Connect with us

Actual

Iată până când vor avea constănţenii căldură în apartamente

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Suntem déjà în data de 11 aprilie şi în ţară sunt temperaturi anormal de ridicate pentru această perioadă. Multă lume se îmbracă în tricouri şi simte că vara e aproape. Cu toate acestea, în judeţul Constanţa avem parte de zile normale din punct de vedere termic, iar uneori valorile din termometre sunt mai mici decât cele pe care le-am fi aşteptat.

Însă, având în vedere costurile foarte mari pe care le avem de plătit la întreţinere din cauza căldurii, am vrut să ştim câtă vreme vom mai avea agent termic în calorifere. Iar pentru a se opri distribuţia de energie termică este nevoie de trei zile consecutive în care minima întregistrată între orele 18.00 şi 6.00 dimineaţa să nu coboare sub 10 grade Celsius. Însă, uitându-ne pe termometre, constatăm că în  nopţile de la malul mării nu se depăşesc 7-8 grade Celsius. Evident, aici ne referim numai la constănţenii care nu şi-au montat centrale termice şi care depind de energia distribuită de către RADET.

Pentru a vedea cum stau lucrurile, am încercat să luăm legătura cu directorul RADET, Liviu Popa, însă nu am reuşit. L-am contactat, totuşi, pe dispecerul de serviciu Lucian Stavru, care ne-a spus că încă nu a fost stabilită data la care se va opri livrarea agentului termic.

“De obicei, şi vă dau exemplul ultimilor ani, agentul termic nu a mai fost livrat începând cu data de 20-24 aprilie. Probabil şi în acest an tot în jurul acestor date se va stabili oprirea livrării căldurii. Dar acest lucru se va realiza în cooperare cu CET Palas şi cu alţi factori de decizie. Însă ţin să vă spun că nu am avut niciodată căldură în calorifere pe data de 1 mai”, a declarat Lucian Stavru.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Întâlnirea fiilor satului Castelu. Un eveniment cu invitați din Turcia, Republica Moldova și Bulgaria

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Comuna Castelu organizează sărbătoarea tradițională ”Întâlnirea fiilor satului Castelu”. Evenimentul va avea loc sâmbătă 22 septembrie 2018, între orele 15 și 21. La sărbătoare sunt așteptați oaspeți din Republica Moldova, Turcia și Bulgaria. În cadrul evenimentului se vor organiza și lupte tătărești, ”Kureș”, deja intrate în tradiția locului. Administrația locală anunță următorul program:

15:00 – 16:00 Anamblul ”Castelanii”, Anamblul ”NIsipărenii”

15:00 – 16:00 (în paralel) ”Kureș” organizat de Uniunea Denocrată a Tătarilor Turco-Musulmani (UDTTMR)

16:00 – 17:00 Daria Peltea, Marius Brutaru, Dora Ungureanu, Ana

17:00 – 18:00 Ansamblurile folclorice din Turcia, Republica Moldova și Bulgaria

18:00 – 21:00 Aurel Moldoveanu, Ionica Stan, Lenuța Burghilă, Tynna Singer.

Întâlnirea fiilor satului este o sărbătoare cu specific local din comuna Castelu care a pornit de la obiceiul localnicilor din satul Nisipari de a se întoarce la vatra părintească, în fiecare an, la sfârșitul lunii mai.  Administrația locală, la inițiativa primarului Nicolae Anghel, a dat amploare acestui obicei, organizând sărbătoarea, în mod oficial, încă din anul 2004. Din anul 2008, se organizează un eveniment similar, însă în perioada august – septembrie, și în satul Castelu. Anul acesta, sărbătoarea de la Castelu ajunge la a zecea ediție.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

B-dul Tomis se reabilitează pe tronsoane! Vezi unde se va lucra săptămâna viitoare

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Un nou tronson al bulevardului Tomis va intra de săptămâna viitoare într-un proces de reabilitare. Este vorba despre porțiunea cuprinsă între străzile Farului și Poporului care va fi frezată în vederea asfaltării, luni și marți noaptea.

Pentru ca lucrările să se desfășoare în bune condiții, constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă, sunt rugați să nu își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil. Lucrările de frezare sunt efectuate de către S.C. Confort Urban SRL, societate aflată în subordinea Primăriei Municipiului Constanța, între orele 22:00-05:00 dimineața, iar în tot acest interval orar, traficul va fi restricționat alternativ, pe câte un sens de mers.

După frezarea carosabilului urmează asfaltarea care va fi efectuată joi și vineri noaptea, cu aceleași restricții în ceea ce privește staționarea și parcarea  autovehiculelor. De asemenea, participanţii la trafic sunt rugați să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se efectuează lucrări.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Pe strada Traian au fost două accidente rutiere pe aceeași trecere de pietoni!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, pe strada Traian, în fața liceului cu același nume au avut loc  două accidente rutiere minore, în care au fost implicați elevi. La primul eveniment rutier, care a avut loc la ora 12.50, nu au fost necesare îngrijiri medicale, aparținătorul pacientului refuzând și transportul la spital.

Un pic mai târziu, respectiv la ora 14.00,  un alt eveniment rutier avea loc pe aceeași trecere de pietoni din fața liceului Traian. Iată ce spune IPJ Constanța despre acest accident:  În jurul orei 14:00, un bărbat, de 41 ani, a condus un autoturism pe strada Traian, dinspre strada 1 Mai către bulevardul Tomis şi, ajungând la marcajul pietonal din dreptul liceului Traian, a surprins si accidentat ușor o minoră de 15 ani, care s-a angajat în traversarea străzii, pe marcajul pietonal, din partea dreapta a conducătorului auto.

Eleva a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe de către SMURD B cu contuzie de genunchi.

Constanța: Elev accidentat pe trecerea de pietoni din dreptul liceului Traian

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: