico-financiare.

Acțiunile desfășurate de polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, în primele șase luni ale anului 2019, în porturile Constanţa, Constanţa Sud Agigea, Midia şi Mangalia au vizat prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală, contrabandă cu produse accizabile, punere în circulație de mărfuri contrafăcute, comercializare şi transport cu cereal și material lemnos. Activitățile polițiștilor au avut în vedere și verificarea gestiunilor de carburanți la bordul navelor.

Astfel, de la începutul anului, au fost desfășurate 13 percheziții domiciliare, în cadrul a 125 de dosare penale, întocmite pentru săvârșirea unor fapte de evaziune fiscală, în care prejudiciul activităților infracționale se ridică la 3.000.000 de euro.

Totodată, pe parcursul activităților au fost controlate 154 de societăți comerciale, 43 de nave, peste 8.200 de mijloace de transport și 61 de containere, fiind confiscate bunuri de peste 1.000.000 de lei.

Polițiștii de la transporturi maritime au constatat 26 de infracțiuni economice (dintre care 7 fapte privind gestiunea frauduloasă, 11 la Legea 86/2006 privind Codul vamal al României și 7 infracțiuni prevăzute de Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice) și au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 21.500 de lei, pentru nerespectarea legislației în domeniu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: