Connect with us

Actual

Iată cum s-a produs accidentul din port în care trei persoane au fost rănite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În data de 4 mai, la ora 10.30, în portul Constanţa, la dana 128 situată la intrarea pe podul nou a avut loc un accident de muncă. Braţul unei macarale s-a rupt  şi trei persoane au fost rănite. La faţa locului s-au deplasat echipaje ale serviciului de Ambulanţă, iar victimele au fost transportate în stare stabilă la Spitalul din Constanţa pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

În astfel de cazuri, când este vorba despre un accident de muncă, la faţa locului ajunge rapid şi unul sau mai mulţi inspectori de muncă din cadrul ITM Constanţa. Şi în acest caz au ajuns, însă datele oficiale au fost făcute publice de-abia în urmă cu câteva minute. Iată ce spun angajaţii ITM despre acest caz:

“În data de 04.05.2018 ora 10:30 la SC GSP Logistic SRL – Dana 128 Port Constanţa a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporara a capacitatii de munca a trei lucratori. Este vorba despre Chiroandă Ionel, în vârstă de 54 de ani, angajat ca docher, Duma Petre, de 50 de ani, tot docher şi Mototolea Daniel, de 48 de ani, mecanic.

O echipă de lucru formată din docheri şi mecanici s-a deplasat în dana 128 port Constanţa pentru demontarea braţului unei macarale folosite la activităţi pentru platforma de foraj GSP Saturn, după plecarea acestei platforme din locaţie. În timpul lucrărilor, braţul macaralei fiind în pozitie orizontală pe sol, s-a produs o detensionare prin ruperea cablului de siguranţă, urmată de o mişcare de oscilaţie a braţului pe sol. Ca urmare, cei trei lucrători aflaţi pe podeţul de lucru al bratului au fost dezechilibrati şi, prin cădere de la acelaşi nivel, au suferit diverse traumatisme.

Evenimentul se cercetează de către ITM Constanţa, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor.”, precizează comunicatul de presă al ITM Constanţa.

Cei trei muncitori sunt internaţi la Spitalul Judeţean Constanţa. Ei au ajuns cu răni stabile şi consştienţi. Unul dintre ei are traumatism al piramidei nazale şi membru inferior, altul are traumatism al membrului inferior iar cel de-al treilea are un traumatism al membrului superior.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Accident rutier mortal între Medgidia și Valea Dacilor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, la intrarea în municipiul Medgidia dinspre Valea Dacilor s-a produs un eveniment rutier grav soldat cu decesul unei persoane.

Potrivit primelor informații, în acest accident au fost implicate o căruță și un autoturism, iar căruțașul – în vârstă de 40-45 de ani – și-a pierdut viața.

Știre în  curs de actualizare.

Update: Potrivit IPJ Constanța, accidentul s-a produs pe un drum județean – Dj 381. Un bărbat de aproximativ  40-45 ani era cu o căruță și a ieșit pe șosea din câmp iar la un moment dat a intrat în coliziune cu un autoturism care circula dinspre Valea Dacilor către Medgidia.

Se pare că șoferul autoturismului a fost surprins de ieșirea în drumul județean a căruței și nu a mai putut să o evite.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Lecție deschisă la liceul ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia! Subiectul: traficul de persoane

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 19 februarie a.c., liceul teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia a desfășurat o activitate de informare pe linia prevenirii traficului de persoane și a programelor comunitare în cadrului educației, activitate derulată în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanța și Direcția Județeană de Sport și Turism.

Activitatea a fost realizată sub forma unei lecții deschise, în care 30 de elevi au primit informații și au vizionat spoturi tematice referitoare la prevenirea traficului de persoane, precum și la accesarea unor programe europene prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

La activitate au participat din partea liceului: prof. Cristina Palu – psihologul școlar, prof. Elena Nechita – coordonatorul Comisiei de proiecte și programe educative naționale și internaționale, din partea Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane: inspector de specialitate – Niculae Mihaela Adelina și din partea Direcției Județene de Sport și Turism – Țuțuianu Marian.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

13 furturi comise în Constanța și Tuzla! Infractorul este închis din .. .13 ianuarie

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Biroul de presă al IPJ Constanța a precizat că s-au făcut investigații serioase în ceea ce privește faptele comise de un bărbat care se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța (C.R.A.P.)  încă din luna ianuarie a acestui an.

Urmare a cercetărilor privind săvârșirea unei infracțiuni de furt, faptă comisă la data de 13 ianuarie a.c., pe raza municipiului Constanța, când un bărbat, în vârstă de 43 de ani, a pătruns în incinta unui imobil și a sustras o poșetă, polițiștii Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța, în colaborare cu polițiști din cadrul Secțiilor 1, 2 și 5 Poliție au extins cercetările cu privire la persoana în cauză, care se află deja în C.R.A.P. al IPJ Constanța din aceeași zi a comiterii faptei.

Astfel, polițiștii constănțeni au reușit documentarea activității infracționale a bărbatului în cauză, reținând în sarcina acestuia săvârșirea a 13 infracțiuni de furt din locuințe, fapte comise în luna decembrie 2018, pe raza municipiului Constanța și a localității Tuzla.

Prejudiciul creat în dauna persoanelor vătămate este de aproximativ 33.000 de lei, constând în bani, bijuterii, ceasuri de mână, telefoane mobile și laptopuri.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: