Actual

Iată până când vor avea constănţenii căldură în apartamente

apr. 11, 2018 Maria Ionescu

Suntem déjà în data de 11 aprilie şi în ţară sunt temperaturi anormal de ridicate pentru această perioadă. Multă lume se îmbracă în tricouri şi simte că vara e aproape. Cu toate acestea, în judeţul Constanţa avem parte de zile normale din punct de vedere termic, iar uneori valorile din termometre sunt mai mici decât cele pe care le-am fi aşteptat.

Însă, având în vedere costurile foarte mari pe care le avem de plătit la întreţinere din cauza căldurii, am vrut să ştim câtă vreme vom mai avea agent termic în calorifere. Iar pentru a se opri distribuţia de energie termică este nevoie de trei zile consecutive în care minima întregistrată între orele 18.00 şi 6.00 dimineaţa să nu coboare sub 10 grade Celsius. Însă, uitându-ne pe termometre, constatăm că în  nopţile de la malul mării nu se depăşesc 7-8 grade Celsius. Evident, aici ne referim numai la constănţenii care nu şi-au montat centrale termice şi care depind de energia distribuită de către RADET.

Pentru a vedea cum stau lucrurile, am încercat să luăm legătura cu directorul RADET, Liviu Popa, însă nu am reuşit. L-am contactat, totuşi, pe dispecerul de serviciu Lucian Stavru, care ne-a spus că încă nu a fost stabilită data la care se va opri livrarea agentului termic.

“De obicei, şi vă dau exemplul ultimilor ani, agentul termic nu a mai fost livrat începând cu data de 20-24 aprilie. Probabil şi în acest an tot în jurul acestor date se va stabili oprirea livrării căldurii. Dar acest lucru se va realiza în cooperare cu CET Palas şi cu alţi factori de decizie. Însă ţin să vă spun că nu am avut niciodată căldură în calorifere pe data de 1 mai”, a declarat Lucian Stavru.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!