Connect with us

Actual

Ieri, zeci de constănțeni au fost amendați. Opriseră neregulamentar mașinile

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de ieri, 10 septembrie, polițiștii locali cu atribuții în domeniul fluenței și sigurantei rutiere pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au executat acțiuni specifice pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale în zona în care este interzisă oprirea/staționarea voluntară, ocazie în care au constatat, în limita competențelor conferite de lege, un număr de 58 de încălcări ale normelor de circulație rutieră și siguranță publică, în cuantum de 14.750 lei.

Sancțiunile contravenționale și măsurile de ridicare a autoturismelor au fost aplicate în principal în proximitatea stațiilor destinate transportului public de persoane, treceri pentru pietoni, intersectii, instituții sanitare și de învățământ, locuri în care oprirea /staționarea este interzisă prin lege sau destinate persoanelor cu dizabilități, respectiv: – 42 pentru oprire efectuată neregulamentar, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. – 11 pentru staționare într-un loc interzis, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. – 3 pentru acces interzis, în conformitate cu prevederile art. 111 din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. – 1 pentru ocuparea unui loc de parcare marcat corespunzător pentru persoanele cu dizabilități, în conformitate cu prevederile Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.  -1 pentru proferarea de injuriii și tulburarea ordinii și liniștii publice, în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, a fost dispusă măsura ridicării pentru un număr de 6 autoturisme staționate neregulamentar, în baza prevederilor legale în vigoare.

”Atragem în continuare atenția conducătorilor auto că, amenzile nu sunt deloc de neglijat!
Conform Codului Rutier, oprirea neregulamentară este sancționată cu două sau trei puncte-amendă, adică 290 sau 435 de lei, plus două puncte de penalizare, în timp ce staționarea neregulamentară este sancționată cu patru/cinci puncte- amendă, adică 580 sau 725 de lei, plus trei puncte de penalizare.”, precizează Biroul de presă al DGPL Constanța.

Totodată, trebuie avut în vedere de către participanții la trafic că în cazul opririi/staționării neregulamentare, polițiștii locali pot dispune ridicarea autovehiculelor respective, scopul demersurilor legale întreprinse este fluidizarea traficului rutier și asigurarea vizibilității în zona trecerilor de pietoni sau pe marcajele rutiere.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

S-a redus ritmul lucrărilor din portul Midia. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, s-a format gheață pe epava navei Queen Hind, în portul Midia. În aceste condiții, s-a impus  luarea unor măsuri de siguranță suplimentare, ceea ce a redus ritmul lucrărilor.

Potrivit lui Alin Vintilă, reprezentant al companiei GSP, care se ocupă de ranfluarea și dezeșuarea navei, operațiunea de sudare a grinzilor este mult mai complicată decât cea a ocheților deoarece se execută pe punțile epavei care sunt în poziție verticală deasupra apei.

”Piesa este ținută în cârligul macaralei până este fixată în puncte de sudură, iar sudorii lucrează de pe schele amplasate deasupra apei și prinse de puntea epavei.”, a precizat Alin Vintilă.

Și în portul Midia este ceață, dar pe distanța de lucru e vizibilitate.

”Evident, sunt impuse măsuri de siguranță suplimentară, însă lucrările nu au fost oprite.”, a precizat Alin Vintilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Grefierii continuă protestele. Iată când își întrerup TOTAL activitatea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, grefierii continuă acțiunile de protest.  Potrivit unui comunicat de presă remis redacției ziarului Ordinea.ro, grefierii planificați în ședințe de judecată vor participa numai la judecarea cauzelor urgente și a celor cu arestați, permițând accesul publicului cu doar 5 minute înainte de intrarea completului de judecată și nu vor efectua nici un fel de activități specifice funcției sau alte acte de procedură decât cele pentru soluționarea cauzelor urgente. De asemenea, întreg personalul va protesta prin întreruperea totală a activității, în intervalul orar 10:00-12:00, timp în care nu va fi efectuat nici un fel de act de procedură sau activitate specifică funcției fiecărui salariat în parte.

Marți, 28 ianuarie 2020, grefierii planificați în ședințe de judecată vor participa numai la judecarea cauzelor urgente și a celor cu arestați, permițând accesul publicului cu doar 5 minute înainte de intrarea completului de judecată și nu vor efectua nici un fel de activități specifice funcției sau alte acte de procedură decât cele pentru soluționarea cauzelor urgente. Întreg personalul va protesta prin întreruperea totală a activității pe tot parcursul zilei – ziua votului în Plen a proiectului de lege privind abrogarea pensiei de serviciu.

În funcție de soluțiile legislative care vor fi adoptate de către Parlament sau asumate de către Guvern și în urma concluziilor ședinței cu prim-ministrul României, se va întruni Adunarea Generală Extraordinară a SNGJ Dicasterial pentru a hotărî formele de protest ce vor fi asumate în continuare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cod galben de ceață densă în Dobrogea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, începând cu ora 5.00 Dobrogea a intrat sub cod galben de vreme severă imediată, respectiv de ceață densă.

Potrivit meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie, până la ora 10.00, în județele Constanța și Tulcea se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de m și local sub 50 de m.

În toate localitățile din județul Constanța este ceață. Aceasta nu lipsește din Cernavodă, Constanța, Hârșova, Mangalia, Medgidia.

În ceea ce privește temperaturile, la ora 7.00, acestea erau următoarele:

  • -1,1 grade Celsius la Adamclisi
  • 4,7 grade la Constanța
  • 5,2 grade la Constanța Dig
  • 2 grade la Mangalia
  • 3 grade la Medgidia
  • -0,8 grade la Hârșova

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: