Connect with us

Actual

Vreţi să deveniţi jandarmi? Sunt foarte multe locuri disponibile

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, cu sediul în municipiul Constanţa, str. Mircea cel Bătrân, nr. 108, recrutează şi selecţionează candidaţi  pentru sesiunile de admitere 2018 şi ianuarie 2019, în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, după cum urmează:

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti:

–  Facultatea de Jandarmi  – specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, învăţământ cu frecvenţă: 50 locuri.

– Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, învăţământ cu frecvenţă , specializarea „Drept”, învăţământ de zi: 115 locuri, dintre care 10 locuri alocate Jandarmeriei Române;

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, învăţământ de zi:

Pentru sesiunea august-septembrie 2018: 350 locuri, iar pentru sesiunea ianuarie 2019: 350 locuri.

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, învăţământ de zi:

Pentru sesiunea august-septembrie 2018: 350 locuri, iar pentru sesiunea ianuarie 2019: 350 locuri.

Totodată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa selecţionează candidaţi pentru sesiunile de admitere 2018 şi ianuarie 2019, în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale, pe locurile alocate Ministerului Afacerilor Interne, după cum urmează:

  1. a) Academia Forţelor Terestre “ Nicolae Bălcescu” Sibiu: 21 locuri alocate M.A.I.;
  2. b) Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”: 2 locuri alocate M.A.I.;
  3. c) Academia Tehnică Militară Bucureşti: 33 locuri alocate M.A.I.;
  4. d) Institutul Medico-Militar: 12 locuri alocate M.A.I.(Direcţia Medicală);
  5. e) Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă” Brașov: 13 locuri alocate M.A.I.;
  6. f) Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa – Facultatea de Inginerie Marină: 6 locuri alocate M.A.I.;
  7. g) Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 8 locuri alocate M.A.I.;
  8. h) Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene ”Traian Vuia”: 5 locuri alocate MAI;
  9. g) Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa: 66 locuri alocate MAI.

Cererile de înscriere pentru admiterea în instituţiile de învăţământ superior (ale M.A.I; M.Ap.N.)  şi şcolile postliceale ale M.Ap.N. se depun la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, mun. Constanţa, str. Mircea cel Bătrân, nr. 108, până la data de 25.05.2018.

Cererile de înscriere pentru admiterea în instituţiile de învăţământ postliceale ale M.A.I. se depun la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, mun. Constanţa, str. Mircea cel Bătrân, nr. 108, după cum urmează: pentru sesiunea august-septembrie 2018, până la data de 15.06.2018; pentru sesiunea ianuarie 2019, până la data de 23.11.2018;

Dosarele de candidat se depun la sediul instituţiei noastre, astfel:

– Pentru admiterea în instituţiile de învăţământ superior (ale M.A.I; M.Ap.N.) şi şcolile postliceale ale M.Ap.N., până la data de 19.06.2018(inclusiv).

– Pentru admiterea în instituţiile de învăţământ postliceale ale M.A.I., până la data de 24.07.2018(inclusiv), pentru sesiunea de admitere august-septembrie 2018 şi până la data de 17.12.2018(inclusiv), pentru sesiunea de admitere ianuarie 2019.

Tematica, bibliografia, precum şi etapele desfăşurării concursurilor de admitere la instituţiile de învăţământ superior ale M.A.I., şcolile postliceale ale M.A.I. şi instituţiile de învăţământ ale M.Ap.N. pe locurile alocate M.A.I., sunt stabilite de către unităţile de învăţământ şi afişate pe site-urile acestora.

Informaţii suplimentare despre înscriere, se pot obţine de la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, cu sediul în municipiul Constanţa, str. Mircea cel Bătrân, nr. 108, tel. 0241/618969 int. 24557 sau www.jandarmeriaconstanta.ro la secțiunea Anunțuri.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Trei constănțeni și-au pierdut viața într-un accident rutier, în județul Vrancea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după-amiezi, la ora 15.55, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că pe DN2 (E85) Focşani – Adjud, la kilometrul 210+500 de metri, în zona localităţii Haret (judeţul Vrancea), a avut loc o coliziune frontală între două autoturisme. În urma impactului, două persoane au decedat pe loc, iar alte patru au suferit leziuni grave. Circulaţia rutieră a fost oprită pe ambele sensuri.

Din primele informații de la fața locului, un copil de 15 ani se afla în stop cardio-respirator. Alte 5 persoane erau grav rănite. Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri. A fost activat planul roșu de intervenție. Un elicopter SMURD, de la Galați, a ajuns la locul evenimentului rutier pentru a prelua un rănit grav.

Cu trecerea timpului, lucrurile s-au schimbat – din nefericire, patru persoane au murit în urma accidentului produs pe drumul european E85, în zona Haret Pădureni. Conform informațiilor de ultimă oră, trei dintre cei decedați sunt mamă, tată și fiu si se aflau într-o mașină cu numere de Constanța. Cealaltă persoană decedată este un bărbat, din Bacău, șoferul celuilalt autoturism. Alte două persoane sunt rănite, fiind transportate la spital. Un tânăr de aproximativ 20 ani a fost transportat de ambulanța SMURD la CPU Adjud, o victimă de sex feminin a fost transportată de un echipj SAJ la UPU Focșani.

La această oră, traficul se desfășoară alternativ , pe un singur sens.

Foto și video: Monitorul de Vrancea

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Se răcește vremea accentuat în întreaga țară! Mâine suntem sub cod galben de vânt

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică două atenţionări Cod galben de vânt, care vizează mare parte din ţară începând de duminică noaptea.

Practic, numai patru judeţe (Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov) şi municipiul Bucureşti sunt în afara avertizărilor.

Astfel, în intervalul orar 2:00 – 10:00 din 24 septembrie, un număr de 28 de judeţe (din care 10 numai parţial) din jumătatea de vest a ţării se vor afla sub Cod galben de vânt.

În Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei şi zona montană, vântul se va intensifica temporar, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h.

În zona montană vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale care pe creste vor depăşi 100…120 km/h.

Ulterior, în intervalul orar 10:00 – 23:00, tot din 24 septembrie, vor fi afectate şi judeţe din Oltenia, Moldova, Dobrogea, local Muntenia şi Transilvania.

În aceste regiuni, vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp, îndeosebi în sudul Olteniei, vor fi rafale de peste 65…70 km/h. La munte vântul va continua să sufle tare, cu rafale care pe creste vor depăşi 100…120 km/h.

De altfel, începând de duminică noaptea de la ora 23:00, până miercuri dimineaţa la ora 8:00, vremea se va răci accentuat iar temperaturile vor fi chiar şi cu 10 grade mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Octogenară din Oltina, desfigurată de propriul câine! Elicopterul o transportă la Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei zile, elicopterul SMURD a fost solicitat la Oltina pentru a transporta de urgență la Spitalul din  Constanța o femeie în vârstă de 86 de ani, care a fost desfigurată de propriul său câine.

Potrivit Serviciului de Ambulanță, femeia a fost are multiple plăgi craniene, faciale și a membrelor.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: