Connect with us

Actual

Vreţi să deveniţi jandarmi? Sunt foarte multe locuri disponibile

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, cu sediul în municipiul Constanţa, str. Mircea cel Bătrân, nr. 108, recrutează şi selecţionează candidaţi  pentru sesiunile de admitere 2018 şi ianuarie 2019, în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, după cum urmează:

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti:

–  Facultatea de Jandarmi  – specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, învăţământ cu frecvenţă: 50 locuri.

– Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, învăţământ cu frecvenţă , specializarea „Drept”, învăţământ de zi: 115 locuri, dintre care 10 locuri alocate Jandarmeriei Române;

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, învăţământ de zi:

Pentru sesiunea august-septembrie 2018: 350 locuri, iar pentru sesiunea ianuarie 2019: 350 locuri.

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, învăţământ de zi:

Pentru sesiunea august-septembrie 2018: 350 locuri, iar pentru sesiunea ianuarie 2019: 350 locuri.

Totodată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa selecţionează candidaţi pentru sesiunile de admitere 2018 şi ianuarie 2019, în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale, pe locurile alocate Ministerului Afacerilor Interne, după cum urmează:

  1. a) Academia Forţelor Terestre “ Nicolae Bălcescu” Sibiu: 21 locuri alocate M.A.I.;
  2. b) Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”: 2 locuri alocate M.A.I.;
  3. c) Academia Tehnică Militară Bucureşti: 33 locuri alocate M.A.I.;
  4. d) Institutul Medico-Militar: 12 locuri alocate M.A.I.(Direcţia Medicală);
  5. e) Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă” Brașov: 13 locuri alocate M.A.I.;
  6. f) Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa – Facultatea de Inginerie Marină: 6 locuri alocate M.A.I.;
  7. g) Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 8 locuri alocate M.A.I.;
  8. h) Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene ”Traian Vuia”: 5 locuri alocate MAI;
  9. g) Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa: 66 locuri alocate MAI.

Cererile de înscriere pentru admiterea în instituţiile de învăţământ superior (ale M.A.I; M.Ap.N.)  şi şcolile postliceale ale M.Ap.N. se depun la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, mun. Constanţa, str. Mircea cel Bătrân, nr. 108, până la data de 25.05.2018.

Cererile de înscriere pentru admiterea în instituţiile de învăţământ postliceale ale M.A.I. se depun la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, mun. Constanţa, str. Mircea cel Bătrân, nr. 108, după cum urmează: pentru sesiunea august-septembrie 2018, până la data de 15.06.2018; pentru sesiunea ianuarie 2019, până la data de 23.11.2018;

Dosarele de candidat se depun la sediul instituţiei noastre, astfel:

– Pentru admiterea în instituţiile de învăţământ superior (ale M.A.I; M.Ap.N.) şi şcolile postliceale ale M.Ap.N., până la data de 19.06.2018(inclusiv).

– Pentru admiterea în instituţiile de învăţământ postliceale ale M.A.I., până la data de 24.07.2018(inclusiv), pentru sesiunea de admitere august-septembrie 2018 şi până la data de 17.12.2018(inclusiv), pentru sesiunea de admitere ianuarie 2019.

Tematica, bibliografia, precum şi etapele desfăşurării concursurilor de admitere la instituţiile de învăţământ superior ale M.A.I., şcolile postliceale ale M.A.I. şi instituţiile de învăţământ ale M.Ap.N. pe locurile alocate M.A.I., sunt stabilite de către unităţile de învăţământ şi afişate pe site-urile acestora.

Informaţii suplimentare despre înscriere, se pot obţine de la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, cu sediul în municipiul Constanţa, str. Mircea cel Bătrân, nr. 108, tel. 0241/618969 int. 24557 sau www.jandarmeriaconstanta.ro la secțiunea Anunțuri.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Un constănțean a vrut să introducă în țară zeci de parfumuri din Turcia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au depistat un cetăţean român care a încercat să introducă ilegal în țară parfumuri în valoare de aproximativ 30.000 de lei, ce purtau însemnele unei mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 13.12.2018, în jurul orei 05.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța, au efectuat controlul specific pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.

Astfel, lucrătorii noștri au descoperit ascunse în bagajul personal al cetăţeanului român S.E., în vârstă de 53 de ani, cu domiciliul în municipiul Constanţa, 45 flacoane cu parfum, ce purtau însemnele unei mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat parfumurile din Turcia, cu scopul de a le comercializa în România, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

Produsele, în valoare de aproximativ 30.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Năvodari: Bărbat reținut pentru că și-a bătut nevasta! Aceasta l-a reclamat la poliție

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, o tânără din Năvodari a fost bătută de soțul ei. În urma bătăii primite, femeia – care are numai 23 de ani -s-a dus glonț la poliție și a depus plângere împotriva bărbatului.

Urmare a acestei reclamații, polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari au probat activitatea infracțională a soțului acesteia, în vârstă de 24 de ani, care este acuzat că și-a agresat soția în zilele de 25 noiembrie și 12 decembrie a.c.

Polițiștii l-au reținut pe bărbatul în cauză, domiciliat în orașul Năvodari, pe o perioadă de 24 de ore și îl vor prezenta pe data de 13 decembrie a.c. instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cel în cauză a fost introdus în C.R.A.P. al IPJ Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un recidivist liberat recent din penitenciar, reținut pentru șantaj! Vezi de făcuse

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 12 decembrie, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța au realizat un flagrant, în zona Gării C.F.R. din Constanța, în urma unei sesizări primite de la o tânără, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Brăila, care primise amenințări de la un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din Constanța.

Respectivul bărbat îi ceruse persoanei vătămate, în mod insistent, întreținerea de relații sexuale, după ce discutaseră în prealabil pe o rețea de socializare. Flagrantul a fost realizat în jurul orei 14.00, iar în urma probatoriului administrat în cauză, polițiștii constănțeni l-au reținut pe o perioadă de 24 de ore pe bărbat, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj, fiind introdus în arestul IPJ Constanța.

La data de 13 decembrie a.c., polițiștii constănțeni îl vor prezenta în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul în cauză este recidivist, fiind liberat din penitenciar la data de 23.10.2018, după ce fusese condamnat la 2 ani închisoare cu executare pentru comiterea unei alte infracțiuni de șantaj.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: