Connect with us

Actual

Vreţi să deveniţi jandarmi? Sunt foarte multe locuri disponibile

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, cu sediul în municipiul Constanţa, str. Mircea cel Bătrân, nr. 108, recrutează şi selecţionează candidaţi  pentru sesiunile de admitere 2018 şi ianuarie 2019, în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, după cum urmează:

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti:

–  Facultatea de Jandarmi  – specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, învăţământ cu frecvenţă: 50 locuri.

– Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, învăţământ cu frecvenţă , specializarea „Drept”, învăţământ de zi: 115 locuri, dintre care 10 locuri alocate Jandarmeriei Române;

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, învăţământ de zi:

Pentru sesiunea august-septembrie 2018: 350 locuri, iar pentru sesiunea ianuarie 2019: 350 locuri.

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, învăţământ de zi:

Pentru sesiunea august-septembrie 2018: 350 locuri, iar pentru sesiunea ianuarie 2019: 350 locuri.

Totodată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa selecţionează candidaţi pentru sesiunile de admitere 2018 şi ianuarie 2019, în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale, pe locurile alocate Ministerului Afacerilor Interne, după cum urmează:

  1. a) Academia Forţelor Terestre “ Nicolae Bălcescu” Sibiu: 21 locuri alocate M.A.I.;
  2. b) Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”: 2 locuri alocate M.A.I.;
  3. c) Academia Tehnică Militară Bucureşti: 33 locuri alocate M.A.I.;
  4. d) Institutul Medico-Militar: 12 locuri alocate M.A.I.(Direcţia Medicală);
  5. e) Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă” Brașov: 13 locuri alocate M.A.I.;
  6. f) Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa – Facultatea de Inginerie Marină: 6 locuri alocate M.A.I.;
  7. g) Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 8 locuri alocate M.A.I.;
  8. h) Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene ”Traian Vuia”: 5 locuri alocate MAI;
  9. g) Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa: 66 locuri alocate MAI.

Cererile de înscriere pentru admiterea în instituţiile de învăţământ superior (ale M.A.I; M.Ap.N.)  şi şcolile postliceale ale M.Ap.N. se depun la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, mun. Constanţa, str. Mircea cel Bătrân, nr. 108, până la data de 25.05.2018.

Cererile de înscriere pentru admiterea în instituţiile de învăţământ postliceale ale M.A.I. se depun la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, mun. Constanţa, str. Mircea cel Bătrân, nr. 108, după cum urmează: pentru sesiunea august-septembrie 2018, până la data de 15.06.2018; pentru sesiunea ianuarie 2019, până la data de 23.11.2018;

Dosarele de candidat se depun la sediul instituţiei noastre, astfel:

– Pentru admiterea în instituţiile de învăţământ superior (ale M.A.I; M.Ap.N.) şi şcolile postliceale ale M.Ap.N., până la data de 19.06.2018(inclusiv).

– Pentru admiterea în instituţiile de învăţământ postliceale ale M.A.I., până la data de 24.07.2018(inclusiv), pentru sesiunea de admitere august-septembrie 2018 şi până la data de 17.12.2018(inclusiv), pentru sesiunea de admitere ianuarie 2019.

Tematica, bibliografia, precum şi etapele desfăşurării concursurilor de admitere la instituţiile de învăţământ superior ale M.A.I., şcolile postliceale ale M.A.I. şi instituţiile de învăţământ ale M.Ap.N. pe locurile alocate M.A.I., sunt stabilite de către unităţile de învăţământ şi afişate pe site-urile acestora.

Informaţii suplimentare despre înscriere, se pot obţine de la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, cu sediul în municipiul Constanţa, str. Mircea cel Bătrân, nr. 108, tel. 0241/618969 int. 24557 sau www.jandarmeriaconstanta.ro la secțiunea Anunțuri.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Droguri aduse în țară în …cutii de detergent!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La data de 19.03.2019, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor S. V. H., cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc fără drept în formă continuată și G. I. G., cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc fără drept, în formă continuată și introducerea în țară de droguri de mare risc, fără drept.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2019 și până în prezent, inculpații au introdus în țară, au achiziționat și au comercializat pe raza județului Satu Mare, droguri de mare risc.

La data de 19.03.2019, procurorii DIICOT-B.T.Satu Mare împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea au organizat de o acțiune de amploare vizând mai multe persoane specializate în introducerea în țară de droguri de mare risc, respectiv tablete de MDMA (Ecstasy), desfășurându-se o acțiune de prindere în flagrant pe raza judeţului Satu Mare.

În urma acțiunii şi a percheziţiilor domiciliare efectuate pe raza judeţului Satu Mare  au fost descoperite 1.898 pastile  extasy, 94 g amfetamina,  11 g cocaină, suma de 4.800 de euro şi o armă de tir cu aer comprimat.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că drogurile au fost procurate din Olanda și introduse în România, disimulate în cutii de detergenți, utilizând servicii de coletărie ale unor firme de transport persoane.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul  G.I.G. urmează să fie prezentat  Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi  „GL. BG. IONITĂ BORȘAN” Satu Mare.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Șofer beat mort, prins de polițiștii din Ciocârlia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 19 martie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ciocârlia au depistat un bărbat, în vârstă de 47 de ani, care a condus un autoturism, pe raza localității, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, polițiștii constănțeni au întocmit dosar penal.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Amendă uriașă dată mănăstirii de la 23 August! Nu avea autorizație de securitate la incendiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În ziua de 12 martie, la mănăstirea de la 23 August a avut loc un incendiu devastator pentru stingerea căruia zeci de pompieri s-au luptat ore în șir cu flăcările.

Intervenția lor a durat aproximativ 3 ore și peste 40 de pompieri cu 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și o autoscară mecanică au intervenit la fața locului.

Detalii despre acest incendiu găsiți în textul de mai jos:

(Video): Incendiu foarte puternic la Mănăstirea din localitatea 23 August

A trecut o săptămână de atunci, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța a aplicat amenda maximă în astfel de cazuri dat fiind faptul că mănăstirea de la 23 August nu avea autorizație de securitate la incendiu.

Potrivit Biroului de presă al ISU Constanța, ”conform ART. 44 pct.IV lit. i, din legea 307 din 2016 privind Apararea impotriva incendiilor, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.001 lei la 10.000 lei: nesolicitarea şi neobţinerea de către persoanele fizice ori juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente ori, după caz, de către beneficiarul investiţiei a avizelor şi/sau autorizaţiilor prevăzute de prezenta lege;”

Preotul Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a precizat că mănăstirea de la 23 August nu avea încă autorizație de securitate la incendiu: ” Lucrările nu erau recepționate, după recepție se obține autorizația.  Juridic, încă nu știm dacă se va contesta în instanță. Problema e în studiu.”, a declarat jurnaliștilor din Constanța preotul Tănăsescu.

Potrivit unor surse neoficiale, amenda aplicată de ISU Constanța mănăstirii de la 23 August este maximă, respectiv 10.000 de lei, cu posibilitatea de a se achita cu reducere în termen de 48 de ore.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: