Connect with us

Actual

Iată până când vor avea constănţenii căldură în apartamente

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Suntem déjà în data de 11 aprilie şi în ţară sunt temperaturi anormal de ridicate pentru această perioadă. Multă lume se îmbracă în tricouri şi simte că vara e aproape. Cu toate acestea, în judeţul Constanţa avem parte de zile normale din punct de vedere termic, iar uneori valorile din termometre sunt mai mici decât cele pe care le-am fi aşteptat.

Însă, având în vedere costurile foarte mari pe care le avem de plătit la întreţinere din cauza căldurii, am vrut să ştim câtă vreme vom mai avea agent termic în calorifere. Iar pentru a se opri distribuţia de energie termică este nevoie de trei zile consecutive în care minima întregistrată între orele 18.00 şi 6.00 dimineaţa să nu coboare sub 10 grade Celsius. Însă, uitându-ne pe termometre, constatăm că în  nopţile de la malul mării nu se depăşesc 7-8 grade Celsius. Evident, aici ne referim numai la constănţenii care nu şi-au montat centrale termice şi care depind de energia distribuită de către RADET.

Pentru a vedea cum stau lucrurile, am încercat să luăm legătura cu directorul RADET, Liviu Popa, însă nu am reuşit. L-am contactat, totuşi, pe dispecerul de serviciu Lucian Stavru, care ne-a spus că încă nu a fost stabilită data la care se va opri livrarea agentului termic.

“De obicei, şi vă dau exemplul ultimilor ani, agentul termic nu a mai fost livrat începând cu data de 20-24 aprilie. Probabil şi în acest an tot în jurul acestor date se va stabili oprirea livrării căldurii. Dar acest lucru se va realiza în cooperare cu CET Palas şi cu alţi factori de decizie. Însă ţin să vă spun că nu am avut niciodată căldură în calorifere pe data de 1 mai”, a declarat Lucian Stavru.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Este cod portocaliu de vânt puternic în Dobrogea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Începând cu ora 21.00, Dobrogea a intrat sub cod portocaliu de vânt puternic.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, se vor semnala intensificări susținute ale vântului, cu rafale în jurul a 90 km/h.  Fenomene asociate  – ninsoare slabă.

Iată pentru ce zone este emis codul portocaliu:  În zona de litoral a județelor Constanța și Tulcea. De asemenea, în județul Tulcea este valabil și în localitățile: Murighiol, Mahmudia, Beștepe, Crișan, Maliuc.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vântul a ridicat tabla de pe acoperișul unui bloc din Constanța! Intervin pompierii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în urmă cu puțină vreme vântul puternic a creat mari probleme locuitorilor unui bloc situat pe b-dul Al. Lăpușneanu nr. 76 din Constanța. Tabla de pe acoperiș s-a desprins iar pentru degajarea ei de pe acoperișul blocului de 8 etaje intervin pompierii Detașamentului de pompieri Fripis.

S-au deplasat cu autoscara dar vântul puternic nu le-a permis să o ridice, astfel că aceaștia au fost nevoiți să urce pe bloc pe scara interioară.

Din fericire, au reușit să îndepărteze bucata fără probleme.

Alte apeluri la numărul de urgență 112 de efecte negative produse de vântul puternic nu sunt până la acestă oră.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța, sub atenționare COD GALBEN de vreme rea. Unde puteți semnala problemele

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Constanța se află în continuare sub atenționare cod galben de vreme rea! Conform infomațiilor transmise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, în următoarele ore vor cădea precipitaţii care se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar spre dimineață se poate produce polei. Vântul se va intensifica treptat și va depăşi la rafală 55 – 70 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de –5 grade.

În funcție de evoluția vremii, 9 sărărițe sunt pregătite să împrăștie material antiderapant pe străzile principale și secundare din municipiul Constanța.

Având în vedere faptul că vântul va sufla cu putere, Primăria Municipiului Constanța face apel către cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
Conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, și să circule cu atenție sporită prin dreptul panourilor publicitare.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142

Dispecerat Serviciul Protecţie Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă şi Situaţii de Urgenţă – 0737552271.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: